Consumenten slaan in grote hoeveelheden voedsel en drinkwater in waardoor in veel winkels de schappen snel akelig leeg raken en ze enkele keren per dag gevuld moeten worden.

De fabrikanten doen alle mogelijke moeite, niet alleen om aan de vraag te voldoen maar ook om de winkels te bevoorraden.

Neem Mama instant noodles. De fabriek produceert 5,4 miljoen zakjes per dag; de vraag bedraagt 14,4 miljoen zakjes, zegt distributeur Saha Pathanapibul. Gelukkig is het distributiecentrum in de provincie Chon Buri nog ontkomen aan de watersnood.

Drinkwater is ook een grote zorg. De fabrieken in Ayutthaya en Pathum Thani hebben de productie moeten staken. Alhoewel er voldoende voorraden zijn, vormt het vervoer de bottleneck.

Big C Supercenter heeft zijn distributiecentra in Ayutthaya en Pathum Thani verplaatst naar Chon Buri, Chachoengsao en Samut Prakan.

CP All Plc, eigenaar van 7-Eleven, kan door de transportproblemen zijn winkels nog maar eenmaal per dag bevoorraden tegen tweemaal normaal. De vrachtwagens hebben grote moeite het distributiecentrum in Bang Bua Thong te bereiken.

De Internal Trade Department gaat op 13 plaatsen in Bangkok mobiele units plaatsen waarin consumentenproducten zoals eieren, rijst, plantaardige olie en instant noodles worden verkocht.

www.dickvanderlugt.nl

3 reacties op “Consumenten klauwen schappen leeg”

 1. Erik zegt op

  Ja, die Mama instant noodles waren vorige week al uitverkocht, alsook water. Je ziet nu ook dat “duurdere” producten (voor de gewone Thais dan, zeg >100 baht voor een potje pastasaus) op zijn. Bij de Big C zag ik gisteren mensen met hele winkelwagens vol met bussen butaangas lopen.
  Mijn vriezer en koelkast zitten vol dus zolang de stoom niet uitvalt kan ik het wel even uithouden.

 2. Hans Bos (redactie) zegt op

  In Hua Hin zijn veel schappen in Tesco Lotus ook leeg, met name water en houdbaar voedsel. Vraag me niet waarom, want het is hier schitterend weer. Overal staan in Hua Hin standjes waar mensen flessen water kunnen brengen, die dan naar Bangkok gaan . En dat terwijl het water hier is uitverkocht! Het kost meer om het water in BKK af te leveren dan het water waard is…

  • Wiesje zegt op

   Ook op Samui de schappen leeg bij Tesco Lotus. Logistieke problemen met de aanvoer. Bij de Makro is van alles te koop, aanvoer vanuit Maleisie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website