Chinese handelaar opgepakt met namaakgoederen

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
26 augustus 2020

jorisvo / Shutterstock.com

Het Department of Special Investigation (DSI) heeft namaakgoederen ter waarde van meer dan 100 miljoen baht (bijna 3 miljoen euro) in beslag genomen bij een inval in een huis in Bangkok.

De zoektocht leverde nagemaakte goederen op, waaronder cosmetica, kleding en tassen van de gerenommeerde merken zoals Louis Vuitton, Gucci en Coach.

Een Chinese man werd gearresteerd en aangeklaagd voor het in bezit hebben van nepgoederen voor de verkoop. De arrestatie kwam na het onderzoek van de DSI naar de inbreuk op het merkenrecht.

De United States Trade Representative (USTR) houdt Thailand in de gaten op zijn zogenaamde Watch List (WL) op het gebied van de “handel en wandel” wat betreft de verkoop van gekopieerde merkartikelen.

De DSI heeft serieuze maatregelen genomen om gekopieerde artikelen in het land aan te pakken.

 Bron: Thai News

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Chinese handelaar opgepakt met namaakgoederen”

  1. Ronny zegt op

    Amai, de DSI gaat serieuze maatregelen nemen om copy artikelen aan te pakken. Dan zullen ze zeker niet zonder werk vallen. Toen ik in 1990 de eerste keer naar Thailand ging, dan was er al een massa te kopen die producten. En het is er zeker niet op gebeterd. In bangkok, Pattaya, Phuket en vele andere plaatsen ziet ge bijna niks anders. Allez, bon chance aan de DSI.

  2. willem zegt op

    We weten toch allemaal hoe dat gaat.

    Eens in de zoveel tijd wordt er een succes(je) gepresenteerd. Dan staan de heren van de hermandad weer vol trots hun buit te showen. Veel publiciteit er omheen. Daarna is het weer business as usual. Ze hebben dan toch laten zien dat ze er iets tegen doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website