Hoewel Songkran een feest zou moeten zijn is er schaduwkant van alcoholmisbruik, verkeersdoden en ongewenste intimiteiten. De Royal Thai Police, Thai Health Promotion Foundation en het Network for Improving Quality of Life zijn daarom een campagne gestart om de feestvierders te waarschuwen.

Zo worden de deelnemers van het waterfeest er op gewezen dat er veel ongelukken gebeuren met duopassagiers van motorbikes en passagiers in de laadbak van pickup trucks. Ze kunnen gemakkelijk vallen als ze rijdend met water gooien of wanneer er water naar hun gegooid wordt. Het advies is dan ook stop je voertuig voordat je met water gooit. Een ander advies: vraag toestemming als je wit poeder op het gezicht van anderen wil smeren.

De campagne richt zich ook op ongewenste intimiteiten. Veel vrouwen klagen dat hun borsten en billen worden betast tijdens Songkran.

Daarnaast zijn er nog de vele verkeersongelukken, vaak met dodelijk afloop. THPF directeur Rug-aroon benadrukt dit nog eens met cijfers. Bij 68 procent van de verkeersongelukken vorig jaar waren motorbikes betrokken, gevolgd door 12 procent ongevallen met pickup trucks. Belangrijkste oorzaken: snelheidsovertredingen en rijden onder invloed. Ruim zesduizend verkeersdeelnemers raakten vorig jaar blijvend invalide, van wie 190 tijdens Songkran.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Campagne om Songkran in goede banen te leiden”

 1. Dirk zegt op

  Vlak na de middag zag ik al een verschrikkelijk ongeval in Hua Hin op de Pa La U road thv Wan bar.
  Ik telde 3 doden maar er zal nog veel meer ellende geweest zijn. Er stonden mss wel 10 ambulances en ook de brandweer was er.
  Verschrikkelijk om zien….

 2. Marcus zegt op

  we hebben alle ingrediënten om zelf te koken al in huis. Voldoende bier en wijn, spaghetti, soepgroenten, brood en potten pindakaas, knabbelnootjes, chips, etc. gezellig bij het zwembad op dak blijven en naar de ziekenauto sirenes luisteren. Een veel betere manier om nat te worden.

 3. brabantman zegt op

  Beste oplossing zou wellicht zijn om met dit ‘feest’ te stoppen. Levert m.i. voor niemand voordelen op.
  Alleen doden, volle ziekenhuizen, rouwende families, straten geblokkeerd, enorme rotzooi op de straten enz enz. Maar ja, geef het volk zijn brood en spelen….

 4. ad zegt op

  Ruim zesduizend verkeersdeelnemers raakten vorig jaar blijvend invalide, van wie 190 tijdens Songkran.
  dus in het jaar niet controleren = 5.810 invalide’s en Songkran 190. Prioriteit = controle het hele jaar door dan worden er stappen gemaakt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website