Het onderzoek naar de bomaanslagen heeft nog geen concreet nieuws opgeleverd. De militaire regering  denkt dat het om een politiek motief gaat, waarbij de daders aangestuurd zijn door een opdrachtgever. De politie wees gisteren vooral naar zuidelijke militanten. Deze conclusie werd getrokken omdat, volgens een bron, er sporen waren die zouden leiden naar ‘een prominente politicus in het Zuiden’.

Minister Prawit van defensie zegt dat zuidelijke militanten ingehuurd kunnen zijn om de aanslagen uit te voeren. Hij denkt dat de aanslagen geen uitbreiding zijn van het zuidelijk geweld: “Als we concrete informatie hebben, zeg ik het. Wanneer het nog steeds onduidelijk is, kan ik niets zeggen. Dit is een gecompliceerde zaak. In dit stadium wil ik niemand beschuldigen.”

Politiecommissaris Chakthip zei gisteren dat de politie rekening houdt met alle mogelijkheden, maar zich concentreert op een politiek motief: “Volgens ons is er een relatie met het referendum.” Hij kan met zekerheid zeggen dat er geen relatie is met de bomaanslag van vorig jaar augustus bij de Erawan Shrine in Bangkok. Volgens Chaktip zoekt de politie naar verbindingen en relaties tussen mensen. De gebruikte materialen om de bom te maken biedt weinig houvast. Die materialen kunnen overal gekocht worden.

Premier Prayut vraagt om terughoudendheid bij bevolking en media. ‘Dit is een gecompliceerde en gevoelige zaak. Verkeerde berichtgeving kan haat en conflicten vergroten.’

(Foto boven: Geeft inzicht hoe een brandbom is gefabriceerd)

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Nasleep bomaanslagen: Onderzoek duurt voort”

 1. pw zegt op

  Is het slim deze foto te publiceren?

  • Khun Peter zegt op

   Op internet staan complete handleidingen hoe je stap voor stap een bom moet maken. Dus dit lijkt mij tamelijk onschuldig….

   • BA zegt op

    Is heel simpel. Gebruik het speakersignaal als signaal voor ontsteking, kan zelfs met veel gecompliceerdere circuits. Plus je kan kiezen, of ontsteking op afstand of een gezette tijd. Je hoeft inderdaad geen wizard te zijn om dit uit te vogelen.

    Maar elke telefoon heeft een serienummer en IMEI nummer. En als het om een recent gekocht model gaat dan kan je dus traceren bij wie die verkocht is. Meeste zaken hebben tegenwoordig camera surveillance dus dat is wel makkelijk na te trekken, mits die hun administratie ook op orde hebben.

 2. DavidH. zegt op

  Foto is niet zo erg ,als de gebruiksaanwijzing er niet was ….lijkt wel een cursus


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website