Body-to-body seksmassage rukt op in Noord-Thailand

In Nederlandse seksadvertenties heet het ‘body-to-body’, in het Thais nuad kapoo en deze vorm van massage schijnt op te rukken in het noorden van Thailand. Vooral tienermeisjes verdienen zo een aardig centje bij met verdiensten die kunnen variëren van 10.000 tot 50.000 baht per maand.

Voor wie de term niets zegt: naakte tienermeisjes gebruiken hun lichaam en handen om de klant seksueel te stimuleren.

De bewering dat seksmassage oprukt in het noorden is afkomstig van Supanat Uthaisri, vrijwilliger bij de Foundation of Child Understanding. Supanat houdt zich al 10 jaar bezig met campagnes tegen mensenhandel en hij constateert geen vermindering. Integendeel: het probleem is zelfs verslechterd omdat mensenhandelaren geraffineerder methodes gebruiken om de autoriteiten te slim af te zijn.

De slachtoffers worden te werk gesteld in de prostitutie, pornografie, dwangarbeid en orgaanhandel. De seksmassage zou een hoog aantal slachtoffers aantrekken, vooral tienermeisjes. Ze hebben er wel oren naar vanwege economische problemen en materialisme.

De enige manier om hieraan een eind te maken, zegt Supanat, is ‘empowerment’ (mondig maken) van plaatselijke gemeenschappen. In de provincie Phayao, zegt hij, heeft die methode succes. Dat wordt bevestigd door Ranee Wongprachuaplarp, hoofd Social Development en Human Securities Affairs, in Phayao. Ze zegt slechts één geval te kennen van een meisje uit Myanmar dat het seksbedrijf was ingelokt. En dat was in 2003. Sindsdien zijn er geen soortgelijke zaken geweest.

In de provincie Phayao zijn twintig anti-mensenhandelcentra opgezet. Ranee zegt dat ambtenaren van haar dienst en stafleden van NGO’s samenwerken om meisjes in de provincie te beschermen. Ze voeren campagnes, gericht op de lokale bevolking, die erop wordt gewezen alert te zijn op mensenhandelaren. Zodra een vreemde in het dorp arriveert, gaan alarmbellen rinkelen.

Een voorbeeld: in het district Pong wilde een man uit Zuid Korea trouwen met een jong meisje. Na de bruiloft zou hij haar direct naar zijn land meenemen. Leden van een vrouwennetwerk praatten op de ouders in en zeiden dat ze de man moesten vragen eerst maar eens een tijdje in het dorp te wonen met zijn nieuwe liefde. De man nam ijlings de benen.

(Bron: Bangkok Post, 27 maart 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Body-to-body seksmassage rukt op in Noord-Thailand”

 1. HansNL zegt op

  Er worden, volgens mij, twee zaken door elkaar gehusseld in het artikel.

  Ten eerste wordt daar de “opgang” van de body to body massage aan de orde gesteld.
  Vooral tienermeisjes zouden daar mee bezig zijn, in steeds grotere getale.

  Plotsklaps gaat het artikel dan over in vrouwenhandel.
  En in een bepaald gebied krijgen de handelaren geen poot aan de grond.

  Zonder meer zijn beide praktijken verwerpelijk.

  Er is ongetwijfeld een vermenging van beide zaken, maar de toename van body-to body massage heeft weinig te maken met een Koreaan die met een Thaise schone wil huwen.
  Ik kan me voorstellen dat de Koreaan aan de kuierlatten trok omdat het idee een tijd bij de schoonouders te gaan leven nu niet echt aantrekkelijk was.
  Ik kan me daar zo maar wat bij voorstellen.

  Kortom, een wat vreemd artikel.

  Dick: Ik geef je volkomen gelijk. Het was een merkwaardig artikel met een allegaartje aan citaten. Wat pijnlijk ontbrak was het antwoord op de vraag welke geraffineerder methodes mensenhandelaren dan wel gebruiken om de autoriteiten te slim af te zijn. Maar ondanks het feit dat het artikel nogal rammelde, meende ik toch aandacht aan het onderwerp te moeten besteden.

 2. quillaume zegt op

  Die smeerlappen die zich met dit soort zaken bezig houden keihard aanpakken.
  Dit zijn nou juist die gene die ons mooie Thailand naar de verdommenis helpen.

  • ferdinand zegt op

   Quillaume. Welke smeerlappen bedoel je nu eigenlijk, die meisjes (boven de 18 ?) die hun geld verdienen met body to bodymassage ?
   Of die mevrouw uit het verhaal die beweert dat sinds 2003 geen meisje uit de hele provincie het sexsbedrijf is ingelokt ?
   Of ouders in de provincie, die ik hier regelmatig mee maak, hun eigen dochter onder druk zetten om in Pattaya, Phuket of Bangkok, wat bij te verdienen voor de termijnen van de nieuwe toyota.

   Ik ken hier in het dorp in de Isaan tientallen gevallen, waarin dochters via broers, zussen en andere familie in het sexleven in genoemde steden zijn beland.Was makkelijker dan een baan van 6 dagen per week van 12 u werken bij 7/11 of in een smerige fabriek.
   Is geen mensenhandelaar aan te pas gekomen. Voor veel een heel natuurlijke (familie) keuze.

   Aandacht voor betere en meer banen, fatsoenlijk onderwijs, bestrijden van corruptie, behoorlijk loon, voorlichting, goeie huisvesting etc. etc. en wellicht en wat minder materialistische en sanouk instelling, maken vrijwel elke mensenhandelaar het leven onmogelijk.
   En …. “ons” mooie Thailand ziet er voor de gemiddelde Thai bv in de Isaan maar ook elders vaak heel anders uit dan voor “ons” en die 5% bovenlaag.
   Taak voor de politiek. (hoewel een ander onderzoek weer uitwijst dat de thais met hun politici en de overal aanwezige corruptie, weinig problemen heeft).

   By the way … ik heb niks tegen “body to body massage” zelfs niets tegen “prostitutie”, “go-go dancing” of welke sexuele bezigheid tegen betaling dan ook, je kan je Thailand haast niet zonder voorstellen. Als het maar vrijwillig gebeurd. Hoewel ik uiteraard begrijp dat “vrijwillig”een rekbaar begrip is als je het economisch niet zo best hebt.

 3. King Frans zegt op

  Ik snap jou reactie niet Quillaume. Wat is er verkeerd aan body to body massage zolang het geen minderjarige zijn of gedwongen worden. Of is dit erger dan sex hebben met een bargirl.?

 4. Dick van der Lugt zegt op

  @ King Frans Ik snap de reactie van Quillaume wel. Hij heeft het over gedwongen prostitutie en die komt vaak genoeg voor, weet ik uit berichten in Bangkok Post over doorgaans buitenlandse meisjes, die door de politie zijn bevrijd.

  @ Ferdinand Het komt inderdaad voor dat ouders hun dochters onder druk zetten. Dat valt ook te lezen in Miss Bangkok, memoirs of a Thai prostitute door Bua Boonmee. Je schrijft over ‘smerige fabrieken’. Ik zou dat ‘smerig’ maar weglaten. Heb je wel eens foto’s gezien van bijvoorbeeld autofabrieken of fabrieken waar elektronica wordt gemaakt. Daar kun je van de vloer eten.

  Het boek geeft een indringend en weinig vrolijk beeld van Patpong met jaloerse collega’s, een enkele vriendschap, klanten met bizarre seksuele wensen, de verleidingskunsten van de meiden, geldwoekeraars, vechtpartijtjes, drugsgebruik enzovoort.

 5. sharon huizinga zegt op

  Heren toch,
  Al dat schijnheilig commentaar op het Thaise sexgebeuren. Zijn jullie wel eens op de Walletjes geweest ? Daar werken ook veel jonge meisjes, vaak gedwongen door pooiers en/of door omstandigheden. Het verschil is dat het in Thailand goedkoper is, men komt geen ongewenste bekenden tegen en daar maken heel wat Nederlanders gebruik van.

  • Roswita zegt op

   Wat bedoel je hier met schijnheilig? Op de wallen is het inderdaad ook niet allemaal even fris, maar ik denk dat dat overal in de wereld zo is. Ik ken genoeg Thaise meiden die dit geheel vrijwillig doen, die geen zin hebben om zwaar werk te doen, voor een hongerloon, in een fabriek. Maar er zijn er ook genoeg die door de familie naar de grote steden worden gestuurd om geld voor het gezin te verdienen. (Vaak ook om hun eigen kinderen die bij opa en oma opgroeien te onderhouden) Goed betaald werk is er niet, omdat ze vaak geen diploma’s hebben, dus gaan deze meiden al gauw werken in massagesalons of in (gogo) barretjes. Dan komen ze automatisch in contact met de vele toeristen, die vaak simpel worden verleid Zolang ze deze meiden met respect behandelen (wat zeker niet altijd gebeurd) heb ik daar niet zo’n moeite mee. Zolang de (veel in buitenlandse handen zijnde) fabrieken lage lonen blijven betalen zal er, volgens mij, in Thailand een bloeiende sexindustrie blijven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website