Body-to-body seksmassage rukt op in Noord-Thailand

In Nederlandse seksadvertenties heet het ‘body-to-body’, in het Thais nuad kapoo en deze vorm van massage schijnt op te rukken in het noorden van Thailand. Vooral tienermeisjes verdienen zo een aardig centje bij met verdiensten die kunnen variëren van 10.000 tot 50.000 baht per maand.

Voor wie de term niets zegt: naakte tienermeisjes gebruiken hun lichaam en handen om de klant seksueel te stimuleren.

De bewering dat seksmassage oprukt in het noorden is afkomstig van Supanat Uthaisri, vrijwilliger bij de Foundation of Child Understanding. Supanat houdt zich al 10 jaar bezig met campagnes tegen mensenhandel en hij constateert geen vermindering. Integendeel: het probleem is zelfs verslechterd omdat mensenhandelaren geraffineerder methodes gebruiken om de autoriteiten te slim af te zijn.

De slachtoffers worden te werk gesteld in de prostitutie, pornografie, dwangarbeid en orgaanhandel. De seksmassage zou een hoog aantal slachtoffers aantrekken, vooral tienermeisjes. Ze hebben er wel oren naar vanwege economische problemen en materialisme.

De enige manier om hieraan een eind te maken, zegt Supanat, is ‘empowerment’ (mondig maken) van plaatselijke gemeenschappen. In de provincie Phayao, zegt hij, heeft die methode succes. Dat wordt bevestigd door Ranee Wongprachuaplarp, hoofd Social Development en Human Securities Affairs, in Phayao. Ze zegt slechts één geval te kennen van een meisje uit Myanmar dat het seksbedrijf was ingelokt. En dat was in 2003. Sindsdien zijn er geen soortgelijke zaken geweest.

In de provincie Phayao zijn twintig anti-mensenhandelcentra opgezet. Ranee zegt dat ambtenaren van haar dienst en stafleden van NGO’s samenwerken om meisjes in de provincie te beschermen. Ze voeren campagnes, gericht op de lokale bevolking, die erop wordt gewezen alert te zijn op mensenhandelaren. Zodra een vreemde in het dorp arriveert, gaan alarmbellen rinkelen.

Een voorbeeld: in het district Pong wilde een man uit Zuid Korea trouwen met een jong meisje. Na de bruiloft zou hij haar direct naar zijn land meenemen. Leden van een vrouwennetwerk praatten op de ouders in en zeiden dat ze de man moesten vragen eerst maar eens een tijdje in het dorp te wonen met zijn nieuwe liefde. De man nam ijlings de benen.

(Bron: Bangkok Post, 27 maart 2013)

7 reacties op “Body-to-body seksmassage rukt op in Noord-Thailand”

 1. HansNL zegt op

  Er worden, volgens mij, twee zaken door elkaar gehusseld in het artikel.

  Ten eerste wordt daar de “opgang” van de body to body massage aan de orde gesteld.
  Vooral tienermeisjes zouden daar mee bezig zijn, in steeds grotere getale.

  Plotsklaps gaat het artikel dan over in vrouwenhandel.
  En in een bepaald gebied krijgen de handelaren geen poot aan de grond.

  Zonder meer zijn beide praktijken verwerpelijk.

  Er is ongetwijfeld een vermenging van beide zaken, maar de toename van body-to body massage heeft weinig te maken met een Koreaan die met een Thaise schone wil huwen.
  Ik kan me voorstellen dat de Koreaan aan de kuierlatten trok omdat het idee een tijd bij de schoonouders te gaan leven nu niet echt aantrekkelijk was.
  Ik kan me daar zo maar wat bij voorstellen.

  Kortom, een wat vreemd artikel.

  Dick: Ik geef je volkomen gelijk. Het was een merkwaardig artikel met een allegaartje aan citaten. Wat pijnlijk ontbrak was het antwoord op de vraag welke geraffineerder methodes mensenhandelaren dan wel gebruiken om de autoriteiten te slim af te zijn. Maar ondanks het feit dat het artikel nogal rammelde, meende ik toch aandacht aan het onderwerp te moeten besteden.

 2. sharon huizinga zegt op

  Heren toch,
  Al dat schijnheilig commentaar op het Thaise sexgebeuren. Zijn jullie wel eens op de Walletjes geweest ? Daar werken ook veel jonge meisjes, vaak gedwongen door pooiers en/of door omstandigheden. Het verschil is dat het in Thailand goedkoper is, men komt geen ongewenste bekenden tegen en daar maken heel wat Nederlanders gebruik van.

  • Roswita zegt op

   Wat bedoel je hier met schijnheilig? Op de wallen is het inderdaad ook niet allemaal even fris, maar ik denk dat dat overal in de wereld zo is. Ik ken genoeg Thaise meiden die dit geheel vrijwillig doen, die geen zin hebben om zwaar werk te doen, voor een hongerloon, in een fabriek. Maar er zijn er ook genoeg die door de familie naar de grote steden worden gestuurd om geld voor het gezin te verdienen. (Vaak ook om hun eigen kinderen die bij opa en oma opgroeien te onderhouden) Goed betaald werk is er niet, omdat ze vaak geen diploma’s hebben, dus gaan deze meiden al gauw werken in massagesalons of in (gogo) barretjes. Dan komen ze automatisch in contact met de vele toeristen, die vaak simpel worden verleid Zolang ze deze meiden met respect behandelen (wat zeker niet altijd gebeurd) heb ik daar niet zo’n moeite mee. Zolang de (veel in buitenlandse handen zijnde) fabrieken lage lonen blijven betalen zal er, volgens mij, in Thailand een bloeiende sexindustrie blijven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website