Big C sleept Tesco Lotus voor de rechter

Door Redactie
Geplaatst in Economie, Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
17 augustus 2011

Big C ligt overhoop met zijn belangrijkste concurrent Tesco Lotus. De hypermarkt is een civiele prodedure begonnen wegens oneerlijke concurrentie en eist een schadevergoeding van 415 miljoen baht.

Volgens Big C heeft Tesco Lotus de Business Competition Act overtreden. Tesco Lotus is zich van geen kwaad bewust. Het bedrijf zegt de wet niet te hebben overtreden.

De ruzie gaat over een promotionele actie die Big C in februari lanceerde vanwege de overname van Carrefour. Klanten kregen op vertoon van hun kassabon bij latere aankopen in beide zaken korting. Tesco Lotus liet weten ook de bonnen te accepteren en bood hogere kortingen. Ook begon het bedrijf een campagne gericht op de houders van een I-Wish kaart van Carrefour. Wanneer die een sms-je naar het bedrijf stuurden, kregen ze in ruil daarvoor cadeaubonnen.

Behalve naar de rechter is Big C ook naar het Trade Competition Committee gestapt, dat onder voorzitterschap staat van de minister van Handel. De nieuwe minister Kittirat Na-Ranong hoeft dus niet stil te zitten.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website