De bouwwoede in Bangkok gaat ver, alles moet daarvoor wijken, ook bomen, struiken en planten. Gelukkig zijn er ook bewoners in de hoofdstad die zich druk maken over de bomen die er nu nog staan maar straks mogelijk gekapt worden om de 11 geplande metrolijnen aan te leggen. 

Ze vragen de gemeente en bouwbedrijven om duidelijk te maken wat er gaat gebeuren met de bomen. Het Urban Tree Conservation Network vindt ook dat de gemeente details moet bekendmaken over de veertien bomen op de Phahon Yothin Road die op 2 maart zijn geknot door bouwbedrijf ITD.

Tijdens een bijeenkomst gisteren, getiteld Protecting Trees in Bangkok, benadrukte een vertegenwoordigster van een milieuorganisatie het belang van bomen in de stad. Ze reinigen de toch al zwaar vervuilde lucht en geven verkoeling. Een woordvoerster laat weten dat Bangkok aanzienlijk minder bomen telt dan andere steden, zoals Singapore en steden in Vietnam. Volgens haar telt Bangkok 3 miljoen bomen die jaarlijks een ton koolstofdioxide absorberen (de emissie van broeikasgas wordt geschat op 42 miljoen ton per jaar).

De Anti-Global Warming Association heeft eerder deze week tot een gang naar de bestuursrechter besloten met het verzoek metro-exploitant MRTA en ITD te gelasten om te stoppen met het kappen van bomen.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Bewoners in Bangkok maken zich sterk voor behoud van bomen in de stad”

  1. Ben geurt zegt op

    Ik hoop voor hun dat de rechter zon vonnis wijst dat voor elke gekapt boom er 2nieuwe geplant en verzorgt moeten worden. Ben benieuwt hoe het afloopt ITD ( ital thailedevlopment heeft niet zo’n beste reputatie. Zie de ilegale jacht van de derectievoorzitter in feb. jl in een nat. park. Min 15 jaar bangkok hilton geen extras en geen stafvermindering en 100 miljoen baht boete.
    Ben


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website