(oasisamuel / Shutterstock.com)

Om het misverstand uit de wereld te helpen dat door een foutieve interpretatie van de Bangkok Post is ontstaan, de vaccins die besteld werden door de Franse ambassade zijn enkel bestemd voor Franse staatsburgers.

Ik melde toen reeds dat het een foutieve berichtgeving van de Bangkok Post was (Frankrijk mag vaccins naar Thailand sturen om oudere Franse expats te vaccineren | Thailandblog).

Vandaag (23/06) werd het nu ook bevestigd door de Belgische ambassade in een Nieuwbrief.

Samengevat, Belgen dienen:

– ofwel naar België te gaan en indien ze een vaccin wensen dienen ze zich eerst in te schrijven op de ambassade,

– ofwel kunnen ze het vaccin in Thailand krijgen, maar dan volgens de lokale richtlijnen/organisatie.

Beste landgenoten,

Zoals u weet heb ik onlangs de gelegenheid gehad de Thaise minister van Volksgezondheid te ontmoeten om met hem onze wens te bespreken om vooruitgang te boeken met de onderhandelingen over een akkoord over sociale zekerheid en te pleiten voor toegang tot vaccinatie voor onze landgenoten, met name voor de meest kwetsbaren. Na dit onderhoud, dat plaatsvond op dezelfde dag als dat met de Franse Ambassadeur, is er in de media verwarring ontstaan over de uitkomst van deze ontmoeting. Het lijkt me dan ook nodig om de mogelijkheden te verduidelijken die op dit ogenblik voor Belgische burgers in Thailand bestaan.

In België: Belgische burgers – al dan niet in het buitenland ingeschreven – hebben de mogelijkheid zich te laten vaccineren wanneer zij naar België reizen. Enkele honderden van u hebben reeds voor deze oplossing gekozen. Als u hiervan gebruik wilt maken, nodigen wij u uit u in te schrijven via het specifieke platform https://bit.ly/3b8A4NY (taalkeuze rechts bovenaan). De vaccinatie vindt plaats in Brussel in het militair hospitaal van Neder-Over-Heembeek (zie ook de Nieuwsbrief van 06.05.2021).

In Thailand: Wij zetten onze dagelijkse contacten met de Thaise autoriteiten voort en de inenting van buitenlanders staat nog steeds op de agenda van de overheid, ook al is dat afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins en dat zal dus nog enige tijd duren. Op dit ogenblik zijn alleen de vaccins van Sinovac, Sinopharm en AstraZeneca ter plaatse verkrijgbaar, maar de minister heeft bevestigd dat andere vaccins (met name van Pfizer) later beschikbaar zullen zijn. Beroep doen op deze lokale optie is natuurlijk in de eerste plaats uw keuze. Enkele van onze landgenoten hebben reeds van een vaccinatie in Thailand kunnen gebruikmaken. Het is raadzaam u aan te melden via uw ziekenhuis (of via de site, maar die is momenteel tijdelijk onbereikbaar). De wachtlijsten zijn lang, ook voor Thaise burgers, en er wordt voorrang gegeven aan mensen boven de 60 of met specifieke medische aandoeningen.

Wij hebben veel reacties gekregen van landgenoten die vroegen of onze Ambassade, net als de Franse Ambassade, vaccins zal invoeren. Wij hebben nota genomen van de wens van velen onder u dat onze ambassade deze taak op zich zou nemen, dus ik heb dit persoonlijk onder de aandacht van de bevoegde autoriteiten gebracht. Voor de Belgische autoriteiten is dit echter op dit ogenblik geen optie.

Ten slotte is de kwestie in verband met erkenning van vaccins, die niet door het Europees Geneesmiddelenagentschap zijn erkend, ook het onderwerp van uw vragen. Op dit moment kan ik u geen duidelijk antwoord geven, maar ook hier moet u weten dat dit punt het onderwerp is van onze dialoog met de bevoegde Belgische autoriteiten en dat wij hierop zullen terugkomen zodra wij een antwoord hebben over dit onderwerp.

Degenen onder u die deze zomer naar België terugkeren wens ik een goede vakantie toe, en voor de anderen, een goede zomer. Weet dat de Ambassade tot uw beschikking blijft om u in deze onzekere tijden te steunen, met de ons beschikbare middelen.

Sibille de Cartier

Ambassadeur van België

Bron: https://www.flexmail.eu/m-9b12bcd7c9fd90adc96484be96e0e2ff93dfbe1d639f9182


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 4 votes.
Please wait...

5 reacties op “Franse vaccins NIET bestemd voor Belgen”

 1. fred zegt op

  Dus een Belg die in België woonachtig is en vanuit TH weerkeert naar België dient zich eerst te laten inschrijven op de ambassade om een vaccin te krijgen ?? Beetje verwarrend als je het mij vraagt.

  • RonnyLatYa zegt op

   Helemaal niet verwarrend.
   Als je in België ingeschreven bent dan heb je al lang een uitnodiging gekregen door het vaccinatiecentrum, op je Belgische adres, net zoals iedereen die in België zijn verblijfplaats heeft.
   Dat kon je dan bevestigen, verzetten of weigeren.
   De ambassade heeft daar helemaal niks mee te maken.

   • RonnyLatYa zegt op

    Het gaat hier over “Belgische burgers – al dan niet in het buitenland ingeschreven”.
    Zoals je weet(?) kan je uitgeschreven zijn, maar hoef daarom nog niet ingeschreven te zijn in een ambassade. Die verplichting is er niet, wordt enkel aangeraden.

    “Belgische burgers – al dan niet in het buitenland ingeschreven – hebben de mogelijkheid zich te laten vaccineren wanneer zij naar België reizen. ”
    En daar gaat het over. Ook Belgen die zich niet ingeschreven hebben op een ambassade, maar uitgeschreven zijn in België kunnen zich toch laten registreren in een ambassade om vervolgens in België een vaccin te halen.

    Belgen die ingeschreven zijn in België, maar zich waar ook ter wereld bevinden, krijgen hun uitnodiging gewoon thuis op hun officiële adres, net zoals ieder ander in België ingeschreven persoon. Als je op dat moment niet in België bent om je vaccin te halen met je dat zelf regelen met je vaccinatie centrum. De ambassade staat daar volledig buiten

    • RonnyLatYa zegt op

     Enige dat je zou kunnen navragen is wat er gebeurt met de administratieve toestand van “Tijdelijk afwezig”.
     Hoe het voor die personen geregeld is weet ik niet.
     Waarschijnlijk kunnen die ook de ambassade contacteren indien ze naar België willen terugkeren voor een vaccin, want in principe gaan die ook geen uitnodiging krijgen in België door die “tijdelijke afwezigheid” en zijn die ook niet ingeschreven in de ambassade.

     • Lung addie zegt op

      Zeker Ronny,
      iemand met ‘tijdelijke afwezigheid’, die kan zich niet registreren bij de Belgische ambassade daar hij, bij melding van tijdelijke afwezigheid, geen ‘Model 8’ document krijgt en dat heb je nodig om je registreren in de ambassade.
      Ik ga van de veronderstelling uit dat, eenmaal ze terug in Belgenland zijn, zich wel kunnen aanmelden bij hun gemeente en opnieuw opgenomen zullen worden in de ranglijst voor vaccinatie.
      “Belgische burgers – al dan niet in het buitenland ingeschreven – hebben de mogelijkheid zich te laten vaccineren wanneer zij naar België reizen.” Deze tekst is duidelijk genoeg, ze zullen het dan wel in Belgenland bij hun gemeente moeten regelen wat geen groot probleem kan zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website