(oasisamuel / Shutterstock.com)

De Thaise gezondheidsautoriteiten hebben vrijdag toestemming gegeven aan Frankrijk om 10.000 Covid vaccins naar Thailand te sturen voor de vaccinatie van Franse van 45 jaar en ouder.

De Franse ambassadeur in Thailand, Thierry Mathou, deed het verzoek tijdens een ontmoeting met minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul en de Belgische ambassadeur, Sibille de Cartier d’Yves. Aanwezig waren ook de permanente secretaris van volksgezondheid Dr. Kiattiphum Wongrajit en Dr. Opas Karnkawinpong, hoofd van het Department of Disease Control (DDC).

Anutin laat weten dat de Franse ambassadeur had gevraagd of er een partij van het Johnson & Johnson-vaccin naar Thailand mocht worden gestuurd. En omdat het vaccin al goedgekeurd is door de Thai Food and Drug Administration (FDA), is dat toegestaan. Na verwachting zullen de vaccins later deze maand arriveren.

De Belgische ambassadeur zegt dat Belgische expats gevaccineerd kunnen worden en dat de kosten zouden worden gedekt door het Belgische socialezekerheidsstelsel. De Belgische ambassadeur liet weten ook soortgelijke gezondheidsvoordelen aan te bieden aan Thaise staatsburgers die in België wonen.

China kreeg drie maanden geleden al toestemming om vaccins te sturen voor de 150.000 Chinese expats in Thailand van een spuitje te voorzien.

Bron: Bangkok Post – Bangkok Post heeft het ook over het vaccineren van Belgen, maar dat is waarschijnlijk niet juist.

41 reacties op “Frankrijk mag vaccins naar Thailand sturen om oudere Franse expats te vaccineren”

 1. Leen zegt op

  En waar blijft Nederland nu de Nederlandse ambassade doet helemaal niets. Mooi weer spelen ja.

 2. nok zegt op

  Misschien een goed idee voor de Nederlandse ambassadeur om vaccins voor de Nederlanders over te laten komen??
  Als je als buitenlander van de Thaise regering afhankelijk bent dan kan het zeker tot het einde van het jaar duren voordat er gevaccineerd gaat worden, zelfs een privéziekenhuis waar ik graag betaal voor Pfizer is nog altijd niet goed gekeurd door Anutin en consorten.
  Het zou een prima initiatief van de Nederlandse ambassadeur zijn om het voor elkaar te krijgen.
  Mvg.Nok

  • Jan zegt op

   Waarom moet nu Nederland kosten maken voor degene die ZELF VRIJWILLIG gekozen hebben om in Thailand te verblijven. Goedkoop eten drinken en wonen. Minimum aan belasting betalen, daar mogen ook best nadelen aan kleven.

   • raymond zegt op

    Wat een zure reactie. Diegenen die VRIJWILLIG in Thailand wonen mogen zelf voor een dure zorgverzekering betalen, heffingskortingen op AOW gelden niet voor hun, , dat zijn zomaar twee voorbeelden.
    Het zijn gewoon Nederlanders met een Nederlands paspoort
    Nederland betaalt toch ook de vaccinatie van van immigranten die in Nederland wonen, of denkt U dat Nederland deze kosten op alle andere landen van afkomst gaat verhalen?

    • Nicky zegt op

     Ik ben Belg en ook wij moeten hier zelf zorgen voor een ziektekosten verzekering. Echter, gepensioneerde Belgen, blijven , ook na uitschrijving, gewoon in het ziekenfonds als ze in Belgie komen. Hier word voor afgedragen van je AOW. Zodoende heeft de ambassadrice gezegd dat dit betaald word door onze sociale zekerheid, waar we dus maandelijks voor betalen. Volgens mij is dit niet in Nederland.

   • chris zegt op

    Volgens de officiele cijfers zijn er in Nederland absoluut en relatief veel meer Covid besmettingen en ook doden. Ik zou me in Nederland ook meer zorgen maken dat ik het virus oploop dan in Thailand. Noem dat maar een nadeel…….

   • nok zegt op

    Jan ik snap je opmerking ; “Waarom moet nu Nederland kosten maken voor degene die ZELF VRIJWILLIG gekozen hebben om in Thailand te verblijven. Goedkoop eten drinken en wonen. Minimum aan belasting betalen, daar mogen ook best nadelen aan kleven”, waar heb je het over.
    Ik weet niet waar jij woont maar mijn maandelijkse onkosten in Thailand doen niet of amper onder met de onkosten die ik had in Nederland of welk land ik heb gewoond. Ok ik woon nu met 4 personen wat in Nederland niet het geval was, maar ik leef zoals ik altijd en overal op de wereld heb gedaan, wonen, eten en drinken wat ik lekker vind en dan blijkt Thailand niet echt goedkoop te zijn, Thais eten en drinken komt mij en de familie (deze zijn Thai overigens) na een paar dagen de neus uit dus buitenlandse producten en wijn wordt gekocht, dus ik ben sowieso duurder uit dan in Nederland of waar dan maar ook. Weinig belasting betalen, leg mij eens uit hoe dat te doen, ik betaal gewoon belasting zoals iedere Nederlander en dat is niet minimaal. Ik vraag niet om een gratis vaccinatie (gratis in Nederland) maar wil er THB 5000 p.p. voor betalen, maar de Thaise regering kan niets leveren maar ook vooral de keuze die de Thaise regering aanbiedt (als het überhaupt op voorraad is) is niet de mijne, dus afwachten tot ……. misschien dat wij aan het eind van 2021 of 2022 een kans maken. Dus Jan je opmerking slaat kant nog wal, maar je mag je mening hebben gefundeerd of niet dat is mij om het even, maar ik voel mij geroepen om hier op te reageren.

  • Henk zegt op

   D.d. 8 juni heb ik in Bueng Khon Long in het plaatselijk ziekenhuis gratis een Astra injectie gekregen. De tweede staat gepland op 28 september. Dus Nok, met alle respect, je reactie is onjuist. Mijn vrouw had mij aangemeld, en tezamen met de plaatselijke bevolking, allen ouderen, ben ik van het vaccin voorzien. Mijn vrouw is wat jonger, die krijgt a.s. maandag het sinovac vaccin.

   • john koh chang zegt op

    thaise echtgenote denk ik. Dus is opmerking die wat te ruim geformuleerd is! Zo schep je verwarring.

   • willem zegt op

    Heel goed Henk. Veel beter dan wat ik lees van de vaak negatieve landgenoten. Niets deugt. En ik schaam me voor diegene die menen dat de Ambassade niet deugt. Ze moeten zich schamen. Wordt zelf actief. Je kunt een vaccin krijgen in Thailand. En voor velen ook nog een het zelfde als in Nederland.

    • nok zegt op

     Willem, lees Thailandblog van 14062021 en je zal lezen dat de Thaise regering niet kan leveren, nu niet en de eerstkomende weken niet, dit zeg ik al weken want het is op Thaise nieuwszenders en Thaise kranten (BKK Post lees ik niet dus wat deze schrijft weet ik niet), dit heeft niet te maken of ik een negatieve Nederlander ben, dit zijn de harde feiten, er is haast niets en wanneer er goed gevaccineerd gaat worden is een raadsel, ook voor de Thai, waar meer dan de helft geen vertrouwen in het beleid van deze regering heeft. Vertel mij waar ik een vaccin kan kopen, ik sta gelijk op de stoep en zal er graag voor betalen, niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn Thaise partner. dus als je mij
     het adres kan geven waar ik in Chiang Mai terecht kan voor een vaccinatie dan ben ik je erkentelijk.
     Mvg van een positieve Nederlander die al jaren in Thailand woont.

   • Joost-Buriram zegt op

    Ik en mijn Thaise echtgenote hebben toevallig, via haar aanmelding met behulp van de Line app ‘Mor Prom’, ook op 8 juni onze eerste gratis AstraZeneca vaccinatie hier in het staatsziekenhuis gekregen, binnen twee uur stonden wij weer buiten.

    Ik vraag mij af hoe het met de vaccinaties gaat als de ambassade het regelt.
    1 Moet je 1 of 2x naar de ambassade in Bangkok.
    2 Regelen ze jouw vaccinatie 1 of 2x in een plaatselijk ziekenhuis.
    3 Komen ze zelf in heel Thailand met een verpleegster 1 of 2x aan huis om je te vaccineren.

    Maar ik ben bang dat het nummer 1 is en dat sommige onder ons dan 1 of 2x een dag moeten reizen om naar de ambassade in Bangkok te kunnen komen voor een vaccinatie.

   • nok zegt op

    Henk dan heb je mazzel , een maand geleden ben ik genoteerd om een vaccin te krijgen, tot nu toe niets gehoord wanneer het zal gebeuren.
    In Chiang Mai kom je de eerste maanden niet aan bod, of je een Thai of buitenlander bent maakt niet uit.
    De regering laat het tot nu toe afweten, lees de Thaise kranten en dagelijks lees je dat het uitstel na uitstel is want de regering heeft geen vaccinaties.
    Ik wil graag voor mijzelf en mijn partner voor een vaccinatie betalen maar de privé ziekenhuizen kunnen/mogen niet zelfstandig een order plaatsen en misschien dat eind oktober de privéziekenhuizen kunnen vaccineren voor een bedrag van THB 3800, dit is voor 2 injecties.
    Dus nogmaals Henk je hebt mazzel en ik ben beslist niet onjuist want t/m vandaag is het onmogelijk om een afspraak te maken bij een plaatselijk of privéziekenhuis voor een vaccinatie, die ik en dan zeg ik het nogmaals graag zelf wil betalen.

    • Nicky zegt op

     Wij hebben ons 2 weken geleden geregistreerd bij het Mc Cormick ziekenhuis. Hebben zelfs een vacvinatiedatum op 11 julli voor AZ . Kostenvrij. Dus uw antwoord is niet juist

   • Nok zegt op

    Nogmaals Henk je hebt mazzel want mijn vrouw is 43 jaar en komt de eerste maanden nog niet in aanmerking voor een vaccinatie en de familie die verspreid is over de regio hebben nog niets gehoord op één na, maar deze is een professor en is over 3 weken aan de beurt, de rest van de familie vanaf 62 jaar tot ver in de 70 hebben nog niets gehoord wanneer/of zij aan de beurt zijn.
    Op speciale uitnodiging heb ik mij in mijn MooBaan door een arts laten registreren, maar tot op heden niets gehoord en een privé ziekenhuis geeft niet thuis dankzij het beleid van de regering omdat zij (nog), de privé ziekenhuizen niet mogen inkopen.
    Ik verdedig Thailand met hand en tand en ben geen zwartkijker wat de gewoontes van dit land betreft, maar qua vaccinaties is het een wanbeleid en dat is niet alleen mijn maar ook de Thaise mening.
    Lees de krant en prijs jezelf gelukkig dat je bent uitgekozen, ik wil betalen voor een vaccin, voor mijn part is het THB 5000 p.p. maar het is onmogelijk om je laten registreren en een eigen keuze te maken.
    Sinovac is een NoNo, een douceurtje van China omdat er nog altijd wapentuig bij de Chinezen wordt gekocht in plaats dat het geld goed wordt besteed aan de Thaise bevolking.
    Dus onjuist wat ik heb geschreven, niet echt dacht ik, het is wat ik hier in Chiang Mai en omgeving meemaak.

    • Berry zegt op

     Je vind altijd een stok om een hond te slaan.

     Hier zijn we weken geleden al gecontacteerd indien we een vaccinatie willen via het lokale staatsziekenhuis. Vele mensen weigerden echter om gevaccineerd te worden. Of te wel willen ze helemaal geen vaccin, of te wel willen/wilden ze Pfizer. En wie zijn dan de grootste klagers, de personen dewelke een gratis vaccine weigeren omdat het geen Pfizer is. Dezelfde klagers eisen nu J&J, geen Pfizer meer, omdat J&J voldoet met 1 injectie. En zo blijven ze bezig.

     Ik ken verschillende Nederlanders/Belgen/Europeanen, dewelke zich geregistreerd hadden met de Pink ID, dewelke al een eerste vaccinatie hebben gehad, of dewelke eerstdaags een vaccinatie zullen krijgen. Maar zonder vrije keuze van vaccin.

     Ik en vele andere Thailandblog lezers, ik vermoed dicht tegen de 99% van de lezers, hebben vertrouwen in Dokter Maarten van Thailandblog.

     En welk advies geeft hij als je een vrije keuze van vaccinatie hebt: Sinovac.

     Sinovac is ook goedgekeurd door het WHO en in verschillende andere landen al gebruikt als vaccinatie.

     Als de Thaise overheid je dan Sinovac aanbiedt, kan je moeilijk dezelfde overheid verwijten dat ze onbekwaam zijn, omdat jij geen Sinovac wilt.

     BTW: zelfs in de meeste Europese landen werkt men ook met prioritaire groepen en is er ook geen keuze van vaccin.

     • nok zegt op

      Berry misschien interessant om te weten, vandaag 14062021 in Thethaiger. “Lage immuniteitsniveaus bij sommigen, ondanks 2 doses AstraZeneca, Sinovac”. Je hoeft geen doemdenker of complotdenker te zijn. Ook geen ontevreden Nederlander die voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten, nee gewoon de kranten lezen en je afweging maken. Ik wil THB 5000 p.p. betalen als ik, liever vandaag dan morgen, een vaccin naar keuze kan kopen. Ik dring niet voor en schuif de Thai niet terzijde, maar ik wil alleen maar duidelijk maken dat de regering zich te veel op de vlakte houdt en niet allen met wel of geen vaccins. Trouwens als je Sinovac of Astra Zenica 2 keer geïnjecteerd hebt gekregen dan moet je aan het eind van het jaar een derde vaccin halen, welke????? Pfizer !!!!!! en dit is een uitspraak van de regering waar Anutin onderdeel van is, ook dit was in de Thaise krant te lezen.
      Een vraag aan jou, wanneer heeft WHO Sinovac goedgekeurd, ik heb er niets over gelezen of gehoord.
      Ik stop met gepraat over vaccins dit of dat en wacht af tot ik ergens terecht kan, dit of volgend jaar, er zijn nog andere belangrijke zaken in Thailand, want dit heen en weer gepraat over wat wel of niet goed is wat betreft vaccins is niet echt goed voor je humeur en dat heeft weer consequenties voor je gezondheid en dan bedoel ik het niet ten goede.
      Gewoon genieten met de familie en in goede gezondheid blijven met z’n allen, dat is en was altijd mijn motto.

    • chris zegt op

     Ik vind het een beetje raar om van mazzel te spreken als je een spuitje tegen een virus krijgt waarvan nog niet 1% van de mensen in Thailand besmet raken.
     Ik spreek van mazzel als ik morgen een prijs in de staatsloterij win.

     • Henk zegt op

      Meer dan 3,8 miljoen doden wereldwijd. Vind uw vergelijking onjuist! Het virus blijft doorsijpelen! Ik heb ook een verleden in Suriname, daar was het eerste jaar nauwelijks sprake van Covid. Nu is daar de situatie dramatisch verslechterd. Ik kreeg regelmatig berichtjes dat daar niks aan de hand was, enkele maanden geleden. Qua temperatuur is Suriname vergelijkbaar met Thailand.
      Ik heb mazzel, ik heb inmiddels in Thailand een vaccin kunnen bemachtigen! AZ en ik voel me goed!

      • chris zegt op

       Tja, het aantal doden in Thailand is 0,00014% van de bevolking.
       Kan het geen doorsijpelen noemen. Kan er ook niet wakker van liggen. Ken ook niemand in Thailand die op dit moment Covid heeft, laat staan er ziek van is of aan is gestorven.
       Het aantal doden (per land) is NIET rechtstreeks gerelateerd aan het aantal besmettingen maar veel meer aan de kwaliteit en beschikbaarheid van de gezondheidszorg in dat betreffende land. (bv. stad-platteland)

    • Nicky zegt op

     Zoals reeds vermeld, ruim 2 weken geleden geregistreerd bij het mc Cormick ziekenhuus. Ik heb dit ook geschreven, ik had dit ook maar van een andere expat gelezen op social media.
     Het is op dit moment toch echt wel nuttig om alles betreft Thailand te lezen op Social media. Dan krijg je hier en daar toch echt wel nuttige informatie. Ik weet niet of het nu nog mogelijk is om je te registreren, enkele weken geleden dus wel. En wij spreken geen Thais, hebben geen Thaise partner, lezen geen Thaise kranten. Alleen al op FB zijn heel veel verschillende groepen actief betreffende expats in Thailand. Dus gewoon heel veel zoeken en lezen

 3. RonnyLatYa zegt op

  Volgens mij heeft de Bangkok Post het verkeerd begrepen.
  Die vaccins zijn enkel voor Fransen en boven de 45 jaar

  “After the meeting, Anutin said Mathou proposed that 10,000 doses of the Johnson and Johnson vaccine be imported for French expats above the age of 45.”
  Niet voor Belgen dus.
  https://www.nationthailand.com/in-focus/40001923

  Op de website van de Belgische ambassade is daarover ook niks terug te vinden.
  https://www.facebook.com/BelgiumInThailand/photos/a.824875507529114/4814200138596611/

  • RonnyLatYa zegt op

   Wat ze besproken hebben is de vaccinatie strategie en dat Anutin heeft verzekerd dat daar ook alle buitenlanders die legaal in Thailand verblijven zullen opgenomen worden.

   Verder nog maar eens over het bilaterale sociale zekerheidsakkoord tussen België en Thailand, zodat ziekenkosten gemaakt in Thailand zouden gedekt worden door de Belgische SZ en onder dezelfde voorwaarden als in België. Dat bilaterale akkoord sleept al jaren aan (denk zelfs sinds de jaren 90 misschien nog wel vroeger) en het blijft steeds bij praten maar raakt geen stap verder.
   Anutin verwacht dan ook hetzelfde voor Thai die in België verblijven, wat vanzelfsprekend is als je een bilateraal akkoord wil.

   Het gaat in dat geval niet echt over dat terugbetalen van die vaccinaties voor Belgen door de SZ. Die worden gedragen door Thailand, net zoals de kosten voor Thai in België gedragen worden door de Belgische SZ

   • David H. zegt op

    @RonnyLatYa

    Dat terugbetalen van deze vaccinaties moet je wel beschouwen als een dringende uitzonderlijke maatregel , anders dan wat je hier aanhaalt , niet zozeer in direct verband met het bilaterale sociale zekerheidsakkoord tussen België en Thailand, dat zoals je zegt al jaen aansleept en een totaalpakket inzake medische terugbeaalbaarheid omvat.

    Dit gaat over een pandemie maatregel , een pandemie die nu zelfs de o zo stricte Thaise Immigratie zeer medewerkend maakt inzake verblijf oplossingen

    • RonnyLatYa zegt op

     Ik zeg toch dat het er niks mee te maken heeft.

    • RonnyLatYa zegt op

     Maar er is zelfs niet gesproken over terugbetalen van vaccins door Belgie. Waar haal je dat?

     Slecht 2 punten die ik al eerder zei en die je ook kan lezen op de website van ambassade die toch geloofwaardiger is dan een of andere krant.
     1. De vaccinatiestrategie in Thailand d.w.z. buitenlanders opnemen in de planning (niet over betalen van vaccins door Belgie. Waar staat dat?)
     2. Het opnieuw opstarten/verderzetten van gesprekken over de SZ ,wat volledig los staat van deze pandemie of vaccins.

  • Het zal niet de eerste en de laatste keer zijn dat Bangkok Post iets verkeerd interpreteert.

 4. David H. zegt op

  Blijkbaar beseffen deze 2 Ambassadeurs en hun rspectievelijke landen die ze vertegenwoordigen dat het hier niet zo direkt goed gaat komen qua vaccinaties , en zeker niet voor de buitenlanders als het van Thaise organisatietalent afhangt .

  China ging hun vooraf , zodoende was er al een precedent om toelating te verkrijgen.

  Johnson & Johnson heeft dan ook nog eens het voordeel van maar 1 injectie nodig te hebben om maximaal werkzaam te zijn , dus is ook maar een verplaatsing nodig wat gunstig is voor de organisatie .

  Echter redelijk geduld zal wel nodig zijn , is nog niet voorvolgende week(en) vrees ik

  • Berry zegt op

   Ik zou niet zo blij zijn met Johnson & Johnson vaccins,

   Europa heeft aangegeven dat miljoenen J&J moeten vernietigd worden. Zou me niet verbazen als Belgie en Frankrijk niets zullen merken als er dan een 10.000 tal naar Thailand verdwijnen.

   Loopt alles goed, applaus voor de ambassades.

   Zijn er later problemen, Thailand zal wel iets verkeerd gedaan hebben met de opslag en vaccinatie procedure. Geen blaam voor de ambassades.

   • DirkJan zegt op

    Ga geen stemmen zitten maken: de EU heeft besloten 17 miljoen Jansen-vaccins te vernietigen omdat delen ervan vervuild (ziuden kunnen) zijn door verkeerde productieprocessen, met name in een fabriek in de VS. heeft niets te maken met de kwaliteit van dit vaccin. Integendeel zelfs, JHansen bewaakt juist de kwaliteit door dit soort ingrepen.

 5. David H. zegt op

  @David H

  Qua J&J werking , url van krant De Morgen

  https://www.demorgen.be/nieuws/vaccin-van-johnson-johnson-goedgekeurd-hoe-werkt-het-en-hoe-verschilt-het-van-de-anderen~b4b5ac7f/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.be%2F

  • RonnyLatYa zegt op

   Denk dat ze eerder dit bedoelen
   Worstcasescenario wordt werkelijkheid nu Johnson & Johnson miljoenen dosissen moet vernietigen: “Heel erg teleurgesteld”

   https://www.hln.be/binnenland/worstcasescenario-wordt-werkelijkheid-nu-johnson-en-johnson-miljoenen-dosissen-moet-vernietigen-heel-erg-teleurgesteld~ac849c7e/

   • David H. zegt op

    Blijkt echter dat J&J. verder kan produceren in tegenstelling tot A.Z !

    Uit artikel :
    https://www.hln.be/binnenland/worstcasescenario-wordt-werkelijkheid-nu-johnson-en-johnson-miljoenen-dosissen-moet-vernietigen-heel-erg-teleurgesteld~ac849c7e/

    ” De Amerikaanse overheid legde de fabriek stil en verbood de fabriek om het AstraZeneca-vaccin verder te produceren.

    Daarnaast kreeg Johnson & Johnson de opdracht om de controle over de productie van zijn vaccin over te nemen.”

    • RonnyLatYa zegt op

     Zie het niet in de link staan
     Maar veronderstel omdat beide daar geproduceerd werden en men wil vermijden dat ze opnieuw gemengd werden zeker. Natuurlijk dat de amerikanen dan voor hun eigen product kiezen waar zelf geld hebben ingestoken.
     Heeft niks met de qualiteit van AZ te maken.

     • David H. zegt op

      @RonnyLatYa

      Blijkbaar in deze link nog te vinden

      https://www.hln.be/binnenland/ema-laat-17-miljoen-geblokkeerde-vaccins-van-jenj-vernietigen-vs-moeten-60-miljoen-dosissen-weggooien~a2954bbf/

      • RonnyLatYa zegt op

       Enige doel is hun investering in J&J beschermen zoals ik al zei.
       Een van de twee moet dan weg en dan is de keuze eenvoudig. Hetgene waar je je geld in gestoken hebt blijft. Zou ik ook doen.
       Doet niks af aan de kwaliteit van het AZ vaccin, want zo lijkt het nu die hun schuld te zijn. Terwijl het gewoon een lokale fabrieksfout is doordat iemand daar deze 2 vaccins gemengd heeft

 6. Jacques zegt op

  Zo kan het ook, betrokkenheid tonen duurt soms even, maar inzichten zijn er om van te leren. Nu Nederland nog.

  • DirkJan zegt op

   Mijn moeder en haar moeder zeiden vroeger al: je moet het kwade met het goede nemen. Geldt ook ten aanzien van Thailand. Ga je er permanent wonen dan kun je veel van het kwade van Thailand mijden, maar al het goede van Nederland heb je zelf bewust, berekend en voorbereid achter je gelaten.

   • Jacques zegt op

    Beste Dirk Jan, over moeders niets dan goeds. Ik heb ook zo’n moeder gehad, maar daar blindelings geloof aan hechten, dan zou ik anders adviseren. We maken allemaal onze eigen dingen mee in het leven en dat bepaalt voor een groot deel wie we zijn. ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, dus daar verschillen wij in. Ik lees berichten dat sommigen van ons al wel ingeënt zijn in Thailand. Ik gun het ze van harte en zo zie je maar dat ook in Thailand het kan verkeren al naar gelang waar je verblijft en met wie je vertoeft. Ik verblijf in Pattaya en daar krijg je overal de deksel op je neus, alleen maar inschrijfmogelijkheden, maar wanneer je aan de beurt bent. Tijd zal het leren.
    Mijn vertrek uit Nederland en mijn verblijf in Thailand heeft voor en nadelen gekend. Onmiskenbaar en daar heeft uw moeder gelijk in. Neemt u van mij aan dat Nederland mij het meeste waard is van alle landen in de wereld. Maar kritiek blijft iets wat nodig is. Daar kunnen we allemaal van leren mits we er voor openstaan. Er zijn echter absurde regels, zoals bij vertrek uit Nederland langer dan 8 maanden, een verlichte uitschrijving met alle gevolgen van dien. Daar heb ik niet om gevraagd en dat is een totaal overbodige maatregel. Ik zou met liefde alle belastingen willen betalen als men mij het zelfde gunt als de Nederlanders in Nederland woonachtig. Overigens betaal ik tot aan mijn dood belastingen in Nederland of ik dit wil of niet. Ook weer zo’n onzinnige maatregel. De keuze mogelijkheid om het recht op onder anderen een menswaardige ziektekostenverzekering en niet hetgeen wat ik nu in Thailand heb, met allerlei uitsluitsels en onzekerheden omtrent betalingen van de kosten, zou moeten gelden. Rust op je oude dag is volgens u alleen weggelegd voor diegene die zich niet verplicht moeten uitschrijven. Althans zo komt het op mij over. Nou dan wordt u bedankt. Ze zeggen wijsheid komt met de jaren maar is niet een ieder gegeven, dus alstublieft mag het wat minder, want hier is niemand mee gediend. Nederland stuurt wel 100.000 Astra Zeneca vaccins naar Suriname, waar ook de nood aan de man is en ik gun het ze van harte, maar het eigen volk in den vreemde die zoeken het maar uit en die worden met vele absurde maatregelen tot 2e rangs burgers gerangschikt. Met dit onder anderen als voorbeeld, mooier kan ik het niet maken en het is bedroevend dit te aanschouwen. Dus zolang ik leef zult u mij hierover horen klagen, rechtsongelijkheid hoort niet plaats te vinden. Gelijke monniken gelijke kappen.

    • DirkJan zegt op

     Best Jacques, Thailand heeft itt een land als Suriname, (waarmee Nederland historisch-existentiële banden heeft en derhalve dat land veel verschuldigd) zelf een enorm productiecapaciteit. Het bedrijf Siam Bioscience gaat dit jaar miljoenen doses AZ afleveren. Het probleem is dat “men” niet kan wachten, verwend als “men” is! Thailand kent geen westerse logica in haar logistiek, noch zijn management en organisatie gestoeld op onze normen, dus is dat alles een voorbeeld van wat moeders bedoelen. “Wen er maar aan”, meldde ze vervolgens. Ik voeg daar aan toe: pas je maar aan! Uiteindelijk gaat iedereen die wil in Thailand gevaccineerd worden. Ook in de westerse wereld is dat allemaal nog niet geklaard. Ongeduld prevaleert. Altijd maar weer haantje de voorste, en vooral voor een dubbeltje/satangetje op de eerste rij. Gelijke monnikken, gelijke kappen? Er bestaat geen gelijkheid. Nergens. Wel is iedereen op deze wereld het waard om gelijk te worden behandeld. Als ook farang in Thailand in de gelegenheid gesteld gaan worden ingeënt te gaan worden zie ik de rechtsongelijkheid niet. Die creëer je zelf!

 7. David H. zegt op

  @Berry
  Voor mij mag het gerust J&J zijn , beter die, dan 2x AZ ( wederom organisatorisch talent nodig voor die 2 de prik , en dat in Thailand…) ,ook alleen al omdat je dan in regel bent om ev. te vliegen, mits verdere doc. in orde zijn.

  Die vaccins bleken verkeerd afgevuld te zijn , maar uit dit blijkt toch genoeg dat er productie controles zijn , en ook nog prima werken.

  Voor mij mag J&J temeer om maar 1 dosis nodig is en kan op 2-8 graden C bewaard worden gedurende 6 uur na eerste gebruik .Prima voor warm Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website