Bij een landelijk anti-drugsoperatie in Thailand zijn de afgelopen weken meer dan 21.000 mensen opgepakt omdat ze ervan verdacht worden druggebruiker of -dealer te zijn. Dat heeft de Thaise politie vandaag meegedeeld.

Sinds 21 december 2010 heeft de politie huiszoekingen gedaan in 4.655 gemeenten. Dat gebeurde nadat de overheid aan de politie gevraagd had om zich meer met op het drugsprobleem te richten.

De autoriteiten namen flink wat drugs in beslag:

 • 1,6 miljoen metamfetaminepillen (Yaba)
 • 40,4 kilo heroïne
 • 295 kilo marihuana
 • 8,5 kilo crystal meth

In totaal hebben de drugs een straatwaarde van 12,6 miljoen euro.

6 reacties op “Anti-drugsoperatie Thailand: 21.000 arrestaties”

 1. Bert Gringhuis zegt op

  Dweilen met de kraan open, vrees ik. Zouden ze wat mij betreft veel vaker moeten doen, maar het probleem is, dat de “grote jongens” achter de schermen niet gepakt worden.

 2. Pim zegt op

  Bert ,zodoende lijkt het mij ook niet verstandig om je als niet Thai te reageren .
  Je hebt volkomen gelijk, dit is 1 wereld apart waar je jezelf zo ver mogelijk buiten moet houden .
  Voor je het weet zit je in de grootste problemen .

 3. Niek zegt op

  Legden de autoriteiten maar evenveel ijver aan de dag bij de preventie en opsporing van dronken chauffeurs en huiselijk geweld onder invloed van drank. Daar vallen duizenden dodelijke en voor het leven verminkte , vaak onschuldige. slachtoffers.
  Drugsoorlogen zijn meer een werkverschaffing voor populistiche regeringen om steun bij de bevolking te krijgen, om hun onvermogen op belangrijke beleidsterreinen te maskeren.
  Bovendien, hoe meer vervolging, des te meer de prijzen van de drugs stijgen en hoe lucratiever de handel wordt. Een gebed zonder einde, overal in de wereld.
  Inderdaad, legaliseren die handel en controleren, zoals bij alcoholmisbruik het geval dient te zijn. Dan stort de hele (internationale) markt in. Met wapenhandel is de handel in drugs de grootste inkomstensbron voor in de eerste plaats geglobaliseesre mafiaorgansties en onderwereld met al hun vertakkingen naar de ‘brave’ bovenwereld. .

 4. Niek zegt op

  Een hallucinerend aantal van 21.000 mensen als drugsverdachten opgepakt. Je moet inderdaad oppassen met kritiek op het juridisch systeem gezien de strenge censuur die er in dit land bestaat. Daarom alleen maar wat vragen voor de toekomst.
  Waren er quota gesteld om per district zoveel gevangenen te leveren? Hoeveel van de verdachten zijn echte verdachten? Krijgen de verdachten juridische bijstand? In hoeveel gevallen gaat de doodstraf uitgesproken worden? Die vraag is vooral interessant omdat er in besloten kring in Thailand is er een discussie aan de gang over het al of niet voortzetten van de doodstraf.
  Opmerkelijk is dat tegelijk met het bericht in de Nation en Bangkok Post vandaag het bericht in het Vlaamse Dagblad De Morgen stond.

 5. Arie 2 zegt op

  Goeie zaak, keihard aanpakken dit probleem. Nu ook ff de sterke drank afschaffen en het wordt een stuk veiliger en leuker in thailand.

 6. Johny zegt op

  Beste Arie, dat ze het drugprobleem aanpakken dat begrijp ik wel maar die sterke drank toch niet he. Dan zijn wij ook de pinneut. Wij weten wel dat het drank is dat ze zelf brouwen maar je niet alles willen afnemen he, trouwens het drugprobleem is ontstaan door de armoede. Iemand die geld genoeg heeft of goed kan leven die gaat hem niet bezighouden met drugs en dergelijke. Je moest eens weten hoeveel nederlanders ook drugs proberen te smokkelen naar thaiand. Zolang dat niet aan banden wordt gelegd zal drugs altijd blijven circuleren.

  Johny


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website