In de plannen voor de Eastern Economic Corridor (EEC) bij Pattaya speelt ook de luchthaven U-tapao een belangrijk rol. De regering maakt inmiddels plannen voor een extra terminal en een tweede start/landingsbaan op de luchthaven in Rayong. De luchthaven moet samen met Suvarnabhumi en Don Mueang een luchtvaartknooppunt worden voor de oostkust en daarmee economische aanjager van het gebied.

Een Amerikaans consultancybureau krijgt nu de opdracht een plan te maken voor de verdere ontwikkeling van U-tapao. Het plan beperkt zich niet alleen tot de ontwikkeling van de luchthaven, maar gaat ook over de technisch hub voor de luchtvaart die een rol krijgt in het gebied. Zoals onderhoud, reparatie en renovatie van vliegtuigen, logistiek en een trainingscentrum voor luchtvaartpersoneel. Thai Airways International en Airbus hebben al een conceptovereenkomst gesloten over dat onderhoudscentrum.

Directeur Worapol (zie foto) van de U-tapao Airport Authority (UAA) wil een tweede start en landingsbaan met een lengte van 3.500 meter. Een jaar later moet er een nieuwe terminal komen met een capaciteit van 15 miljoen passagiers per jaar.

De UAA denkt dat het aantal passagiers jaarlijks met 10 tot 12 procent zal stijgen. De nieuwe terminal op U-tapao die bijna klaar is, kan 3 miljoen passagiers per jaar verwerken. Naar verwachting gaat die in augustus dit jaar open.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Ambitieuze plannen voor luchthaven U-tapao bij Pattaya”

  1. l.lagemaat zegt op

    Gisteren, 4 april 2017 is de tweede terminal officieel geopend.

    Veel “Bo bo’s” ( = VIPS) keurig in het zwart gekleed maakten van de gelegenheid gebruik om te zien
    en gezien te worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website