John And Penny / Shutterstock.com

Ambassadeur Kees Rade schreef een artikel over groen economisch herstel na Covid-19 met als titel “Recovery after Covid-19: Let’s make it green”.  De publicatie van het artikel viel samen met de Internationale Dag van de Klimaatverandering, die op 21 juni viel.

U kunt het artikel lezen via deze link: www.bangkokpost.com/

Thailand

Uit zijn artikel citeer ik het deel, dat specifiek over Thailand gaat:

“Volgens de Global Climate Risk Index 2020 van Germanwatch staat Thailand op de 8e plaats van de lijst van landen die de afgelopen twee decennia het meest zijn getroffen door extreme weersomstandigheden.

In een recent onderzoek van Climate Central wordt gesteld dat tegen 2050 meer dan 12 miljoen mensen die in en rond Bangkok wonen onder de gemiddelde jaarlijkse overstroming zullen liggen vanwege een stijging van de zeespiegel.

De huidige droogte die Thailand treft, is de ergste in 40 jaar en zal volgens Krungsri Bank Research naar verwachting 46 miljard baht kosten.

Het ontwerp van het Covid-19-responspakket van bijna 2 biljoen baht biedt daarom een ​​geweldige kans om herstel te koppelen aan duurzaamheid. De opmerkingen van premier Prayut Chan-o-cha bij de opening van de recente sessie van Escap over de noodzaak daarvan waren punten in de juiste richting.”

Conclusie

De conclusie van Kees Rade in dat artikel luidde als volgt:

“We worstelen allemaal met de keuzes die de komende weken en maanden moeten worden gemaakt om te herstellen van de Covid-19-pandemie.

Ons gezamenlijke streven zou moeten zijn om de eisen op korte termijn voor een snel economisch herstel te combineren met de behoeften op langere termijn om een ​​duurzamer en klimaatvriendelijker ontwikkelingsmodel te ontwerpen”.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Ambassadeur Kees Rade in de Bangkok Post”

  1. Jacques zegt op

    Ik ben het met onze ambassadeur eens. Dat gezegd hebbende eens kijken wat er daadwerkelijk te berde gebracht wordt. Thailand is onmiskenbaar groen en het is de meest voorkomende kleur, maar op grote delen bedekt met afval die zijn weerga niet kent. Dus los van de weersomstandigheden zal er ook in het hoofd van menige Thaise bewoners een milieu maatschappelijke visie moeten worden bijgebracht. Ga daar maar aan staan, voorwaar geen sinecure.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website