Op 21 januari kondigden de Thaise autoriteiten de noodtoestand af voor een periode van 60 dagen voor Bangkok en nabijgelegen provincies. Deze noodtoestand is vanaf 22 januari van kracht.

Het houdt in dat de autoriteiten verdergaande bevoegdheden hebben om in te grijpen op basis van veiligheidsoverwegingen en o.a. samenscholingen kunnen verbieden, een uitgaansverbod opleggen, verdachten arresteren en informatievoorziening beperken. Het is op dit moment nog niet duidelijk welke maatregelen zullen worden uitgevoerd onder het afgekondigde decreet. We raden u dringend aan om de demonstratieplaatsen en grote bijeenkomsten te mijden.

Volg ons ook op Twitter (www.twitter.com/NLBangkok)

Klik hier voor het officiële reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken, of download de reisadvies app.

Voor een actueel overzicht van de verkeerssituatie in Bangkok raden wij u aan de lokale media nauwlettend te volgen en alert te blijven op samenscholingen en demonstraties.

Omdat de blokkades met name gericht zijn op het stadscentrum en regeringsgebouwen, zult u op andere plekken in Bangkok waarschijnlijk minder van verkeersoverlast merken. De autoriteiten en de oppositiebeweging hebben aangegeven dat de internationale vliegveld Suvarnabhumi en Don Mueang niet geblokkeerd zullen worden. Ook de skytrain van en naar het vliegveld, de skytrain in het centrum en de metro opereren normaal. Omdat veel mensen bij gebrek aan alternatief gebruik maken van deze vervoermiddelen, raden wij u aan van en naar het vliegveld ruime reistijdmarges in te calculeren. Taxi’s en tuktuks worden niet doorgelaten bij de blokkades.

Rond de blokkades en demonstraties hebben zich gewelddadige incidenten voorgedaan, waaronder bomaanslagen en schietpartijen. Blijf daarom weg van deze plekken. Mochten ze echter de enige weg naar uw bestemming zijn, wees dan uiterst behoedzaam. De ambassade is normaal geopend, maar ligt wel in het gebied dat minder goed bereikbaar is.

Op onderstaande locaties in het centrum zijn blokkades opgericht. Of dit inderdaad alle plekken zijn waar wegen en kruispunten worden afgesloten, is niet zeker. Het betreft in veel gevallen menselijke blokkades die zich makkelijk kunnen verplaatsen:

  • kruising Rama IV en Ratcha Damri road (metrostation Silom, omgeving BTS Sala Daeng;
  • kruising Sukhumvit road en Asok Montri road (terminal 21, BTS Asok);
  • kruising Rama I en Ratchadamri road (CentralWorld);
  • kruising Phayathai en Rama I (MBK, Siam discovery);
  • rotonde Victory monument (BTS Victory monument).

In de toeristencentra buiten Bangkok is de situatie normaal. Indien u de komende week via Bangkok naar een bestemming in Thailand reist, adviseren wij u zo mogelijk niet via maar om het centrum van Bangkok heen te reizen.

U wordt geadviseerd u te registreren  (klik hier om u te registreren) bij de ambassade zodat wij u zo nodig per SMS kunnen informeren over onvoorziene ontwikkelingen in de veiligheidssituatie

De Thaise immigratie heeft vanwege de demonstraties extra kantoren geopend (maandag – vrijdag 10.30-18.30). Omdat de demonstranten proberen overheidsdiensten te verhinderen middels prikacties, adviseren wij u wel vooraf te bellen of de desbetreffende kantoren bereikbaar zijn. Daarvoor kunt u het volgende nummer bellen 02-3141212

  • Immigration Service Center for 3 national Legalized Labors, Major Hollywood Suksawat, 1st Floor, Suksawat Road Ratburana Bangkok.
  • Immigration Service Center for 3 national Legalized Labors Imperial World Ladprao, 5th Floor, Ladprao Road Wang Tong Lang Bangkok.

Bron: website Nederlandse ambassade Bangkok


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website