De Nederlandse ambassade in Bangkok laat weten dat er sprake is van een verandering in de visumprocedure, zo zal er een verplichte vingerafdruk-opname bij alle visumaanvragen plaatsvinden. Dat geldt zowel voor kortverblijf als lang verblijf.

Een verandering in de visumprocedure zal van start gaan vanaf 14 november van dit jaar, wat inhoudt dat vingerafdrukken een vereiste zullen worden tijdens iedere aanvraag. Deze verandering heeft invloed op alle soorten visas; zowel een visum kort verblijf (VKV) als een visum voor lang verblijf (MVV) zullen vingerafdrukken nodig zijn.

Alle visumaanvragers (met bestendig verblijf in Thailand) die een visum voor Nederland willen, dienen in zich in persoon op de ambassade te Bangkok te melden; de aanvrager zal dan ook in persoon naar de ambassade toe moeten komen.

Meer informatie kunt u vinden op de volgende website: ec.europa.eu/vis

Video Visa Information System

Bekijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/_gdGt7FU5x0[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Ambassade Bangkok: Verplichte vingerafdruk-opname bij visumaanvragen”

 1. Steven zegt op

  Ieder land heeft volgens mij het recht om te weten wie binnenkomt volgens mij.En als ik aankom in Bangkok worden mijn gegevens en foto bijgehouden in een centrale database.En wat betreft fort europa er bestaan blogs en websites die alle loopholes aantonen zoals de zogenaamde Belgie route .

 2. David Hemmings zegt op

  “Het wachten is nu op soortgelijke maatregelen van andere landen. Thailand bijvoorbeeld”

  Cambodia is Thailand al vooruit , heb mijn scans al 2 jaar geleden gegeven bij binnenkomst PP airport , daarna niet meer nodig wegens reeds in data base….
  .
  In Belgie zou het reeds moeten in gebruik zijn , maar wegens technische redenen uitgesteld

 3. HansNL zegt op

  Moderator: graag je reacties beperken tot Thailand

 4. Jan Hoekstra zegt op

  Vingerafdrukken werden al afgenomen voor het afleggen van een MVV.
  Thailand wil toch ook weten waar je verblijft en er wordt een foto genomen bij aankomst, volgens mij normaal als een land wil weten wie er binnenkomt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website