Nadat de Rabobank eerder al liet weten, pinpassen te blokkeren voor geldopname buiten Europa, gaat ook ABN AMRO deze maatregel invoeren.

Toeristen die naar met hun Rabopas naar Thailand gaan, kunnen daarom vanaf 1 juni niet meer pinnen tenzij de pinpas eerst geactiveerd wordt.

ABN AMRO volgt Rabobank in het blokkeren van pinpassen voor gebruik buiten Europa. Ook andere Nederlandse banken overwegen het systeem dat pinpasfraude dient te voorkomen in te voeren. Bij dit genoemde ‘geoblocking’ verleent een bank geen autorisatie meer aan bepaalde landen of schakelt het de werking van de magneetstrip volledig uit. Deze maatregel voorkomt in ieder geval dat skimmers buiten Europa hun slag kunnen slaan met illegaal gekopieerde pinpasgegevens.

Invoering België blijkt succes

De Rabobank heeft inmiddels bekend gemaakt als eerste een dergelijk systeem in te voeren. Klanten van de Rabobank die buiten Europa reizen moeten vanaf 1 juni vooraf de magneetstrip op hun pinpas activeren via internet. In België wordt er sinds januari 2011 met een dergelijk systeem gewerkt. Daar doen inmiddels in totaal 23 banken mee.

Die invoering is volgens cijfers van de Belgische bankenfederatie Febelfin een groot succes. Het aantal skimminggevallen is in België door de extra maatregel met meer dan 95 procent gedaald. In 2010 vonden er nog 1720 gevallen plaats, in 2011 was dat aantal teruggelopen tot slechts 75.

ABN werkt hard aan invoering

Woordvoerster Brigitte Zegers van ABN AMRO bevestigt dat de bank op termijn dezelfde maatregelen invoert. “Wanneer dat precies zal zijn, is nog niet bekend. Maar we zijn bezig met hetzelfde systeem. Daar wordt op dit moment hard aan gewerkt”, aldus Zegers. ABN AMRO had al eerder aan Webwereld laten doorschemeren dat zij bezig waren met het onderzoeken van de verschillende mogelijkheden van geoblocking.

ING is wat geheimzinniger over hun plannen. De bank wil geen uitspraken doen wanneer en welke maatregelen worden ingevoerd. “Wij onderzoeken op het moment verschillende maatregelen die we kunnen nemen. Daarbij maken we steeds de afweging tussen het voorkomen van fraude en de klantvriendelijkheid van de maatregel. Uit veiligheidsoverwegingen kan ik er niet dieper op in gaan. We willen de fraudeurs uiteraard niet slimmer maken dan ze al zijn”, reageert ING-zegsvrouw Marie-Louise Oster.

‘Skimming is een maatschappelijk probleem’

ING noemt skimming nog altijd een maatschappelijk probleem en meldt dat alle banken er alles aan doen om skimming te voorkomen. Oster: “Belangrijk voor onze klanten is dat ze altijd worden vergoed als er schade is ten gevolge van skimming.”

De SNS Bank zegt de nieuwe maatregel van de Rabobank in overweging te hebben. “Wij nemen het mee. Al hebben we op dit moment zoiets nog niet in voorbereiding”, aldus woordvoerder Roland Kroes, die benadrukt dat SNS op dit moment wel “behoorlijk succesvol is bij de bestrijding van pinpasfraude aan de voorkant.” Daarmee bedoelt Kroes de aanpassingen die het kopiëren van pinpasgegevens op pinautomaten zelf onmogelijk maken. Cijfers hiervan kon de bank overigens niet overleggen.

Tientallen miljoenen euro schade

Skimmen is al jarenlang een aanzienlijk probleem voor de bankenwereld. Beveilingsteams worden continue geconfronteerd met nieuwe, inventieve manieren van bankpasfraude. Nieuwe aanpassingen zijn daarom voortdurend nodig om diefstal tegen te gaan. De schade van skimming bedroeg in 2011 volgens de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in totaal 38,9 miljoen euro. Dat was bijna een verdubbeling van het jaar daarvoor.

Bron: Webwereld.nl

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

54 reacties op “Ook ABN AMRO komt met pinpasblokkade voor Thailand”

 1. Miek37 zegt op

  Ik begrijp eruit dat het wordt gedaan zodat ze niet meer uit hoeven te keren in geval van skimming, maar wat is dan het alternatief vraag ik me af, moeten we voortaan een pak euro’s mee gaan nemen op vakantie?

 2. erik zegt op

  ABN AMRO doet maar en informeert hun klanten niet of gebrekkig.
  Op een dag enkele maanden geleden sta ik in ons geliefde thailand, bij een atm, en krijg bij t intoetsen geen 20.000 baht meer.
  Zonder informatie bleek ABN AMRO de dag limiet van 500 euro naar 300 verlaagt te hebben.
  Alles onder het mom veiligheid.
  Nu weer de volgende maatregel.
  Bij die daglimiet verlagen, moet je niet denken dat ze de kosten ook verlaagt hebben he, nee die was helaas hetzelfde gebleven!
  Bij de volgende maatregel, kun je straks in thailand helemaal niet meer pinnen.
  Jaren geleden moest iedereen aan een plastic kaart, nu heeft iedereen er een, en gaan de banken terug naar de middeleewen.
  Is thailand nou een ontwikkelingsland, of is nederland het?

  Gekkenwerk is t.
  Straks loopt iedereen hier weer gewoon met cash rond, en dat werkt tenminste!

  • cor verhoef zegt op

   Wat sommige dingen betreft loopt NL inderdaad lichtjaren achter op Thailand. Wanneer ik hier mijn Thaise bankpas verlies, ga ik naar mijn bank (Krung Thai) en sta twintig minuten later buiten met een nieuwe bankpas met zelfgekozen pincode. In Nederland is het verliezen van een pinpas een kleine ramp. Zo zijn er nog wel een aantal dingen in NL waarvan je denkt; moet dat echt allemaal nu zo ingewikkeld?

   • aad pronk zegt op

    Waarom loopt NL lichtjaren achter op Thailand ?
    – in Nederland wordt skimmen vergoed, in Thailand niet
    – dat het verkrijgen van een nieuwe pinpas in Nederland complexer is dan in Thailand, gebeurt uit veiligheids overwegingen. Door het toezenden van de pinpas naar het huisadres voorkom je dat een frauduleus aangevraagde pinpas in verkeerde handen komt
    – het kiezen van een zelf gekozen pincode is m.i. ook geen probleem. Het kan dacht ik zelfs al via de pinautomaat.

    Kortom een wat kortzichtige reactie dat Nederland in dit geval lichtjaren achterloopt op Thailand.

    • cor verhoef zegt op

     @Aad,

     het toezenden van je pinpas naar je huisadres is volgens jou veiliger dan het afgeven van een pinpas aan iemand die zich persoonlijk met een paspoort moet kunnen identificeren? Leg dat eens uit. Alsjeblieft.

     • cor verhoef zegt op

      @Aad,

      skimmen wordt in Thailand ook vergoed.

      • Kees Sprengers zegt op

       Dat weet ik niet. Gedurende Sonkran werd er 40,000 van mijn Kasikorn rekening geskimmed. Ik vond het de volgende morgen uit en belde de bank om de ATM kaart te blokkeren. Zij vertelden mij dat ik aangifte moest doen bij de politie (probeer dat maar eens gedurende Songkran, in Sattahip waar geen politie meer dan 2 woorden engels spreekt).
       Zelfde dag de politie verklaring bij de bank gebracht, die zouden het naar hoofd kantooor sturen. Drie weken niks gehoord (wel nieuwe rekening geoend met nieuwe ATM kaart en PIN)
       Deze week naar mijn branche in BKK: “Meneer, U moet met de politie praten. Volgende week ontvangen die een ATM foto van ons van die Skimmer, en dan is het verder tussen U en de politie, niets meer met ons te maken. Vergoeding? Nee, dat doen we niet.

       Ik weet niet wat de wettelijke positie hier is. Weet iemand hier dat soms?
       Enige andere suggesties? Heeft iemand hier soms wel vergoeding ontvangen van Kasikorn?
       Mijn verwachting dat de politie in Sattahip een skimmer gaat arresteren die zo’n 100 km verder Noord mijn rekening heeft leeg geplukt is niet hoog.

     • math zegt op

      Daar heb ik nog nooit van gehoord Cor, meestal krijg je bericht thuis dat je de pas kunt komen ophalen bij de bank. Nederland ligt zeker niet achter op dit gebied. Je kunt het ook omdraaien….Hoeveel Thaien gaan met vakantie naar het buitenland en omgedraaid hoeveel toeristen krijgt Thailand te verwerken per jaar? De “crimineel ” wordt gewoon steeds slimmer en banken proberen de veiligheid te verhogen voor hun zelf en hun klant. Je hoort mij niet zeggen dat dat ook het geval is, men probeert en dat lijkt mij zeer verstandig!

    • Olga Katers zegt op

     @ Aad Pronk,
     Het heft niets met veiligheids overwegingen te maken als je zo en nieuwe pas kan halen, voor mij en vele anderen is dit klant vriendelijker dan in Nederand.

     Je moet je identificeren met je paspoort, en die is al ingescand bij de aanvraag van je Thaise bankrekening, uiteraard ga je wel naar de bank waar jij je rekening hebt geopend!
     Dat is en blijft jouw persoonlijke vraag baak (bank)!

     Ik zou niet anders meer willen, en ja de post hier in Thailand, is uiteraard geen Nederlandse post! Maar ik herinner mij dat er in het verleden in Nederland veel pinpassen/creditcard (eigen ervaring) gestolen werden, voordat ze het huis adres hadden bereikt!
     Bij een creditcard, moet je met een op gestuurde code de kaart activeren, dit van wege de gestolen kaarten!

    • Henk B zegt op

     Nu de ING, maakt ook fouten, ofwel houden geen rekening met hoe het hier werkt in Thailand.
     Een paar maanden geleden kreeg ik bericht dat mijn lijst met inlog codes, bijna allen gebruikt waren, zouden me nieuwe lijst sturen, en een nieuwe inlog code.
     Deze zouden uit veiligheid een paar dagen na elkaar, afzonderlijk verstuurd worden, en tot mijn grote verbazing, kreeg ik de betreffende post een paar weken later tegelijk, op een dag in de brievenbus, de datum van de briefen scheelde vier dagen.
     Dus had ook tegelijk in verkeerde handen kunnen komen, dus wat veiligheid ?

     • Olga Katers zegt op

      @ Henk B,
      Uiteraard kan jij hier de ING niets kwalijk nemen, je zegt het zelf, datum brief, 4 dagen!
      En pas een paar weken later de post tegelijk binnen in jouw bus!

      Je mag blij wezen dat je post krijgt. Dat heb ik hier ondervonden in Thailand, maar er is een goed centrum bij de Thaise post, wat snel achterhaald waar je post is gebleven, en komen het nog persoonlijk controleren, en uiteraard duizend excuses, en een big smile!

      Het beste lijkt mij als jij dit onveilig vindt, te kiezen voor de veiligheid van een sms naar jouw Thaise telefoon, met de tan code. Dan heb jij je eigen veiligheid op jouw telefoon!

   • Jan zegt op

    @Cor, natuurlijk in Thailand is alles veel beter! Dat had ik wel verwacht. En waarom er in Thailand nog niet veel geskimmd wordt is omdat Thailand (gelukkig) nog niet overspoeld wordt met Oost-Europeanen. Maar gelukkig zijn de Russen al in Thailand gearriveerd, nu nog wachten op de Oost-blokkers, en Thailand zal ook te maken krijgen met veel betaalfraude. Hun systeem leent zich er veel meer voor. Hoe ik dit weet? Ik werk zelf in het betalingsverkeer.

  • Leon zegt op

   Hier hetzelfde probleem, ben net terug uit Thailand.
   Ook hier Abn en met pinnen geen 20.000 bath hoor.
   Als je niets verteld wordt ga je natuurlijk denken wat is dit, omdat er toch genoeg op de rekening stond. Ofwel 20.000 bath 2 maal pinnen, en ook 2 maal kosten betalen bedankt Abn. Dus daar verdienen ze ook weer aan. Waarom rekent de Abn trouwens kosten voor het pinnen, terwijl de Rabobank dit niet doet. Ik denk dat daar dan ook een algemene regel voor moet komen.

  • Hans-Chang zegt op

   Dat van die 20k naar 10K baht had ik ook ervaren…

   Oplossing: Ik heb gewoon 5000 euro meegnomen, Thaise Bankrekening geopend, pinas erbij, alles in 20 minuten klaar en geen opname, 150 baht kosten, meer

 3. fransamsterdam zegt op

  Als door deze maatregel in Belgie het aantal skimminggevallen met meer dan 95% is gedaald, terwijl nog niet alle banken meedoen, betekent dit dus dat in bijna 100% van de gevallen het geld buiten Europa werd opgenomen.
  Ik kan het nauwelijks geloven. Maar ik geloof cijfers van banken toch nooit.

 4. leen zegt op

  Ik vind het een goed plan ,vriend van mij was vorigeweek 2000 euro lichter,Diverse opnamens in Honkong, gelukkig word wel alles vergoed, toevallig kijkt hij zijn rekening na,vaak ook weken niet, dan is het leed niet te overzien,
  Hij zit nu dus zonder bankpas ,over twee weken krijgt hij weer een nieuwe, alleen maar ongemak.

  Open een rekening bij 1 van de thaise Banken en maak geld daar naar over.

  Pin bij ATM’s waar de skimmer gezien kan worden,( 24 uur perdag),hij heeft namelijk wel wat werk om de ATM machine te kunnen veranderen,

  een goede raad is niet duur

  • Hans Bos zegt op

   Maar ook voor het overmaken heb je een pinpas nodig.

   • leen zegt op

    Hans we praten niet over dat het pasje moet verdwijnen

    • Hans Bos zegt op

     Dat is duidelijk, maar ook dan moet je je pas eerst activeren. Staat overigens nog niets op de ABNAMRO-site.

     • leen zegt op

      Ik doe dit voor jou Hans, het pinnen word geblokkeerd!! niet je internet bankieren, niet je rekening als het een betaalrekening is, even nadenken .

   • RobN zegt op

    Hans,

    Via internetbankieren, dus van je Nederlandse bank naar een Thaise bank heb je je Nederlandse bankpas bij ING echt niet nodig. Mij TAN code wordt naar mijn Thaise mobiel gestuurd. Weet dat bij ABN-AMRO identifier bankpas wel nodig is maar heb gehoord dat identifier zou komen te vervallen. Zou een andere verbeterde methode komen. Woon zelf in Thailand dus ben niet op de hoogte van actuele situatie in Nl.

    Groeten,
    Rob N.

    • Olga Katers zegt op

     @RobN,

     Klopt als een bus, je kan gewoon internetbankieren bij de ING.
     En dan heb je alleen je TAN code nodig, ik heb ze nog op een lijst, maar als die op gebruikt is, dan wordt het ook een sms!

     En wat ook leuk is , je kan ook internetbankieren bij de SCB bank, niet zo uit gebreid als in Nederland, maar dat zal wel komen over een tijd!

     Ja en gewoon op letten waar je pint, dat is het zelfde als je in Nederland zou doen!

    • Hans Bos zegt op

     Bij ABNAMRO, en daar gaat dit verhaal toch over, heb je voor internetbankieren wel degelijk een bankpas nodig.

     • Olga Katers zegt op

      @ Hans Bos,
      Er worden nog meer banken genoemd in dit verhaal, waar ook veranderingen gaan komen!
      En daar hoort ook de ING, SNS en noem nog maar een paar banken op!

      Jij bent klant van de ABN, en hebt jouw bankpas nodig, maar eenmaal geactiveerd in Thailand , blijft dat zo, wat ik begrepen heb uit het vorige verhaal van een aantal dagen terug over de Rabo bank. En anders even je bank bellen, of mailen als je iets niet op de site kan vinden lijkt mij.

     • leen zegt op

      Hans weet het verschil niet, tussen internet bankieren of pinnen,

      • Hans Bos zegt op

       Nee, ik ben dom. We zullen zien hoe de banken dit varken wassen.

       • Olga Katers zegt op

        @ Hans Bos,

        Ja de banken houden van varkens (spaar), ik hoor ze gillen als ze gewassen gaan worden! ha ha

       • math zegt op

        Hans, zo ver ik weet en ik werk bijna dagelijks met internet bankieren ben ik het met Leen eens en heb je geen bankpas nodig. Ik heb met veel banken gewerkt en werk nog steeds
        met veel verschillende banken in binnnen en buitenland. Maar als ik wil internetbankieren moet ik gewoon inloggen met mijn gebruikersnaam en de pincode of password! Ik krijg een gebrukersnaam en pin van de bank, maar dat kan ik gewoon persoonlijk veranderen op de internetsite van de bank naar mijn eigen gebruikersnaam en pin / password. Heb in mijn hele leven nog nooit een pinpas hoeven gebruiken sinds internet bankieren een feit werd.

        • hans zegt op

         Volgens nij is dit systeem alleen bij de ING, bij ABN en Rabo heb je eebkaartlezer nodig en de sns werkt met een zgn. calculator, overigens kan ik met de sns 18000 thb pinnen en je kunt via het internet de limiet voor een dag verhogen naar 2500 euro

         Ik heb geprobeerd om uit de te leggen wat de iban code/swiftcode is bij de bangkokbank, zodat je goedkoper geld kan overmaken, maar dat heb ik niet voor mekaar gekregen om dat helder te krijgen. Dat zal dan wel aan mij ligggen, overigens kan ik bij de scb en de bangkokbank gewoon internetbankieren.

 5. M.Mali zegt op

  Wat ik al eens heb geschreven:”Pin altijd in een grote supermarkt zoals Tesco en dan nog het liefst in de bank zelf, als daar de pinautomaat staat”

  Woon hier al 6 jaar en heb nog nooit problemen gehad qua skimmen.

 6. Wim van Beveren zegt op

  Pin altijd in de Tesco en bij AEON nog gratis ook en er zit de hele dag personeel dus daar kan niet mee gerommeld worden, via ING betaal pakket (ook gratis in het buitenland)

 7. Jan zegt op

  Overmaken van je Rabo betaalrekening naar de SCBank rekening kost wel iedere keer €10 …!!
  Maar ik geef toe dat het wel veiliger is.. en dan pinnen in de SCBank zelf of aan de balie het geld opnemen.

  • leen zegt op

   Pinnen kost ook geld, en wat ik hoor bij de ABNAMRO kan je niet meer dan 10.000 Bht per keer opnemen, dure grap van ze, dus overmaken kost geld, maar is dan toch wel goed koper

   beter duur dan niet te koop

 8. Erik zegt op

  Suggestie om een bankrekening in Thailand te openen werkt volgens mij ook niet. Het mag niet als ingezetene van nederland zonder vergunning van de Nederlandse Centrale Bank. Ook in Thailand wordt het steeds moeilijker gemaakt om een rekening te openen en de meeste banken zullen dat niet doen zonder dat je een echte binding met Thailand hebt met werk of als pensionado ed.

  • M.C.Veen zegt op

   Bij de Kasikorn gaat het heel simpel.
   Debet kaart, geen inkomen er op…

  • leen zegt op

   Niet nodig, wel een adres (geen hotel) opgeven, 15 min later sta je buiten met je pin pas,om hem te activeren,
   Laat ik niet vergeten ! dat als jou thai pas word geskimd, de thai banken niets vergoeden

  • Danny zegt op

   Het is echt geen probleem hoor om in Thailand een bankrekening te openen, gewoon een kwestie van je paspoort meebrengen en wat geld om te storten , en binnen een half uurtje heb je een bankrekening inclusief pasje met pin. Ik heb zelf kasikorn bank 🙂

   Gr Danny

   • jogchum zegt op

    Moderator: deze reactie is niet geplaatst omdat het niet over het onderwerp van de posting gaat.

   • Frank zegt op

    Nou, zo simpel is het niet. Je moet wel een jaarvisum hebben.
    Maar los daarvan kun je een goede vriend of vriendin een rekening laten openen.
    Ik gebruik.als veiligste de Bangkok bank.

    Als zij of hij jouw rekening opent: bankboekje in je bezit houden, uiteraard je pas en meteen de pincode wijzigen. Een ander kan dan nooit jouw geld opnemen ook niet met een ID.
    Pas op:
    Altijd geld opnemen in de bank zelf of b.v. een grote supermarkt/annex bank.

    Je kunt dan ook je aankopen bij supermarkten of andere ketens direct pinnen.

    En die kaart uit NL laten deblokkeren is een fluitje van een cent maar er worden wel elke keer enige Euro’s berekend voor je transactie.

    ga je voor 2-3 weken naar dit prachtige land stop dan 1500,- Euro in je borstzak en zet het vast met een veiligheidsspeld.

    Hoe simpel kan het leven toch zijn..
    Frank F

    • hans zegt op

     Nee hoor, jaar visum is niet nodig om een rekening te openen, best werkt nog als je eerst een handvol baths uit de atm trekt, dat open en bloot op de balie legt en zegt dat je een rekening wilt openen, heb verschillende rekeningen in thailand bij verschillende banken, helaas wel allemaal leeg, ha ha.

     Maar zie nu dat danny precies hetzelfde vertelt..

 9. maria berg zegt op

  Beste Erik,
  In Hua Hin heb ik als vacantieganger een rekening geopend bij de SCBank. Geen enkel probleem. Heb er 50 euro op gestort en dat was het. Heb nu een mooie Thaise bankpas en maak af en toe wat geld over voor de vacantie daar.

  • Johanna zegt op

   Ik heb vorig jaar ( als vakantieganger) ook een rekening geopend bij de SCB bank. Geen probleem. Ik kon ook internetbankieren. Ideaal. Maar ik kan nu niet meer inloggen en heb al 2x een mail gestuurd, maar krijg geen reactie terug. Dus ik kan nu niets doen met de rekening. Heb geen idee wanneer ik weer terug ga, Maar ik ga er maar van uit dat het geld gewoon op de rekening blijft staan en dat ik bij terugkomst in Thailand gewoon de pas kan gebruiken .
   Was toen wel ideaal. Ik kon gewoon kleine bedragen pinnen zonder de dure kosten die ik bij de ABN-AMRO bank wel zou hebben.

 10. Pim zegt op

  Erik .
  Ter voorkoming van .
  Heb ik bij drie verschillende Thaise banken een rekening .
  Het is mij wel gebeurd dat de allereerste keer ik een bijkantoor binnenliep deze mij weigerde .
  Later bij een hoofdkantoor heb ik nooit geen last gehad en kreeg meteen een pas mee na en rekening te hebben geopend .

 11. Wout Bakker zegt op

  Heb even nagevraagd bij de bank,als je je random reader hebt kun je je pas in het buitenland online activeren na 1 juni. Wilde gisteren voor vertrek naar het buitenland al activeren maar dat kon nog niet omdat de pas nog niet gedeactiveerd is

 12. BramSiam zegt op

  Dat de banken het opnemen in Thailand beperken is logisch. In Thailand werken de automaten nog met de magneetstrip, terwijl in Nederland met de veel veiliger chip gewerkt wordt. Met in Nederland of België gestolen pasjes wordt daarom in Thailand geskimmed en dat wil men voorkomen.
  De transactiekosten van Bht. 150 per opname bij de ATM’s verdwijnen zover mij bekend naar de Thaise banken en niet naar de Nederlandse.
  Voor Internetbankieren gebruikt ABN AMRO een calculator, die identifier wordt genoemd en die je gebruikt in combinatie met de bankpas. Tegenwoordig is dat de Indentifier2, maar identifier1 kan ook nog gebruikt worden. Een Thaise rekening openen en daar geld naartoe overmaken is het handigst, want scheelt veel kosten. Formeel moeten Thaise banken tegenwoordig naar een visum en een adres vragen, maar wellicht doen ze dat niet altijd.

 13. Miek37 zegt op

  Wij hebben ook ABN/AMRO en wij betalen per opname bij de ATM (kon niet meer dan 10.000 bath per keer opnemen) 150 bath kosten, mijn vraag is, hoe zit dat met een creditcard, (VISA en MASTERCARD) als daar een positief saldo op staat komen daar dan ook bankkosten bij als je geld opneemt?

  • leon zegt op

   Yes met een creditcard betaal je een vast percentage over het opgenomen bedrag aan de creditcard maatschappij. En inderdaad de limiet van 10.000 bath heb ik ook ervaren, ben net terug uit Thailand. Ik heb mijn bank gebeld en dar hebben ze dat bevestigd. Heeft inderdaad met de veiligheid te maken. Op de vraag over de kosten 150 bath per transactie ook dit is juist, al jaren trouwens. Lullig is wel meerdere keren pinnen betekend natuurlijk ook meerdere malen 150 bath betalen. Dus als je vaker gaat gewoon een rekening openen. Ik heb er een bij de Bangkok bank, de eerste keer 20.000 bath erop gezet en geen probleem verder. Ik had wel mijn vrouw bj me toen ik de rekening opende (zij is Thaise) maar ik denk dat het niet uitmaakt.

 14. Wim van Beveren zegt op

  Ik heb ook een rekening bij Bangkok bank maar ik pin altijd met mijn ING pas bij Aeaon daar geen 150 baht provisie maar 0,0
  En mijn ING rekening rekent ook niets

  • Miek37 zegt op

   Dankjewel leon! En Wim dat is een goeie tip, ik heb nl. ook nog een rek. bij de ING dus ga ik die daar gebruiken! EN zit er bij de ING ook een restrictie op van max. 10.000 Bath Wim?

   • Henk B zegt op

    Ik woon in Thailand, en een rekening bij de ING, waar mijn AOW en pensioentje op word gestort elke maand.
    Daarbij al een paar jaar een rekening bij de Kasikornbank, via internet bankieren, maak ik elke maand een bedrag over dat ik denk nodig te hebben,via ING naar deze bank, het overblijvende deel maak ik over naar de spaar rekening ( top rekening ) van de ING, als reserve, en vang daar dan ook rente op.
    Overmaken via kosten samen delen, komt op ongeveer 8 €.
    De Kasikornbank heeft overal automaten staan, zelfs in de Shopping mall Korat, en opname via deze is 0.0 dus voor mij de goedkoopste manier.,

 15. oosterbroek zegt op

  Ik heb gewoon een rekening bij de ING in Nederland daar wordt mijn AOW en pensioen op gestort en ik pin 2x per maand bij A-Eon bank in tesco of Big C 20000 bath per keer.
  Hieraan zijn geen kosten verbonden niet in Nederland en niet in Thailand.
  Kan het nog goedkoper?

 16. Miek37 zegt op

  Dank voor de tips, dat scheelt toch heel wat Bath’s aan onkosten als we volgende keer (januari) met de ING pas pinnen!

 17. joep van neer zegt op

  De overheid en de banken willen ons toch zo graag aan het “plastic” hebben.
  Enerzijds ter controle over onze verdiende centen (is er nog meer afroombaar ?), anderzijds hoeven ze minder service te verlenen, minder personeel (cq. meer ontslagen).
  Laat ze dan niet zeuren en de bijkomende kosten voor lief nemen (betalen).
  Mvg. Joep.

 18. grizlie zegt op

  Hallo,

  Ik wil van de zomer een bankrekening openen,kan dat nog steeds met touristen visum en wat heb je hier voor nodig ?
  welke bank is het beste ???


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website