Op deze pagina staat een selectie uit het Thaise nieuws. Wij vermelden de headlines van de belangrijkste nieuwsbronnen waaronder: Bangkok Post, The Nation, ThaiPBS, MCOT, etc., maar ook van een aantal regionale kranten zoals Phuket Gazette en Pattaya One. Achter de nieuwsberichten staat een weblink, wanneer je daar op klikt kan je het volledige artikel lezen bij de Engelstalige bron.


Nieuws uit Thailand, met onder andere:

– Dodental aardbeving Nepal boven de 3000
– Thailand stuurt hulp en gaat geld inzamelen
– Deze week bloedheet in Thailand >40 graden

THE NATION

The Nation open net als gisteren met de aardbeving in Nepal. Het dodental van de aardbeving van zaterdag in Nepal is opgelopen tot boven de 3000. De Nepalese politie noemt een aantal van 3218. Hulporganisaties verklaren dat vrijwel overal de elektriciteit en telefoonverbindingen zijn uitgevallen en dat er nauwelijks nog plaats is om de doden te bergen. Door de naschokken ontstonden ook weer nieuwe lawines op de Mount Everest, net nadat helikopters daar overlevenden in veiligheid hadden gebracht. Gisteren kwamen op de berg zeker achttien mensen om het leven. De hulpverlening in het getroffen gebied wordt gehinderd door het slechte weer. India heeft helikopters gestuurd die gewonden naar ziekenhuizen overbrengen. Internationale hulporganisaties vrezen voor een grote humanitaire ramp doordat duizenden mensen noodgedwongen in de open lucht moeten slapen, terwijl het weer slecht is. Ze vrezen dat het dodental nog veel verder zal oplopen en dat honderdduizenden mensen dakloos zijn.

BANGKOK POST

Ook Bangkok Post opent groot met de aardbeving in Nepal. Zes Thaise studenten van de Srinakharinwirot universiteit, met wie het contact was verloren, zijn veilig zijn evenals zestig andere Thais. Sommigen hebben lichte verwondingen opgelopen. De studenten waren op bezoek in Pokhara, zo’n 140 kilometer vanaf Kathmandu. Volgens berichten zou een Thai-Amerikaanse arts zijn omgekomen bij een lawine op de Mount Everest. Premier Prayut heeft het ministerie van Volksgezondheid en het leger opdracht gegeven om snel hulpteams te vormen en naar het zwaar getroffen land te sturen. De regering gaat ook een landelijke inzamelingsactie voor de slachtoffers houden.

OVERIG NIEUWS

– De zinderende hitte in Thailand komt terug. De komende dagen kunnen de dagtemperaturen naar verwachting weer boven de 40 graden Celsius stijgen. Directeur-generaal Wanchai Sakudomchai van de Thaise meteorologische dienst zei dat in het Noorden het hogedruk-systeem aan het verzwakken is en er minder regen zal vallen. Vervolgens wordt het erg heet. Op 21 april en 22 was het ook erg heet de temperatuur schommelde toen rond de 40 C in de meeste delen van Thailand. Sukhothai meldde de hoogste temperatuur met 42.5 C. De hoogst gemeten temperatuur in Thailand is 44.5 C, dat is gemeten op 27 april 1960 in de provincie Uttaradit. De Meteorologische dienst waarschuwt dat de komende dagen het record van 55 jaar geleden misschien wel gebroken gaat worden: http://goo.gl/FjxhVL

– Meer actueel nieuws lees je op de Twitterfeed van Thailandblog.nl: twitter.com/thailand_blog


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website