Het Thaise neusje van de zalm

Door Redactie
Geplaatst in Maatschappij
Tags: , ,
12 mei 2022

Typische brede platte neus, die je vaak ziet bij Isaanse vrouwen

Bij veel Thaise vrouwen komt het ze de neus uit. Wat? De neus! Ehh? Wat bedoel je precies? Nou, Thaise vrouwen vinden een blanke huid erg mooi, maar ook een westerse neus. Een grote gok, bedoel ik. Die je flink in andermans zaken kan steken.

Omdat veel Thai niet verder kijken dan de neus lang is, mag de chirurg er aan te pas komen om er een parmantig neusje van te maken. In redelijk Engels ook wel ‘Rhinoplasty’ genoemd. Dat kost in Thailand niet zo heel veel. Dus worden er regelmatig bahtjes ingezet voor een nose job.

Thaise vrouwen en vooral die uit Isaan hebben een vrij platte en brede neus. Op zich niets mis mee lijkt me. Maar zelf gaan ze voor een Westers exemplaar. De neus mag ook best groot zijn. Het is een statussymbool in Thailand. Net zoals een lichte huidskleur. Naast de huidskleur obsessie is er dus ook een neuzen obsessie bij veel Thaise vrouwen.

Bij een huidskleur kan ik me dat nog wel enigszins voorstellen. Immers, je kunt een verband leggen tussen werken op het land (donkere huidskleur) en werken op kantoor (lichte huidskleur). In het statusgevoelige Thailand een wereld van verschil.

Met de neuzenkwestie ligt dat anders. Die mopsneusjes zijn eigenlijk wel schattig om te zien. Waarom er aan laten sleutelen? Straks zien we alleen nog maar Michael Jackson klonen in de straten van Bangkok. Of van die ladyboy-achtige plastic dames. Geen prettig idee naar mijn mening. De neuzen staan dus niet dezelfde kant op. Wat vinden de lezers trouwens van dit geneuzel?

10 reacties op “Het Thaise neusje van de zalm”

 1. Michel zegt op

  Dat geneuzel over huidskleur vind ik al niets, maar kan me daar net als de schrijver van het stuk ook wel wat bij voorstellen.
  Die kleine neusjes kan ik niet begrijpen dat de dames die willen veranderen. Juist die kleine leuke neusjes geven de Aziatische dames dat lieve, vriendelijke uiterlijk.
  Zo’n grote westerse gok op een Aziatisch gezicht misvormt vind ik. Nog erger dan een te dikke Aziaat.
  Ik ben helemaal tegen het verbouwen van mensen. Borstimplantaten, botox, neus correcties of wat dan ook waardoor het uiterlijk veranderd, het past niet bij die persoon. Wat mij betreft zijn dat allemaal mismakingen.

 2. HarryN zegt op

  Ha bof ik dan even !! In de 11 jaar dat ik hier nu woon is er zegge en schrijven slechts een meisje geweest die zei dat ze m’n neus wel mooi vond verder heb ik dan nog niet gemerkt dat het een status symbool zou zijn. Ik kan me natuurlijk vergissen maar nu begrijp ik ook beter waarom ze voortdurend “handsome man” naar me roepen toch kijk ik dan wel om me heen of ze niet naar een andere farang roepen ha ha.

 3. Cees zegt op

  Onderstaand stukje vond ik wel aardig in relatie tot bovenstaand bericht:

  ‘An die nase eines mannes…erkennt man seine johannes’, zeggen onze Oosterburen…

  Nu schijnt dat niet altijd op te gaan.

  Wel is de neus het meest kenmerkende aan iemands uiterlijk.

  Dat is waar we het eerst kijken en herkennen……

  Niet aan de ogen, zoals eerder gedacht werd, maar aan de gok dus. En nog wel binnen 1 seconde ook, zo blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Californië.

  Onderzoekers achterhaalden aan de hand van een studie van de oogbewegingen waar onze aandacht het eerst naar toe gaat.

  Daaruit blijkt dat niet de ogen, maar de neus van het grootste belang is. In eerste instantie kijken we namelijk iets links van de neus, daarna naar de bovenkant van de neus en daarna pas naar de ogen.

  Volgens de wetenschappers drukt de rechterkant van ons aangezicht onze gemoedstoestand uit, wat zorgt voor een directe associatie met een persoon.

  • Marc zegt op

   Recht auf die nase….Cees

 4. Rob V. zegt op

  Toen ik mijn lief net leerde kennen zat ze ook weleens aan mijn neus om hem er af te trekken en bij zichzelf te plaatsen. Ja, een spitsere neus zou ze liever hebben gehad. Dan kwam weleens ter sprake dat ze een operatie overwoog maar ik zei haar dan dat haar neusjes prachtig was en ik niet begreep waarom mijn neus mooier zou zijn. Maar dat als ze echt een operatie zou willen die keus aan haar was, maar ze zich wel bewust moest zijn van de risico’s, dat het ook mis kan gaan en je met een lelijk iets zoals Micheal Jackson eindigt. Zo’n praktijk kan wel pronken met mooie foto’s maar operaties waar het resultaat matig tot dramatisch is laten ze natuurlijk niet zien. Op internet vond ze wat voorbeelden van mislukte operaties die haar bijna over de nek deden gaan en heb ik haar er nooit meer over gehoord.

  Toen ik haar leerde kennen dacht ik dat mijn lief Chinese roots had maar dat was niet zo zei ze me. Ook hier in Nederland werd ze regelmatig voor een Chinees aangezien. Niet alleen door Nederlanders maar ook in China Town (Den Haag) waar met enige regelmaat personeel Chinees tegen haar sprak… Ik stak haar dan vaak plagend een Chinese krant toe ” Schat hier, een gratis krant om te lezen”. ” Oy, ik ben geen Chinees!” was de reactie dan. 555 “Maar waarom denken de mensen dat? Ik dacht dat ook” vroeg ik weleens, waarop haar antwoord was dat het door haar kleine ogen kwam. Enkele maanden geleden kwam ik er achter dat het idee had om haar ogen te laten behandelen in Thailand. Dat zou natuurlijk volledig aan haar geweest zijn, had ze echt willen doen dan had ik haar niet gestopt. maar begrijpen doe ik het niet.

  Ik begrijp best dat mensen onzeker zijn over hun lichaam of sommige dingen liever anders zouden willen zien. Ik zelf ben ook niet met alles van mijzelf blij. Enkele van mijn tenen, mijn gebit en nog wat dingetjes dat ik denk dat mooier zou kunnen zijn. Maar men moet mij maar nemen zoals ik ben. Weinig mensen hebben een ‘perfect’ uiterlijk. Daar ga je het mes toch niet in zetten tenzij dat nodig is om een beetje normaal te kunnen functioneren (handicaps en ernstige misvormingen dus)? Al dat plastic… ik begrijp het niet. Maar over de hele wereld is het toch een industrie waar men goed aan verdient… Mens wees toch trots op jezelf, bijna niemand zal een 10 scoren op uiterlijk en het innerlijk is toch echt vele malen belangrijker.

  Enkele maanden terug kwam ik er wel achter dat ze het plan had om

  • Rob V. zegt op

   .. het plan of idee had om haar ogen wat groter te doen lijken. De onzekerheid of het schoonheidsideaal van een lichte huid, (westerse) neus met duidelijke rug en/of grotere (westerse) ogen zit blijkbaar diep. Van mij hoeft dat allemaal niet, je bent wie je bent. Mijn uiterlijk is ook verre van perfect maar het mes of de spuit erin?? Dat schoonheidsideaal willen of moeten bereiken ligt bij de vrouwen denk ik wat moeilijker dan de mannen (kijk maar om je heen 555).

 5. jan zegt op

  Ik vind het bijzonder spijtig dat de Thaise dametjes een “eerder Kaukasisch” uiterlijk willen…daarvoor komen wij niet naar Thailand. Gedurende mijn toch wel jarenlange verblijf hier heb ik 2 dames zover kunnen overtuigen om de “plastic nose” te laten verwijderen…en ze zijn nu zoveel mooier en zonder pijn…

 6. Daniël M. zegt op

  Waarop wachten we om tegen de Thai te zeggen dat ze schattige neus hebben? Dat is het minste dat we kunnen zeggen als ze over de farang-neuzen praten. Sommige onder ons zijn jaloers op de exotische kleur van hun huid. Ik zie er ook liever uit als lichtbruine chokolade dan als een rode kreeft of een bleek lijk… Ik heb ook al vele malen tegen mijn vrouw gezegd, dat sommige westerse vrouwen naar een zonnebank gaan. En ja, ook mijn vrouw heeft mij verteld, dat ze haar neus wilt laten ‘aanpassen’… Ik heb haar oprecht verteld, dat haar neus veel mooier is dan de mijne!

 7. maurice zegt op

  het gras is altijd groener aan de overkant.

  Tegenwoordig kan je op Facebook “Live Video” kijken. Je komt hier best wel wat “Live” plastische chirurgie tegen. Veelal zijn dit video’s vanuit Thailand of Vietnam en willen allemaal de “westerse” neus look.
  Ook veel live video’s van dames die hun gezicht al hebben verbouwd.

  Ik vind het niks maar ze moeten het zelf weten, het is hun leven.

  Mijn vrouw heeft een mooie “Isaan” neus en onze dochter een halve Isaan neus.
  Zelf vindt ze het iets minder maar vindt een operatie nou ook niet nodig.

  Bijna iedereen heeft wel een lichaamsdeel die ze iets minder vinden.

 8. eduard zegt op

  Een jaar of 25 geleden (toen het nog gezellig was) hadden we een zeer gezellige avond,Toen hoorde je nog van de ene naar de andere bar een jinglebell..Toen aan het dollen met een paar meiden en toen kwam het onderwerp ,,neus,, Lang verhaal kort te maken, ik beloofde 4 meiden een neus.Zou er 5 de volgende morgen oppikken bij een 7/11 ,maar waren er 4…1 meid had de afspraken geregeld en op naar sri-ratcha.Na 8 uur waren ze alle 4 geholpen, kon me lachen niet inhouden.Wat zagen ze eruit, de blauwe ogen zag je zo opzwellen.Maar alle respect, s avonds waren ze toch in het barretje.,Toen kostte een neus nog maar 3000 baht, zou het nu niet weten De meiden(vrouwen inmiddels) zie ik nog, nog steeds dankbaar en eerlijk gezegd..tis ook een beter gezicht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website