Thais houden van gokken

Door Dick Koger
Geplaatst in Maatschappij
Tags: , ,
22 juli 2012

Eén van de meest onderschatte voordelen van het oud en gebrekkig worden, is wel het feit dat je op sommige plaatsen altijd wel soortgenoten tegenkomt, die nog meer lijden dan je zelf lijdt.

Zo betrad ik onlangs in het Bangkok Hospitaal Pattaya de wachtruimte van de afdeling cardiologie. Wanneer ik deze luxe zie word ik altijd somber, omdat dit allemaal op mijn rekening moet komen. Gelukkig zie ik een oude kennis of om meer exact te zijn, een oude en gebrekkige kennis. Deze man vertelt mij een hartverscheurend verhaal, waar ik helemaal van opknap. Ik vertel het in mijn eigen woorden.

Over het algemeen zijn Thais vriendelijk en gastvrij. Alleen in Bangkok en Pattaya viert de geldlust hoogtij. Een aardig voorbeeld. Pot is een Thaise jongen van rond de dertig jaar. Hij woont al enkele jaren samen met mijn oude en gebrekkige vriend. Enerzijds omdat de man verzorging nodig heeft, anderzijds omdat de jongen geld nodig heeft.

Mijn kennis is niet rijk, maar kan hier uitstekend rondkomen van zijn pensioen. Alleen, Pot wil meer en begrijpt niet, dat niet iedere buitenlander schatrijk is. Zijn ouders moeten beslist een nieuw huis hebben. Kosten zeshonderdduizend Baht, maar het is er gewoon niet. Pot wil graag werken en wil een bar beginnen. Kosten een miljoen Baht. Het kan niet. Pot probeert zelf op alle mogelijke manieren geld te verdienen. Hij leent kleine bedragen uit en vangt daarmee vaak tien procent rente per maand. Hij is een handige prater, dus helpt hij vrienden en kennissen, die met de politie in aanraking gekomen zijn, uit de problemen, tegen hoge betaling.

Laatst sloegen kennelijk alle stoppen door. Pot belt, volgens mijn Nederlandse vriend, allerlei mensen op om geld te lenen, omdat hij een grote slag kan slaan. Niemand trapt er in. Het is iedereen duidelijk, dat dit geen zuivere koffie is. Waarvoor had hij het dan nodig, vraag ik nieuwsgierig. Voor een gokspel en hij dacht dat, als hij vijftigduizend Baht zou betalen, het zeker zou zijn dat hij de hoofdprijs van één miljoen zou winnen.

Wat is er dan gebeurd, vraag ik nieuwsgierig. Om twee uur is hij naar de loterij gegaan en daar hebben ze hem een glas water met drugs gegeven. Toen hij per taxi terugkwam met een lege portemonnee, kon hij dit nog vertellen, maar daarna zakte hij weg. Pot is door vrienden naar het ziekenhuis gebracht. Na enige uren kwam hij terug en kon Pot het hele verhaal vertellen. Er was een aantal Chinezen op bezoek geweest. Kennelijk konden die Pot ervan overtuigen, dat hij zeker zou winnen bij hun loterij. Zelf had Pot slechts achtduizend Baht, dus wilde hij de rest lenen.

Handige jongens van die loterij. Ze vertellen, dat ze vijftienhonderd genummerde loten van duizend Baht verkopen. De hoofdprijs is één miljoen Baht. Op dit moment stellen ze, dat ze al veertienhonderdvijftig loten verkocht hebben, maar dat de hoofdprijs nog niet gevallen is. Die moet derhalve tussen de resterende vijftig loten zitten. Dus is de kans op de hoofdprijs groot en als je alle vijftig loten koopt, ben je zelfs zeker van de hoofdprijs. Je betaalt en je bent je geld kwijt, want er is natuurlijk geen prijs. Als je lastig bent krijg je een glas water. Naar de politie gaan is uitgesloten, want gokken is ten strengste verboden. Je gaat gegarandeerd de gevangenis in en om daar weer uit te komen is minimaal vijftigduizend Baht smeergeld nodig. Heel geraffineerd. Althans voor mensen die blind van geldzucht zijn.

Mijn vriend gaat naar zijn cardioloog en ik geniet van de luxe fauteuils in de wachtruimte.


» Laat een reactie achter


5 reacties op “Thais houden van gokken”

 1. Nok zegt op

  Er zijn in BKK ook bendes die farang aanspreken met een smoesverhaal. Uiteindelijk willen ze je meelokken naar een achteraf gelegen huis om daar te gokken. Beetje hetzelfde verhaal als hierboven.

  Ben al verschillende malen door de bendes aangesproken, ze hangen op zeer drukke plaatsen rond waar veel toeristen komen. Mensen die je aanspreken op straat moet je bij voorbaat vooral niet vertrouwen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Robert zegt op

   Die truc komt ook veel voor in Vietnam

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Robbie zegt op

   En deze truc hebben ze pas geleden met mij uitgehaald in Phnom Penh. Het blijkt een kleine, maar geraffineerde bende Filipino’s aldaar.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. georgessiam zegt op

  Heb verleden jaar een paar keer gegokt op een paar voetbal wedstrijden,moest 2dagen wachten op mijn winst.Na veel vijfen en zessen hebben ze mij uitbetaald,Zuiver oplichterij,ik had een quote van 1:90(10000bath x1.9=19000bath heb slechts maar 5000bath gekregen(1.5)dit doe ik nooit meer,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Jaap Den Haag zegt op

   Als je een gokje wilt wagen op een voetbalwedstrijd kan je dat toch beter doen via internet bij een bonafide onderneming, zoals bijvoorbeeld Unibet. Binnen een paar uur na de wedstrijd staat de winst in je wallet. De vraag is alleen; heb je vanuit Thailand toegang tot gok-sites?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website