Beste lezers,

Zit al lange tijd met de vraag of er regels zijn die het het gebruik van landbouwgif kunnen verbieden als dit gebeurd direct naast je badkamer en slaapkamervenster, en eigenlijk het hele dorp er last van heeft?

Wij worden van 2 kanten omgeven door landbouwgrond. Deze was verhuurd aan een boer die volgens afspraak met ons, alleen maar mais zaaide (waar maar weinig chemie voor nodig is) de enige overlast was, als ze de stengels gingen afbranden.

Nu heeft een andere farmer de grond gehuurd en gaat er uien verbouwen. Waar naar horen en zeggen dagelijks heel veel gif voor nodig. Met deze persoon valt niet te praten, en hij heeft de boel al omgeploegd en klaargemaakt voor het zaaien.

Zijn er regels voor woongebieden omtrent het, zeer schadelijk landbouwgif Paraquat en andere, dat in Thailand nog gebruikt mag worden?

Groet,

Tui en W Linssen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Zijn er in Thailand regels voor het gebruik van landbouwgif in woongebieden?”

 1. Dirk zegt op

  Regels ? Farang tegen Thai ?
  Veel succes.
  Verhuizen zal de beste oplossing voor u zijn vrees ik.

 2. Henk zegt op

  regels zijn er in Thailand om genegeerd te worden ,dus wel of geen regels ,ze doen toch waar ze zin in hebben .Mais afbranden heb ik nog niet gehoord maar ik denk dat het suikerriet is wat de buurman gaat telen .Succes maar ik vrees dat je er genoegen mee moet nemen .

 3. Tino Kuis zegt op

  Dat weet ik ook niet. Ik weet wel dat er in elk stadje een landbouwkundig bureau is waar aan voorlichting wordt gedaan. Daar kun je gaan vragen. Het heet zoiets als สำนักการเกษตร samnak kaankaseet

  Hoewel…toen ik dat ongeveer 17 jaar geleden een vraag had over onze mango boomgaard wilde de man eerst een fles whisky.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website