Welke electronica is goedkoper in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
18 december 2018

Beste lezers,

Wij gaan binnenkort naar Thailand en ik wil daar wat electronica kopen, mits het goedkoper is dan hier in Nederland. Ik zit te denken aan een nieuw fototoestel, koptelefoon, powerbank, VR bril en een game console. Waar kan ik het beste terecht?

Is dit soort dingen goedkoper in Thailand of maakt dit niet veel uit? En hoe gaat dat bij de douane?

Groet,

Rick

14 reacties op “Welke electronica is goedkoper in Thailand?”

 1. Dirk zegt op

  Beste Rick, als je geen Thailand ervaring hebt, dan zal je snel denken, dat elektronica goedkopet is dan in Nederland en zo een voordeeltje te behalen valt. Ik moet je teleurstellen. Zelf doe in veel in fotografie, de grote wereldmerken, zoals, Canon, Sont, Nikon, Panasonic hanteren wereldprijzen. Dus als een bepaalt fototoestel in New York 1000 dollaar kost, kost het in Nederland ook bijna 1000 euro en in Thailand eveneens maar dan in Thai Bath. Voor een Nederlander is het wel voordeliger om in de Usa te kopen, je betaalt in dollars dan evenveel als in eruoś in Nederland . Maar dan de douane natuurlijk. Weg voordeel….
  Nog een punt van aandacht, garantie hoe ga je dat krijgen in Nederland, met een aankoop in Thailand, never nooit natuurlijk. Tot slot de gebruiksmenu´s op moderne apparaten kunnen complex zijn, aankoop Thailand meestal geen Nederlands gebruiksmenu op de electronica aanwezig. Zo zijn er nog wel wat dingen tenoemen om het hier niet te kopen, tenzij je hier woont en goed bekent met het product. Wellicht voor jou beter naar de aanbiedingen in Nederland te kijken en daar wat voordeel te halen. Succes ermee…

 2. Harry Romijn zegt op

  a) goedkoper ? Zelfs als.. gaat de lol er in NL gauw af, als er een probleempje komt. Mijn Thaise videorecorder bijv., kon in NL niet gerepareerd worden. Enkeltje afvalscheidingsstation dus.
  b) U zult bij de douane terug in NL dit gewoon aan moeten geven. Dan invoerrechten en 21% BTW erop en,.., de lol is wederom vergaan. Of erop gokken natuurlijk. Dan niet huilen als bij controle de boel in beslag genomen wordt met een leuke boete erbij.
  Wordt toch al jaren op TV over voorgelicht.
  ” Kocht u goederen buiten de EU met een totale waarde van € 430 of minder? Dan mag u die belastingvrij meenemen”. Lachen natuurlijk, toen u de in TH gekochte kleding “vergeten” was…
  zie https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/douane/reisbagage/vanuit_een_niet_eu_land/geen_belasting_betalen_reizigers/wat_mag_ik_belastingvrij_meenemen

 3. Antoine zegt op

  Beste Rick

  De BTW bedraagt in THailand 7%, in Nederland 21% en dat zou al een fors prijsverschil kunnen betekenen. Zo eenvoudig is het echter niet. Als regel zijn alle producten die in Thailand gemaakt worden goedkoper dan in Nederland. Wordt een product echter geïmporteerd dan zitten daar voor de consument forse invoerrechten op. Het is dus afhankelijk van het product en het merk waar het product uiteindelijk het goedkoopst is. Je kunt dit voor de producten die je noemt zelf vergelijken door de prijzen op te zoeken in de bekendste webshop van Thailand (https://www.lazada.co.th) waar je kunt kopen met contante betaling bij levering aan de deur en deze te vergelijken met een webshop in Nederland.

  Succes

 4. george zegt op

  Op het internet, wel uitkijken of het een echt Nederlandse leverancier is., is het veel relaxter zoeken en vergelijken dan in Azie. Mediamarkt heeft in januari altijd aanbiedingen en andere zaken doen dan ook mee. In de vele jaren dat ik in Azie reisde en veel heb vergeleken, heb ik noot wat gekocht. Het is wel de moeite waard om je slecht functionerende laptop bijvooorbeeld mee te nemen en die te laten repareren.

 5. eduard zegt op

  Koop wel merkspullen en in goede zaken.Op de markten is het goedkoper, maar meest rommel.Bij de douane mag je, dacht ik, voor 450 euro meenemen zonder invoerrechten. Doorgaans is electronica goedkoper dan in Holland.Prettige dagen.

 6. Ceesdu zegt op

  Het voordeligst bij LAZADA

  http://www.lazada.co.th/

  Succes

 7. Nicky zegt op

  Naar mijn idee, als je echte elektronica koopt, dit niet goedkoper is als in Nederland. Welteverstaan , geen copys

 8. Cees zegt op

  Mijn ervaring is dat dit soort electronica niet veel goedkoper is in Thailand.
  Er kan bij de douane gevraagd worden naar bonnetjes, zeker als de originele verpakking ook aanwezig is. Ik dach day je rond de 450 euro vrij mag importeren van buiten de EU. Daarboven betaal je belasting en bij niet aangeven en toch controle nog een fikse boete.
  Tevens zit je met garantie. Een apparaat in Thailand gekocht kan hierdoor de importeur geweigerd worden voor garantie. En daar gaat je minimale voordeel…….

  Ik zou het niet doen !

 9. Gino zegt op

  Hello,
  Zoals iemand al zei http://www.lazada.co.th/ en enkel merkartikelen en geen copie.
  Dergelijk grootste postorderbedrijf kan zich niet bezighouden met nepartikelen.
  Groetjes

  • Singtoo zegt op

   Lazada is alleen een tussen website voor veel bedrijven die via internet hun waren aanbieden.
   Dus Lazada is niet de verkopende partij.
   En het vervoer word door koeriers bedrijven uitgevoerd.
   Maar Lazada heft inderdaad wel meestal wel en scherpere prijs als in de winkels centra etc.

 10. arie zegt op

  Via app store is een app te downloaden , Douane reizen met info over invoeren in NL.
  Er is op de airport in Bangkok een kantoortje waar je de tax 7% terug kan krijgen bij uitvoer.

 11. Sjaak S zegt op

  Mijn ervaring met electronica is ook dat het in Thailand over het algemeen duurder is dan in Nederland of Duitsland. Ik had een paar maanden geleden naar Projectoren gezocht en deze waren het goedkoopst in de VS te krijgen.
  Er waren echter ook merken die wederom in Thailand beduidend goedkoper waren te verkrijgen. Je zult moeten vergelijken. Kijk op de website van Lazada. Dan heb je een heel goede indicatie over de prijzen in Thailand. Goedkoper zul je het in een winkel niet krijgen.
  Als het dan vele malen goedkoper is (je wordt hier met koptelefoons dood gegooid), dan zijn het nagemaakte spullen. In de kleine stalletjes zou ik niets kopen, tenzij je je ervan bewust bent dat je fake koopt.
  Je kunt wel in sommige winkels goed tweede hands spullen kopen. Zo kon je, toen de Samsung S9 uitkwam, de S8 al voor 16000 Baht krijgen (nog geen jaar oud en bijna 8000 Baht goedkoper dan een nieuwe)… maar dat kan je ook al op Ebay of misschien in een second hand shop in Nederland krijgen…
  In ieder geval kun je geluk hebben. Je moet weten wat je wilt kopen, ga daar naar op zoek en vergelijk de prijzen…
  Wat je hier in Thailand wel hebt: je kunt soms spullen krijgen die je in Nederland niet krijgt. Mijn Samsung Tablet met S pen, was in Nederland niet te krijgen, wel het broertje zonder S pen. Ook sommige merken telefoon kun je in Thailand krijgen, waarvan men in Nederland (nog) niet gehoord heeft en tegen goede prijzen. Bijna alle telefoons hier zijn zonder sim-lock. Ik weet niet hoe het intussen in Nederland is, maar ik herinner me dat dit zes jaar geleden een probleem was.

 12. boodhaa zegt op

  Ik heb in 2004 een Nikon camera gekocht in Bangkok, was 20 % goedkoper dan in NL. Na 1.5 jaar ging hij kapot en heb hem bij de Nikon importeur in NL afgegeven voor reparatie. Kon wel 3 maanden duren. Ik was zeer kwaad en stuurde een email naar de fabriek in Japan. !0 dagen later was mijn camera klaar EN kosteloos gerepareerd. Hulde voor Nikon. Koop je in Thailand , informeer dan altijd of je fabrieksgarantie krijgt.

 13. Vincent zegt op

  Beste Rick, Ik ga al 30 jaar naar Thailand en ik ben zoals U ook een fan van electronica en nieuwe snufjes en gadgets. De plaats waar jij moet zijn is MBK shopping mall in Bangkok. Daar hebben ze alles van electronica. Dit kan je vinden op de 4 de verdieping. Een nieuw foto-toestel zal niet veel voordeliger zijn maar al de gadgets daarrond wel. Powerbanks van alle soorten en nieuwste soorten heel voordelig. iPhones, oudere modellen ook heel voordelig. Al de accessoires die pas uitgekomen zijn kan je daar vinden. Heb 2 weken geleden voor mijn kinderen hun kerst originele draadloze airpods gekocht aan 95 euro.
  Nog een hint. Op de bovenste verdieping heb je een foodstore waar je voor enkele euro’s lekker kan eten. Je koopt eerst een badgekaart waar je enkele 100 Bats op laat zetten en dan kies je maar aan 1 van de stalletjes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website