Waarom zijn vliegtickets naar Thailand zo duur?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
11 oktober 2022

Beste lezers,

Het valt mij op dat de vliegtickets schandalig duur zijn voor het volgend jaar. Vooral KLM, maar eigenlijk alles. Tickets naar USA bijvoorbeeld niet, maar vooral ZO Azie. Weet iemand daar de reden van? Zo krijgen ze zeker niet het toerisme terug.

Groet,

Stip

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

23 reacties op “Waarom zijn vliegtickets naar Thailand zo duur?”

 1. Jack zegt op

  Ik vind het wel mee vallen gezien de enorme inflatie en met name de gestegen energiekosten. KLM A’dam – Bangkok is EUR 1000 voor een retourtje in de 2e helft van februari. Dat is misschien een kwart meer dan vorig jaar, dat valt mijns inziens wel mee.

 2. PEER zegt op

  Beste Stip,
  Vorige week stond ‘n artikel in bijna alle Ned kranten over de gestegen supermarkt-prijzen.
  Wanneer je die verhoging op de “oude” vluchtprijzen loslaat, kom je tot hetzelfde percentage.
  Maar vaak is de trek groter om naar Thailand te gaan, dan de honger om ‘n supermarkt binnen te bezoeken!

 3. Frank B. zegt op

  Vind ik ook erg duur geworden. Natuurlijk inflatie, brandstof maar ook de hobby van kaag en d66 door hun extra ticket tax.
  Januari jl. vlogen wij ams-bkk met Qatar voor €462 pp.

  • Stan zegt op

   De vliegtaks is een paar euro, maar de vliegtickets zijn soms een paar honderd euro duurder. Denk dus niet dat het aan die taks ligt.

 4. Johan 2 zegt op

  Ik ben het eens met Stip. Zelf denk ik dat de mensen in Dav0s (je weet wel van de slogan Je zult niks bezitten maar gelukkig zijn) gewone mensen uit het vliegtuig willen hebben. Vliegen is straks alleen bedoeld voor de rijke bovenlaag. De middenklasse wordt op allerlei manieren geworpen richting onderklasse.

  • Stan zegt op

   De rijke bovenlaag zijn o.a. de aandeelhouders van de vliegmaatschappijen. Ik denk dus niet dat die mensen uit het vliegtuig willen hebben.

 5. Emiel zegt op

  De tickets zijn inderdaad erg duur geworden, maar dat was van de zomer al. Wij hadden nog geluk want we hadden vroeg geboekt voor afgelopen zomer maar de vriend van mijn nichtje wilde uiteindelijk ook mee maar de tickets waren toen al tussen de 2000 en 2500 euro. Soms zie je inderdaad een ticket voor 1000 euro, maar dat zal waarschijnlijk niet met KLM zijn, en 1000 euro is ook al gauw 25/35% meer. Ik moet misschien voor zaken begin november naar Bangkok maar KLM kost dan ook 1500 euro. Toch geen hoog seizoen begin november. Ik had in de zomer al gekeken voor de kerst met het gezin, Korean air was toen ook 1050 euro maar die prijs was ook al snel weer weg. Swiss air is nu de goedkoopste voor de kerst met 1777,— pp maar de KLM en Emirates kosten 2377,— per persoon voor economy. Dat valt toch niet mee denk ik zo, voor de KLM is dat 80 a 100% duurder. Naar Azië is gewoon zo’n beetje in prijs verdubbeld en als je dan met 4 moet reizen dan valt dat echt niet mee.

 6. Frans de Beer zegt op

  Ik heb net bij EVA Air € 789,00 voor februari volgend jaar betaald.

 7. Anton zegt op

  Nou, klm valt best tegen, vorig jaar ticket voor 2200 gekocht en dat kost nu 5000, business weliswaar. Eva air kost nu ca 2800, als je goed kiest. Enne, het eten bij klm was de laatste keer echt vreselijk.
  Ik vertrek wel op 31 dec, dus dat is altijd wat duurder.

 8. Stefan zegt op

  Het personeelstekort op Schiphol en de daaruit volgende beperking van vluchten zal zeker een reden zijn. De kans is groot dat vluchten vanuit Brussel goedkoper zijn, Probeer ook verschillende data.

  • Stan zegt op

   Tickets vanuit andere luchthavens zijn ook flink duurder. Een Britse kennis in Thailand heeft deze maand familie op bezoek. Retourtje Londen-Bangkok 1500 pond, zo’n 1600 euro.

 9. George zegt op

  Momondo gecheckt AMS BKK Emirates voor 740 euro Mogelijk dat Finn Air en Saudia goedkoper worden. Vlieg zelf voor minder dan 600 naar Manilla half januari voor ruim een maand met Saudia. Wel lange tussenstop en geen wifi in Jeddah. Dat gezeur over de onderklasse die niks meer mag. Ga een tijdje wonen en werken in Thailand voor het lokale loon.

 10. Trees zegt op

  Wij vliegen 31 december met Eva Air. Ik heb verleden week geboekt en heb €2034 betaald voor 2 personen, inclusief 2 geboekte stoelen. Samen €70

 11. Hugo zegt op

  Wat is duur? Ik heb 700 euro betaald met Etihad Airways. Ik heb gekeken voor maart volgend jaar en ook rond 700 euro met Qatar Airways (150 euro meer dan enkele jaren geleden)

 12. Jan zegt op

  Tip voor diegene die het niet uitmaakt om via Düsseldorf te vliegen.
  Gisteren vlucht geboekt van begin december tot maart met Emirates, Retour vlucht Düsseldorf naar Bangkok retour, 200 euro goedkoper dan Amsterdam -Bangkok
  Tweede reis in maart omgekeerd van Bangkok naar Amsterdam retour was 200 euro goedkoper dan naar Düsseldorf. Dus moeite waard om even te controleren

  Groet
  Jan

 13. Hugo zegt op

  Vanuit Brussel betaal je ongeveer 700 euro met Etihad, Qatar… 150 euro duurder dan vroeger.

 14. Door een combinatie van fors hogere kosten en een verdriedubbeling van de vliegtaks worden vliegtickets volgend jaar veel duurder. Schiphol verhoogt de tarieven voor luchtvaartmaatschappijen fors, de kerosine is duurder geworden en de Nederlandse vliegtaks gaat van 8 naar 26 euro per vertrekkende passagier, ongeacht de afstand.

 15. John zegt op

  Vliegtickets ruim van te voren boeken.In de zomer voor deze periode boeken scheelt zo’n beetje de helft van de prijs.

  • Stan zegt op

   Zo heb ik afgelopen september geboekt voor vertrek in maart en terugkomst in april. Rechtstreeks met KLM voor €700.
   Als ik vandaag voor dezelfde datums zou boeken ben ik meer dan €900 kwijt. De goedkope stoelen voor vroegboekers zijn natuurlijk snel op.

 16. johan heeren zegt op

  Vroeg boeken loont
  Januari ticket geboekt Ams-Bkk met Swiss air 12Dec-3Jan voor €452
  Augustus ticket geboekt voor 8Juni-4Juli 2023 ook voor €452
  Tussenlanding van 1uur 35 minuten en gunstige tijden
  Vind het ideaal ipv 1x ga ik nu 2x per jaar naar mijn geliefde Thailand!!

 17. joop zegt op

  Wij gaan 7 januari 815 euro per ticket met Eva Air , en mogen 46 kilo per persoon meenemen plus 7 kilo handbagage. Ik vind het niet echt duur.

 18. aad van vliet zegt op

  De kosten van een normale (geen kerst etc) vliegreis zitten oa in de brandtof kosten. Jetfuel is gebaseerd op een USD prijs en de euro is meer dan 20% gedaald naar een nveau van 0,9711 vandaag met dank aan Europa!

  Groeten,

 19. johan zegt op

  Het aanbod van vliegtuigen is met 30% verlaagt ,minder aanbod veel vraag. Hogere prijzen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website