Lezersvraag: Waarom zo weinig informatie over Chiang Mai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
15 mei 2017

Beste lezers,

Ik woon nu 4 jaar in het noorden van Thailand en lees de berichten op diverse Nederlandstalige websites over Thailand. Wat mij opvalt is, dat meer dan 90% (ja echt!!!) gaat over het zuiden van het land zoals de eilanden, Pattaya, Phuket en omgeving. Nu weet ik wel dat daar het meeste toerisme plaatsvind, maar alleen al in de regio Chiang Mai wonen ca 2500 Nederlanders.

Ik heb het niet over de “Isaan” maar gewoon over de provincie. Maar ook in de Isaan wonen heel veel Nederlanders. Ook hier zijn Nederlandse restaurants en gebeuren er ongelukken met Nederlanders. Ook hier zijn Nederlanders die in de “shit” komen, ziek worden zonder verzekering of overlijden.

Het zal wel komen omdat de redactie van al deze pagina’s in het zuiden wonen en geen contacten hebben in deze regio’s. (En nee, ik heb geen interesse in welke vorm dan ook). Als ik een huis wil kopen of verkopen in Jomtien, Pattaya of Phuket heb ik uitgezocht dat ik minimaal 15 adressen in het Nederlands heb om dit te doen. Hier ben ik aangewezen op locale (Thaise ) makelaars. Zo, ik ben mijn gif even kwijt.

Ben benieuwd hoeveel zinnige (en onzinnige) reacties ik hierop krijg.

Groet,

Fred

8 reacties op “Lezersvraag: Waarom zo weinig informatie over Chiang Mai?”

 1. stevenl zegt op

  Nederlandstalige websites die veel over Phuket schrijven en weinig over Chiang Mai ben ik nog niet tegengekomen. Zou ook onterecht zijn, veel meer Nederlandstalige toeristen gaan naar Chiang Mai dan naar Phuket.

  Een Nederlandstalige makelaar op Phuket? Sorry, mij onbekend.

  • Fred zegt op

   Een Nederlands talige makelaar in Phuket? Ik zal er een noemen. All Phuket geeft Nederlands talige info en rondleidingen bij het kopen van een huis of property. Google naar: Nederlands talige makelaars in Phuket en je vind er zat.

 2. l.lagemaat zegt op

  Ik heb dat “gif”niet als zodanig ervaren!

  Maar zouden tussen die 2500 Nederlanders in het Noorden van Thailand niemand in staat zijn iets aardigs, interessants of iets dergelijks te schrijven.

  Gisteren was het stuk uit Roi Et (uit het noorden) best de moeite waard om te lezen en later eens te bezoeken.

  Ik wacht met spanning af wat voor een moois en interessants we allemaal te lezen krijgen!
  (De blog schrijvers wonen echt niet allemaal in Phuket of Pattaya))

 3. Tino Kuis zegt op

  Ik heb even de zoekfunctie ingeschakeld maar weet niet hoe accuraat die is.

  Aantal berichten vanaf 1 januari 2017

  Chiang Mai 17
  Phuket 15
  Pattaya 79
  boeddhisme 5
  geschiedenis 28
  cultuur 22

  Hoera! Pattaya wint met vlag en wimpel!

  • lung addie zegt op

   Ja, maar Pattaya is het Zuiden niet. Niets houdt Fred tegen om na 4 jaar in Chiang Mai te wonen zelf een reeks artikels over zijn streek te schrijven. We zullen het met veel graagte lezen.

 4. Henk@ zegt op

  Tegenover het Pornping hotel in ChiangMai, naast een Koreaans restaurant zit een restaurantje van een aardige Thaise dame die ooit in Gouda heeft gewoond en nog diverse leuke Hollandse gerechten op de kaart heeft staan. Helaas is de naam mij ontschoten maar zeer zeker een bezoekje waard want het ontbijt in het Pornping hotel was niks bijzonders en de uitsmijters bij haar zijn heel goed.

  • TheoB zegt op

   Effe “Mappen” ……..
   Siam Tulip Guesthouse & Restaurant
   สยามทิวลิป เกสท์เฮาส์ & เรสเตอรองท์
   23/7-8 Charoen Prathet Rd (23/7-8 ถนน เจริญประเทส)

 5. RonnyLatPhrao zegt op

  Even je gif spuwen hierover mag best en als het je dan ook nog eens oplucht.

  Maar als je dan zelf al een stelling inneemt door alvast te zeggen : “en neen, ik heb geen interesse in welke vorm dan ook”.
  Tja, met zo een instelling en waŕt aan de kant staan roepen dat andere het eigenlijk moeten oplossen kom je natuurlijk ook niet verder.

  Geef eens het goede voorheeld en kruip in je pen. Misschien kan je hiermee andere bewegen om ook wat meer over jullie regio te schrijven.
  Ik ben er zeker van dat de redactie van TB en de lezers dit zeker ook weten te waarderen.

  Hopelijk was deze reactie zinnig genoeg… 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website