Beste lezers,

Emirates biedt vliegticket aan vanaf Duitse luchthavens inclusief een treinticket. Wie heeft hier ervaring mee?

Wij wonen in het oosten van het land en ik zou graag willen weten op welk treinstation, in Duitsland, wij op moeten stappen om in Dusseldorf of Frankfurt te komen.

Bedankt voor jullie reactie.

Groetjes,

Irma

12 reacties op “Lezersvraag: Vliegticket Emirates inclusief treinticket in Duitsland”

 1. Cornelis zegt op

  Op wel treinstation je moet instappen lijkt me toch af te hangen van je woonplaats in Nederland – ‘het oosten’ is dan wat vaag………

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Gebruik toch gewoon een reisplanner van de Duitse spoorwegen.
  Er staan er toch genoeg op het internet.
  En anders ga eens langs bij het dichts bijzijnde station en vraag daar informatie.

  http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/n

 3. Fransamsterdam zegt op

  Als je naar Düsseldorf of Frankfurt moet en je woont in het Oosten van het land, dan ligt Arnhem het meest voor de hand om op te stappen. Als ik de actie van Emirates goed begrepen heb, is het DB-treinkaartje gratis als je reis in Duitsland begint, en krijg je korting op het DB-deel als je reis buiten Duitsland begint. Probleem is dat de eerste stop van de doorgaande treinen in Duitsland Oberhausen is. Bij grensstation Emmerich wordt niet gestopt. Je zou dus vanaf Arnhem korting kunnen krijgen, of zelf naar Oberhausen reizen, en vanaf daar gratis.
  Per saldo zal het bij een vlucht vanaf Düsseldorf héél weinig voordeel opleveren, mocht je vanaf Frankfurt vliegen dan kan het interessant zijn, maar meer dan een paar tientjes spaar je niet uit.
  Kijk op Nsinternational.nl als je je vertrektijd weet, en zoek uit of er een ICE gaat op een geschikt tijdstip. Vanaf Arnhem kun je soms in één keer naar Frankfurt, soms moet je drie keer overstappen. Vanaf Keulen gaan de snelste treinen en in één ruk naar Frankfurt over nieuw spoor, andere over het oude spoor via Bonn etc. langs de Rijn. De actie van Emirates is weliswaar ook geldig in de ICE’s, maar de reserveringen (aanbevolen uit ervaring!) zijn dan weer niet inbegrepen.
  Kortom, er komt wat meer bij kijken dan alleen de vraag ‘waar moet ik opstappen’ en uitsluitend het feit dat je voor minder met de trein kunt zou voor mij niet doorslaggevend zijn om met Emirates vanaf Düsseldorf of Frankfurt te reizen, maar als je dat toch al van plan was is het mooi meegenomen natuurlijk.

  • Jack G. zegt op

   Frans zijn verhaal is prima. Ik heb 1 keer ook die tocht ondernomen met de ICE vanuit Amsterdam en ik weet nog van een stop in Utrecht en Arnhem en 3? plaatsen in Duitsland voor ik in stopte op de luchthaven van Frankfurt. De andere opties waren ‘boemeltjes’ met 3 keer overstappen en lang onderweg. Sindsdien stap ik op het vliegtuig van en naar Frankfurt vanaf Schiphol om daar een vliegtuig te pakken die mij naar mijn eindbestemming vliegt. Maar wie weet met de stakingsdreiging op Schiphol en de spanning op Brussel dat ik binnenkort weer een keer de trein naar Frankfurt pak om vandaar te gaan vliegen. Uiteraard is vliegen vanaf een Duitse luchthaven een prima optie voor degene die in het oosten wonen.

 4. trienekens zegt op

  Hallo Irma

  Ik kan je mijn ervaring vertellen vanuit Venlo. Dat is in principe heel eenvoudig. In station Venlo kun je direct opstappen op de Rhein Ruhr Bahn ( aparte automaten!!! ). Die brengt je tot Hauptbahnhof Dusseldorf.

  Daar moet je overstappen op de trein naar het vliegveld is goed te vinden.

  Vanaf station Flughafen kun je met de Schwebebahn naar het vliegveld vertrekken.

  Succes!!

 5. Theetje uit Huissen zegt op

  Als je in Nederland van A naar B gaat hoe doe je dat nou je kunt bijvoorbeeld route (reis) planner kunnen kijken geef je gegevens in toets openbaar vervoer ( TREIN) en kijk wat ze zeggen. En nu toets je bij B Dusseldorf in en zowaar ze geven aan wanneer de trein gaat. mooi werk dat routeplanner. Een kind kan de was doen. Normaal gesproken.

 6. overal zegt op

  Zoals velen voor mij al: je kan uiteraard op elk station opstappen, het hangt van de route en welke airport je kiest af hoe vaak je dan moet overstappen en hoe gunstig de verbindingen zijn. En eveneens: geldt enkel op het Duitse tariefdeel (dat is al vanaf Venlo!), dus als je vooral goedkoop uit wilt zijn moet je mogelijk je rotue aanpassen-ten koste van tijdverlies. Voor het deel in NL en tot het grenspunt dan wel 1e DE-station koop je gewoon een kaartje of benut je eventueel je NS-ABO, vrijwel al die kaartjes kun je gewoon uit de automaat op het station halen of online via NSinternational.

 7. john zegt op

  over de reis naar dusseldorf het volgende.
  Begin met de website van deutsche bahn. http://www.reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/d
  Deze website is donders goed!! Kun je eigenlijk gebruiken voor alle reizen in Europa niet alleen reizen in duitsland.
  Woon zelf in buurt van winterswijk. De reis naar dusseldorf via arnhem is dan erg omslachtig. Gaat veel makkelijker als je gewoon even de grens overwipt en op het duitse spoorwegnet start.!
  Doe dit regelmatig.Simpel.

 8. rob zegt op

  Let na Dusseldorf Hauptbahnhof wel op het volgende: denk niet dat je net als bij Schiphol duidelijk merkt dat je de trein bij station Flughafen gekomen is, Misschien ben je wel de enige die er uitstapt, het word soms niet omgeroepen en ik ben er al minstens 1x ongemerkt voorbijgereden. Verder is een verschil dat je niet eindeloos hoeft de lopen naar de gate, het heeft niet de immense afmetingen van Schiphol. Ik vond het prijsverschil vergeleken met Schiphol wel de moeite waard, maar ik woon ook in Nijmegen.

 9. Leon zegt op

  Bij deze even een vraagje misschien iets uit de richting maar misschien dat iemand dit weaet. Als ik een KLM vlucht neem naar Bangkok met vertrek uit Düsseldorf, dan maakt het toestel een tussenstop in Amsterdam. Moet je dan in Amsterdam weer langs de controle en marechaussee of kun je meteen door naar de volgende vlucht naar Bangkok?

  • Cornelis zegt op

   Pas op Schiphol stap je in met een niet-Schengen land als bestemming, dus daar ga je via paspoortencontrole naar de non-Schengen zone.

  • BA zegt op

   Volgens mij maakt je vlucht geen tussenstop maar stap je gewoon over op een ander vliegtuig, de KL875.

   Dan moet je dus inderdaad door de paspoort controle, omdat je in het Schengen deel binnen komt en naar de internationale terminals gaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website