Beste lezers,

Ik vlieg naar Thailand en verblijf aldaar 5 dagen. Ik beschik over een vliegticket met aankomst Bangkok International Airport met voorziene terugvlucht naar Europa binnen de 30 dagen .

Na verblijf van de eerste 5 dagen in Thailand boek ik een vlucht naar de Filippijnen. Aldaar verblijf ik 15 dagen en dan vlieg ik terug naar Bangkok (vanuit Bangkok moet ik immers ook mijn terugvlucht nemen naar Europa).

Kan zulks problemen opleveren in verband met het al dan niet in bezit moeten hebben van een visum?

Dank voor uw advies en hartelijke groeten,

Ed

10 reacties op “Lezersvraag: Vliegen van Thailand naar de Filippijnen en visum”

 1. Cornelis zegt op

  Lijkt me geen enkel probleem. Bij beide binnenkomsten in Thailand krijg je een visum-vrijstelling voor 30 dagen.

 2. Bert Theunissen zegt op

  Geen probleem,

  Indien je de NL of B nationaliteit hebt (en een retourticket kunt overleggen) heb je voor de eerste 21 dagen geen visum voor de Filipijnen nodig!!

  Gr,
  Bert

 3. Berghuis zegt op

  Geen enkel probleem ben dit jaar al verschillende keren over en weer gevlogen van bangkok naar manilla en terug
  Telkens je een vlucht naar thailand neemt krijg je een visum voor 30 dagen
  Visum in de filipijnen bij aankomst is maar 21 dagen maar je kan dat mits betaling makkelijk uitbreiden naar 58 dagen

 4. TAK zegt op

  Ik heb zelfs ergens gezlen dat de 21 dagen visum voor de Filipijnen
  te verkrijgen bij aankomst zonder kosten, binnenkort wordt uitgebreid
  naar 30 dagen.

  Zo wie zo zie ik geen problemen. IK ga zelfs 3 a 4 keer per jaar naar de Filipijnen.

 5. Luk zegt op

  Ik wil hetzelfde doen als Ed, maar heb een andere vraag:
  Waar in Thailand koop ik een vliegticket naar de Filipijnen, en hoeveel gaat het mij kosten?
  Er blijkt een lagekosten maatschappij te bestaan, maar daar kan je geen bagage mee meenemen.
  Graag enige klaarheid hierover.
  Bedankt

  LUK

  • Cornelis zegt op

   Je bedoelt waarschijlijk Cebu Pacific Air. Inderdaad gelden daar de laagste tarieven (8500 baht retour incl belastingen e.d.) voor passagiers met alleen handbagage, maar dat betekent alleen maar dat je voor je koffer moet bijbetalen – die mag dus wel degelijk mee. Zelf heb ik die vlucht enkele malen met Thai Airways gedaan voor maar weinig meer, maar dan moet je vroeg boeken. Wanneer je pas na aankomst in Bangkok op zoek gaat naar een ticket naar Manila betaal je bij de reguliere maatschappijen de hoofdprijs.

  • anonomia zegt op

   Er zijn verschillende bureaus gespecialiseerd in dit, maar je kan ook online boeken. Dikwijls is dat goedkoper, en zeker niet ingewikkeld.
   Voor de prijzen en maatschappijen kijk je best eens op een prijsvergelijksite als http://www.skyscanner.nl
   Een maand geleden heb ik met een lagekostenmaatschapij gevlogen (AirAsia) en daar kon ik bagage bijboeken voor lage prijzen. (iets minder dan €10 voor 20kg)

 6. Kees zegt op

  Zelf vlieg ik van Amsterdam naar Bangkok om vervolgens de volgende dag verder te vliegen naar Manilla. Dit meerder keren gedaan en geen probleem Thai Airways ticket als je Euro koers in de gaten houdt komt neer op rond de 340 euro voor een retour van Bangkok naar Manilla.

  Deze vertrekt in de ochtend omstreeks 08.00 uur en je bent dan rond 12.00 uur in de middag op de Philipijnen. Thai airways is voor mij een soort KLM betrouwbaar en goed. Vliegen met Air Asia betekent vaak via Kuala Lumpur want ze gaan niet rechtstreeks en Cebu air gaat vaak in de nacht. In de weekenden gaat Thai airways tweemaal per dag en op de overige dag één maal per dag.

  Visum problemen tot nu toe niet tegen gekomen in zowel de Philipijnen als in Thailand het is makkelijk reizen met ons vertrouwd Nederlands paspoort.

  • Mathias zegt op

   Ik weet niet of de betreffende passagiers na aankomst naar Angeles City willen reizen? Een betere optie is dan om naar Clark te vliegen met Tiger airways. Het scheelt ook kladden vol met geld om naar Clark te vliegen en dan de bus naar Manila. De helft van die 340 euro scheelt het zeker!

   • Mathias zegt op

    Even aanvullende informatie. In september kost een retour 5730 Thai Baht en 20 kg bagage kost extra 350 Thai Baht per enkele reis. Totaal dus van 6430 Thai Baht

    Vluchttijden Bangkok = Clark 11.20 – 15.35
    Vluchttijden Clark – Bangkok 17.10 – 19.25


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website