Beste lezers,

Nu dat China Airlines geen non stop vlucht meer heeft van Amsterdam naar Bangkok wil ik mijn jaarticket kopen bij Emirates. Lijkt me gezellig een stop over te maken in Dubai.

Zijn er mensen die mij kunnen adviseren of het de moeite waard is om bijvoorbeeld 3 nachten te boeken in een hotel. Zo ja welk hotel heeft een goede prijs kwaliteitsverhouding? De locatie is uiteraard ook belangrijk, niet te ver van het vliegveld en dichtbij de bezienswaardigheden.

Bij voorbaat dank voor de moeite.

Groet van Jan

16 reacties op “Lezersvraag: Vliegen met Emirates naar Thailand en een stop-over in Dubai”

 1. peter zegt op

  Al 2 keer een stopover gemaakt in Dubai ( 1 keer 3 nachten en 1 keer 2 nachten) Het is de moeite waard !!! Hotel zou ik nemen in de buurt van de burj khalifa ergens . Dubai is niet immens groot , op een kwartier sta je aan de luchthaven als je in die streek logeert ! Juni -juli – aug is het er wel snikheet ….

  • Christina zegt op

   Vergeet niet dat in juni de Ramadan begint. Het zelfs water drinken op straat wordt niet in dank afgenomen.
   In de hotels geen problemen hierover. Eten wordt ook gewoon geserveerd.

 2. Luc Vandeweyer zegt op

  Beste Jan,

  Premier Inn en Holliday Inn Express, naast elkaar gelegen, kort bij de luchthaven en beide met om het half uur een gratis pendelbusje. Voor het dure Dubai betaalbaar, in februari 90€ per nacht. Premier Inn geeft ook nog gratis pendelbusje naar sommige malls in de stad. Ook op loopafstand van een metrostation.

 3. aad zegt op

  Hallo Peter, kun je ons eens zeggen wat voor bezienswaardigheden je hebt gezien in Dubai?

 4. willem zegt op

  Jan,

  Ik ben vele jaren met Emirates gevlogen. met name naar Thailand maar ook naar Dubai zelf alwaar de main hub en thuishaven van Emirates is. 3 nachten Dubai lijkt me prima om de meeste highlights te zien.

  Zelf verblijf ik graag in het stadsdeel Deira. Niet ver van de luchthaven en ook dichtbij de metro. Met de metro en eventueel een taxi die daar heel goedkoop is, kom je overal.

  Voor wat betreft hotels ligt het natuurlijk aan je eigen voorkeur. Wat je wel in de gaten moet houden zijn de hotel policy’s. Met name de nationale hotels, niet zijn de de internationale ketens, willen nog wel eens voorwaarden opnemen over het niet toegestaan zijn van verblijf van ongehuwden in het hotel.

  Zelf ben ik vaak bij IBIS geweest. Net tegenover Deira City Center Mall. met een mall voor de deur heb je ook gelijk een prima plaats om even te shoppen, koffie te drinken en evt te eten.

  Qua hotelprijzen valt het best mee. een doorsnee 3 sterrenhotel is ongeveer 50 tot 60 euro per nacht. In het hete seizoen tussen mei/juni en oktober kun je soms heel goedkoop in een 4 sterrenhotel verblijven. Gewoon even in de bekende hotel zoek sites kijken.

 5. gl-post zegt op

  Het voordeel van non-stop Ams-Bkk is dat je in bv Bus Class kunt slapen en vooral kunt doorslapen. Dat geldt ook voor diegenen die in een andere klasse slapen kunnen. De vlucht is dan in 1 keer gemaakt. Overstappen via Midden-Oosten heb ik met regelmaat gedaan en is telkens weer n teleurstelling behalve vwb. de prijs of bv plotseling weg moeten en geen rechtstreekse vluchten beschikbaar. Je vlucht wordt in tweeën geknipt en rondhangen op een desolaat airport is je deel. Vervolgens mag je dan nog ns 6 uur vliegen. Verblijven in het Midden-Oosten moet je aantrekken. Mij niet gezien, total waste of time and money.
  China Airlines stopt inderdaad met de rechtstreekse vluchten naar Bkk vanuit Ams, maar gaan rechtstreeks naar Taipei vliegen. Ik raad n ieder aan hetzij Eva Air te gaan vliegen, deze maatschappij die ik verkies boven welke maatschappij dan ook op die route (Bus Class is perfect), hetzij de KLM waar ik 5 jaar geleden een keer mee ben gevlogen. De Bus Class haalt het niet tov Eva Air.
  Overigens gaat het onbevestigde gerucht dat Thai Airways nu weer op Ams wil gaan vliegen, want na hun vertrek uit Amsterdam is Brussel-Bangkok nooit winstgevend gebleken. Dat had ik ze wel kunnen voorspellen, maar goed, de vertrek reden van toen had met persoonlijke belangen te maken, die prefereerden boven t zakelijke belang.
  Ik zou adviezen kunnen geven waar info te bekomen om in Dubai en andere plaatsen te kunnen verblijven, maar elk zichzelf respecterend reisburo kan die info zo verschaffen. Goed en duur hotel, taxi vervoer en hop shoppen is je deel.
  Mijn advies: niet doen, zelfs niet overwegen.

  • TH.NL zegt op

   “Overigens gaat het onbevestigde gerucht dat Thai Airways nu weer op Ams wil gaan vliegen” Ik hoop dat je gelijk hebt maar ja, een gerucht en ook nog eens een onbevestigde lijkt bijna op een verzinsel. En wat waren dan de persoonlijke belangen die prefereerden boven het zakelijk belang om te stoppen met het vliegen naar Schiphol? Ben benieuwd.

 6. duba zegt op

  Ben zelf er 5 dagen geweest in mei ’15, niet enkel in Dub, ook andere emirates.
  1.vlakbij airport is nonsense-er rijdt al enkele jaren een excellente geheel automatic metro, daar langs ligt vrijwel elk Hotel.
  2.Of het de moeite waard voor JOU is kan IK natuurlijk niet zeggen, bovendien heb ik al te veel landen gezien om nog heel veel opwindedns te zien. LET op de tijd/jaar: het is daar zomers echt bloedjeheet, veel erger als TH-buitengaan is dan een kwaal. Wel zijn de HTLs er dan stukken goedkoper.
  3.Als je toch met EK vliegt-het is hun thuisbasis, dus kijk eerst eens naar goedkope stop-over programs, met geregeld vervoer naar die hotels. Je kan er ook wel excursies bijboeken. Dat zijn de gekende: woestijnsurf met wat kameeltjes, dat 7* superdure hotel in zee met splendid uitzicht, de hoogste toren ter wereld=Bur Dubaj en sjoppen, veel sjoppen+nog meer sjoppen. Verder is er niks te zien/doen.
  4.een heel pak goedkoper-maar dat kan iedereen zelf makkelijk zat nazoeken op booking.com etc, zijn hotels/apartmts in nabij Sharjah, dat echter wel erg muslim is (alco zeer restrictief) en enkel via traffic jams te bereiken.
  5.Dubai is NIET goedkoop, uiterst modern, en eigenlijk interessanter voor Arabs, Iraniers, Gulfies etc vanwege het voor hun veel lossere zedenbeleid en de sjopping. Ook Russen komen/kwamen er graag en veelvuldig.

  • piet zegt op

   Klopt helemaal, zeker op de airport ga je “koken”

  • Patrick zegt op

   De hoogste torn heet Burj Khalifa , Burj Dubai her ik nooit van gehoord.
   Het 7 sterrenhotel aan zee heet Burj al Arab .
   U moet enkele dagen vooraf reserveren voor beide. Voor de Burj al Arab is er een minimum spend die big reservatie zowieso van je kredietkaart wordt genomen.
   Voor de Burj Khalifa geldt hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper.
   Aan de palm is er een leuk waterpark te vergelijken met dat in HuaHin qua attracties.
   In het centrum van Dubai is er het openlucht museum, rivierdinner cruises, de goudmarkt.
   Vlakbij light AbuDhabi. Zeker de moeite daar is de moskee, tweede grootste ter wereld. Prachtig .
   U hebt daar ook het Palace Hotel, voor een dure koffie met gebak, een ATM om goudstaven te kopen. Prachtig interieur trouwens.
   En Ferrari land …. Er valt veel te beleven in de UAE.
   Aan het strand heb je een loopparcours met terugverende straatbedekking zodat de joggers er geen letsels oplopen.
   Het blijft fascineren.

 7. nico zegt op

  Beste Jan,

  Ik heb ook een keertje (om de A380) met Emirates gevlogen en dat is mij totaal niet bevallen.

  Reden;

  Je vertrekt s’avonds gelijk als EVA AIR, maar midden in de nacht z’n 01.00 uur moet je het vliegtuig uit, terwijl je eigelijk hoort te slapen (althans Ik wel) dan mag je na 2 uur weer het zelfde vliegtuig in en vertrek je midden in de nacht richting Bangkok. Ik was nog nooit zo gebroken als toen, men gaat ook nog eens s’nachts eten uitdelen, dus voor het licht uitgaat, is het half 5 en begint het ook nog eens licht te worden.

  Een schitterend vliegtuig, heel ruim, maar een knudde tijd om te vliegen.

  Dus maar gewoon bij EVA AIR gebleven.

  Groetjes Nico.

  • Cornelis zegt op

   Het is je waarschijnlijk ontgaan dat Emirates 2x per dag vliegt, met een middag en een avondvlucht. Die avondvlucht – die pas sinds 1 februari van dit jaar met een A380 wordt uitgevoerd, vertrekt om 21.50 en is om 06.30 in Dubai. De aansluitende vlucht – is nooit hetzelfde vliegtuig – komt om 18.10 in Bangkok aan.
   De middagvlucht vertrekt 15.20, is in Dubai om 23.59 en de aansluiting komt om 12.15 in Bangkok aan.
   Ik vraag me af met welke vlucht jij dan bent gegaan, want de tijden die je noemt kloppen van geen kanten.

   • nico zegt op

    Het was in mei 2014 en ja het was een A380.
    Uit de bovenstaande vertrektijden, zal het dus de middagvlucht geweest zijn, want ik was rond middernacht in Dubai en vertrok na ruim twee uur met EXACT het zelfde toestel.
    Had bij alle twee de vluchten, stoel G45 gereserveerd en mijn eigen rotzooi zat nog in de wandzak.

    Voor mij, eens en nooit meer,

 8. Jack G. zegt op

  Ik vlieg bijna altijd via een andere luchthavens naar mijn eindbestemming. Dat betekent dat je inderdaad een paar uur op een vreemde luchthaven bent. Kijk eventjes van te voren wat die hubhaven allemaal aanbiedt ipv uurtjes gaan hangen voor een balie. Ik zelf vind uren op één gepropt zitten op een rechtstreekse vlucht 3 keer niks. Even er uit en ik kom eigenlijk zeer ontspannen aan. Bijna nooit ruzie met tijdsverschillen en diverse ledenmaten die beginnen te protesteren vanwege doorzitten/hangen. Teveel slapen op een vlucht is denk ik ook niet altijd goed. Ook kun je vaak andere vliegtijden nemen dan die standaard hier in de reacties worden verteld. Ik vlieg uit Bangkok met een dagvlucht naar huis en heen heb ik een vroege middaglanding in Bangkok. Op de hubhaven ga ik vaak lekker even douchen, ergens lekker eten en dan eventjes wat wandelen en dat is voor mij geen straf. We moeten wel de 10000 passen per dag pakken. Maar de meningen zijn daarover verdeeld. Ik maak niet vaak een echte stopover omdat ik eigenlijk graag langer in Thailand ben. Ik ben wel een keertje een lang weekend naar Dubai geweest en het is inderdaad anders dan Thailand. Alhoewel? Ze willen je daar ook dingen laten kopen en je kan daar in de zon bakken op een bedje en onder een parasolletje. Ik vond Ferrariworld leuk om te bezoeken. De fontein in de avonduren bij de hoge toren was ook leuk om te bezoeken. Skiën is ook een optie. Zowel op een duin of de indoorskibaan. Gewoon even goed rondkijken voor je gaat en je weet wat bij jouw past. Niet iedereen is hetzelfde als hij reist of op vakantie gaat.

 9. Rene Martin zegt op

  Zelf vind ik ook een tussenstop wel prettig want de vlucht naar Bangkok duurt best lang. Dubai vond ik zelf een leuke bezienswardigheid en ik vind het nooit erg om een aantal dagen hier te verblijven. Plekken die je kan aandoen zijn o.a. de toren Burj Khalifa, high tea in Burj Al Arab (duur maar je hebt dan wel wat), Jumeirah moskee, Al Fahidi fort en de diverse soukhs. Als je van shopping malls houd zit je ook hier goed want ze hebben hier enkele super mooie malls met o.a. skiafdalingen maar helaas vaak wel duur. Vroeg boeken in bijvoorbeeld het IBIS hotel bespaart je hoge kosten voor de overnachting(en). Beste maanden om Dubai te bezoeken zijn eigenlijk ongeveer gelijk met het droge seizoen in Thailand want in onze zomer kan het goed heet worden.

 10. Bert zegt op

  Ik ben zelf ook geinteresseerd in een stopover met overnachting, of daghotel in Dubai.
  Mij is het nog niet duidelijjk wat een goeie hotel deal is, maar ik weet uit ervaring dat taxi,s in Dubai goedkoop zijn. Dus de afstand hotel-airport is dan iets minder belangrijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website