Lezersvraag: Tips gezocht voor vlees en vis roken in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
20 juni 2013

Beste lezers,

Ik wil vis en vlees gaan roken. Welk hout is geschikt in Thailand?

Wie heeft er ervaring mee? Tips zijn welkom.

Groeten van,

Joost

10 reacties op “Lezersvraag: Tips gezocht voor vlees en vis roken in Thailand”

 1. Adje zegt op

  Alle hout van fruitbomen is geschikt. Kwestie van uitproberen welke voor jou de lekkerste smaak afgeeft. Vooral katvis smaakt voortreffelijk. Succes.

 2. ELLY zegt op

  Beste Joost,

  In iedergeval hout wat duurzaam gekweekt is; daar kan je bij Greenpeace voor informeren of andere Natuuebeschermings organisaties.
  Is er een manier om vlees of vis te roken waarbij geen kankerverwekkende stoffen in het vlees of devis achterblijven? Daar kan je beter eerst de Consumentenbond of Postbus 51 info over vragen.

  • ELLY zegt op

   Beste Joost,
   laat je door Milieu en warenwetorganisaties in Nederland informeren; Greenpeace, bv.
   Maar weet je dat het roken van voedsel kankerverwekkend is? Er blijven in de vlees of vis van die stoffen achter die dat bevorderen.

   • George Sindram zegt op

    Het roken van voedsel zou kankerverwekkend zijn? Geef eens een wetenschappelijk onderlegd artikel, waarin hier een bewijs word geleverd.

 3. tooske zegt op

  Doe ik ook, gezien de kleine hoeveelheid houtschilfers die je nodig hebt is mijn advies koop deze voorverpakt bij global house of home pro, diverse smaken aanwezig in zakjes van ongeveer 500 gr. bij de bbq afdeling.
  Ruim voldoende om een heel varken te roken.

  Rook ze en eet smakelijk.
  tooske

 4. mathias zegt op

  Ik wist niet, dat Postbus 51 (als die nog bestaat), weet welke boeren in Thailand hun bomen milieu vriendelijk hebben gekweekt, zodat jij deze gevaarloos kunt gebruiken om te roken. Dat lijkt me stug !! Er wordt zelfs beweerd, dat de rijs in Thailand vol zit met pesticide. Natuurlijk spreekt dat iedereen tegen. Dus smakelijk eten.

 5. Hans zegt op

  Gebruik in ieder geval geen tropisch hardhout.
  Dat stinkt en lijkt mij geen aanrader.

 6. Jaco zegt op

  Joost , ik rook ook fruithout is heel goed en zeker dat van mango maar ik gebruik heelveel de barst van de kokosnoot goed droog maar dat is geen probleem in thailand . Je kan dat overal krijgen gewoon even zoeken . Als je dan rookt klijne stukjes hout vanuit een emer water wat al een dag staat te weken tussen het gloeiende kokosbarst goeien Gaat goed .
  Net voor ik weer ging werken heb ik noch praduk ( meerval ) gerookt erg lekker is net paling . Kip is ook lekker om te roken .

 7. egon wout zegt op

  Mijn vrouw rookt de makrelen met rijstschoven.Een olieton met bodem en top weg geslagen,onderin de rijstschoven{uiteraard},een weinig natmaken en de makrelen op top op een rooster.Verrukkelijk!.

 8. Pim zegt op

  1 oliedrum even een schuifje onderin laten of zelf maken .
  Bovenin wat gaten tegenover elkaar boren zodat je daar roestvrijstalen pennen van 6mm door kan steken en je hebt voor nog geen 1000,- Thb een rookton
  Schuifdeur is de temperatuur makkelijk mee te regelen.
  De pennen onder de kieuwen door de kop heen steken en tegen het in het vuur vallen ook even ter ondersteuning een ijzerdraadje om de kop aan de pen bevestigen .
  Over de ton een natte jute zak heen hangen waardoor de rook in de ton blijft .
  Veel plezier ermee.
  Zo kan je de buren ook eens goedkoop verwennen als ze last hebben van de rook .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website