Thailand vraag: Kan ik de BTW terugvragen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 september 2021

Beste lezers,

Mijn vrouw (Thais) en ik wonen al enkele jaren in Thailand. Nu krijgen wij regelmatig een rekening vanuit Nederland (het werk is in Nederland uitgevoerd of het is een product in Nederland gekocht). Op de rekening staat de BTW vermeld, dus als ik de rekening heb betaald is ook de BTW betaald.

Kan ik deze terugvragen bij de Nederlandse belasting en hoe moet ik dit doen?

Groet,

Sjaak

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Thailand vraag: Kan ik de BTW terugvragen?”

 1. Eddy zegt op

  Interessante vraag Sjaak!

  Ik ben zelf een kleine ondernemer, en volgens mij geeft de belastingdienst de volgende mogelijkheden voor teruggaaf:

  1) ongeacht waar je woont, alleen als je het product of dienst zakelijk gebruikt, dus via een [eigen] bedrijf.

  https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/internationaal/btw_voor_buitenlandse_ondernemers/btw_aftrekken_en_terugvragen/voorwaarden_bij_aftrekken_of_terugvragen_van_btw

  2) mits je buiten de EU woont en je koopt een product [geldt dus niet voor een dienst] en je vraagt vantevoren medewerking van de verkoper om mee te helpen de BTW terug te vorderen en deze procedure volgt. Achteraf vragen zonder medewerking verkoper gaat dus niet:

  https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/zakendoen_buiten_de_eu/btw_berekenen/btw_berekenen_bij_export_van_goederen_naar_niet_eu_landen/export_door_particulier_die_buiten_de_eu_woont

 2. john koh chang zegt op

  om het eenvoudig te houden. Om te beginnen dient het uitgevoerd zij buiten de EU. Diensten laten zich moeilijk uitvoeren dus dat zal wel wegvallen.
  Er is en minimum van €50. Je kunt niet de verschillende leveranciers optellen. En het is nogal wat werk ook voor de levenancier. Die zal ook wel een prijskaartje hngen aan de extra diensten die hij moet verrichten. Zal waarschijnlijk al met al weinig opleveren.

 3. Erik zegt op

  Sjaak, wat ik me ervan herinner is dat je moet bewijzen dat je het hebt ingevoerd in het andere land. Daar moet je dan de Thaise BTW (7%) betalen en mogelijk invoerrecht. En met alle tijd die je kwijt bent en reiskosten: heb je dan wel wat verdiend?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website