Op pensioen in Thailand en dan….?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
14 februari 2019

Beste lezers,

Einde dit jaar ga ik op pensioen. Ik ben meer dan 10x in Thailand geweest maar dan als vakantieganger. Ik zou graag in Thailand gaan wonen en meer bepaald in Jomtien/Pattaya.

Eerst 6 maanden testen (overwinteren oktober 2019 – april 20120) of je “zo lang” kan aarden in Thailand want ik nu ga ik nog 5 dagen in de week naar mijn werk in Brussels Airport.

Om te vermijden in het “bekende” leeg gat te vallen als ik op pensioen, zoek ik dus van maandag t/m vrijdag één of andere (overdag) activiteit. Welke mogelijkheden zijn daar zoal in Pattaya/Jomtien? Zijn er wandelclubs? Bike clubs? Tennisclubs? Golf is niet mijn ding. Misschien kan ik ook starten met Thais te studeren (lijkt me erg moeilijk). Die taalscholen is dat een paar uur in de week? Hopelijk op een weekdag en overdag.

Wat zijn de beste fitness clubs in Pattaya/Jomtien? Andere tips?

Ik wil echt wel proberen hetzelfde week ritme aan te nemen zoals hier, Dat wil zeggen van maandag tot vrijdag elke dag één of andere dag activiteit en in het weekend relax en een pintje gaan drinken. Ik heb genoeg Engelse farangs gezien in Pattaya die vanaf 9 uur ‘s morgens al aan het bier zitten. Dat is nu net wat ik wil vermijden want dat is zowel qua gezondheid als financieel niet houdbaar.

Alle tips  zijn welkom.

Groet,

Koen (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

38 reacties op “Op pensioen in Thailand en dan….?”

 1. ruud zegt op

  Als u na 10 x op vakantie naar Thailand nog zo weinig weet, van de plek waar u op vakantie bent gegaan, zou ik me toch eens achter de oren, en op het hoofd krabben, waarom u denkt dat u naar Thailand zou willen emigreren.
  Wat hebt u dan gedaan in die 10 vakanties?
  In de bar hangen gaat beslist heel snel vervelen.
  En die tennisclubs en andere zaken lijken me meer iets waarmee u uzelf overtuigt, dat u naar Thailand wilt verhuizen.
  U bent daar in die 10 vakanties blijkbaar nooit geweest, anders zou u daarover hier geen vragen hoeven stellen.

  • koen zegt op

   slechts max 2 weken in hotel…. leer je dan het land kennen ???? volgens u is vakantie hetzelfde als ergens permanent wonen ? rara reactie van u….

 2. fred zegt op

  Er zijn fitness clubs bij de vleet in Pattaya Jomtien. Tony’s Gym is zowat de meest bekende. Er is ook een zwembad. Verder zijn er tennisterreinen en Bike clubs. Wandelen is iets dat ze in Thailand nog moeten uitvinden denk ik. In Thailand doet niemand 30 meter te voet.
  Alleszins zijn er weinig dingen die niet bestaan in Pattaya. Ook ben je niet verplicht altijd in Pattaya te blijven. Wat rondreizen in Thailand en ook in de buurlanden is al een bezigheid op zich. Je verplaatsen is heel goed doenbaar gezien er overal busdiensten zijn en goedkope low budget vluchten. Overnachten kan op de meeste plaatsen voor 600/750 Bht.
  Als je dan toch graag wat beweging hebt kies voor een appartement waar een groot zwembad voorhanden is.
  Zelf wonen wij in de View Talay 2 condominium in Jomtien en hebbben een heel groot zwembad. Iedere ochtend je baantjes trekken is heerlijk. Dan gaan ontbijten en ergens een koffie gaan drinken en je dag is al half voorbij.
  De tijd vliegt snel in Thailand.

  • koen zegt op

   dank u Fred !
   waar kan je best zoeken voor een huur appartement ? één of andere website online ?
   of ter plaatse een immo kantoor binnenstappen ?
   iemand een tip mbt BETROUWBARE immo site of immo kantoor ?
   ik kan ook google’n, hoor…
   maar welke zijn betrouwbaar ?

 3. Gerard Van Heyste zegt op

  Ruud ! Koen is 10 maal in vakantie geweest , niet hetzelfde dan je hier te willen vestigen. De eerste malen dat ik hier kwam was het om te reizen en te trekken, toen dacht ik ook hier wonen??? Tis wel nu 25 jaar geleden !
  Dan eens geprobeerd of ik het hier kon wennen, en ja tis me blijkbaar gelukt , woon hier nu reeds 19 jaar heb een gezinnetje met een zoontje,en ben zeer gelukkig.
  Dus Ruud niet te kort door de bocht gaan , Belgen zijn niet zo dom ! zoals sommige denken.
  Gerard

 4. Roel zegt op

  De beste tip die ik u kan geven, blijf verre van uw landgenoten en Nederlanders…
  Zal niet meevallen.

  • koen zegt op

   dat heb ik nog al eens gehoord….. maar waarom dan ?
   maar ik heb ook vernomen dat het zeer moeilijk is om Thaise vrienden te hebben omdat deze geen falang betrouwen….

   • Lung addie zegt op

    Ja Koen, waar heb je dat nog gehoord? Als je reeds lange tijd het blog leest zal je het wel weten. Sommige mensen moeten kunnen mekkeren op alles en nog wat, dat zit in hun genen. Genieten…ja, maar het mag niets kosten, het is toch allemaal te duur. Heb maar geen schrik van je landgenoten, die praten graag over ‘lekker’ eten en, als je er zelf niet om vraagt, gaan ze zelfs de prijs niet vernoemen, als ze maar genoten hebben.
    Wat betreft het maken van Thaise vrienden: dat is natuurlijk niet eenvoudig. In de eerste plaats zit je met een enorme taalbarriere en ook, een Thai weet graag alles over een Farang maar geeft heel weinig van zichzelf prijs. Wat hun priveleven betreft zijn ze heel gesloten. Doordringen is niet eenvoudig. Een echte vriendschapsrelatie met Thaise mensen opbouwen is iets van lange adem en nee, gedurende een vakantie lukt dat zeker niet, vriendschap en vertrouwen is trouwens iets dat je moet winnen en moet van beide zijden komen.

 5. Lung Theo zegt op

  Waarom zou in de bars hangen ongezond zijn? Ik hang elke dag vanaf 2 uur in de bar en drink enkel soda water. Niks ongezond aan. Om 5.30 pm naar huis. Eten, een beetje op de computer kijken en voor 8 pm het bed in. Met wie of wat zie ik wel.

  • koen zegt op

   ok, ieder zijn ding…. maar niet wat ik zoet.
   toch bedankt voor je reactie

 6. Raymond zegt op

  Als je van fietsen houd kan ik je de Jomtien cycling club aanbevelen, kijk maar op hun site voor meer informatie ,het is in iedergeval een gezellige groep ,de samenstelling wisselt, maar er is een harde kern,Engelsen Zweden,Noorman ,Thai en Nederlanders en soms en Belg.

  • koen zegt op

   dat is een GOEDE tip ! bedankt ! ben je enkel welkom met high tech koersfietsen ? 😉

   • Raymond zegt op

    Nee,hoor,er zijn een paar goede fietswinkels in en rond jomtien,ook een paar slechte helaas, er zijn ook fietsen te huur voor als je het eerst wilt proberen ,ik heb zelf pas een Cube gekocht Duits merk, voor +/- 30.000 bath, gekocht dan heb je al een hele fijne fiets, ik weet niet hoelang je bent,maar als je niet te groot bent,is er volopkeus hier ook fijne fietsen voor rond de 20.000 baht, en niemand fiets om te winnen ,maar om de sfeer,om de omgeving met name platte land te zien ,en op zondag morgen afsluitend met een gezamenlijk ontbijt .

 7. Stefaan zegt op

  Bestaat zoiets als vrijwilligerswerk dat toegankelijk is voor buitenlanders in Pattaya/Jomtien? Heeft als voordeel dat je iets nuttig doet en je jezelf nuttig blijft voelen.

  Enkele jaren terug vertelde mij een Belg die 4à5 maanden overwinterde in Pattaya dat hij iedere morgen de Beach afwandelde. Lijkt me wel een leuke routine. Je ziet veel, is gezond, geeft een vakantiegevoel en ziet er allerlei soorten mensen. ‘s Middags kookte hij altijd zelf (ik vemoed dat hij Thais eten weinig lustte). Af en toe met of zonder partner een barretje bezoeken lijkt me leuk. 1x in de week een massage. Om de twee weken een pedicure (op strand van Jomtien). 1x om de week naar Ko Lan.

  Sommigen houden van routine, andere dan weer niet. Als je vreest dat verveling kan toeslaan, dan kunnen routines een oplossing zijn.

  • koen zegt op

   ja ! das een goede tip…. vrijwilligerswerk lijkt me zeer interessant !
   heeft iemand hier meer info over ?
   thanks

   • Facttester zegt op

    Ook voor vrijwilligerswerk heb je een werkvergunning nodig! En boven de 65 krijg je die niet…

    Net zoals Fred hierboven woon ook ik in Jomtien View Talay 2 (B), zowel blok A als blok B, als View Talay 1 A en B hebben op de begane grond diverse makelaars of “Rooms for Rent” en zijn allemaal betrouwbaar. Ze laten je de condo meteen zien, als het je niet bevalt ga je gewoon elders heen. Hier zijn de condo’s gemiddeld 8000 – 8500 Baht per maand op basis van een verblijfsduur van 4 tot 6 maanden of langer. En in al deze gebouwen vind je beneden (buiten) een knots van een zwembad met bar/restaurant. Een betere plek vind je niet voor deze prijs!
    Het aantal fitness centra in de buurt is groot. Zelfs bij ViewTalay 2 A is dagelijks om 17 uur fitness- dans, leuke kleine groep.

    Realiseer je dat als je 181 dagen in Thailand bent je aangemerkt wordt als resident en dus hier belastingplichtig bent… Is overigens gunstiger dan het belastingregime in BE of NL.

    Veel succes, eerst hier gaan wonen en daarna vind je fiets- of andere clubs vanzelf. En overweeg lid te worden van de Ned. Ver. Pattaya of de Belgische vereniging. Die is ook heel actief en kan je wegwijs maken. Kortom, niks voorbereiden, gewoon hier naartoe komen, goedkope condo huren (41 m2) en vervolgens heb je alles in no time ontdekt.

  • Danzig zegt op

   Vergeet werken zonder werkvergunning. Ook als vrijwilliger heb je die nodig.

 8. Koen zegt op

  dank voor de reacties
  ik zou dus ook willen starten met Thaise taal te leren….
  wie kent een school waar niet te veel Russen zitten ? die zouden er toch maar alleen “aanwezig” zijn voor hun visa….
  wel graag een dagschool graag.

 9. WJ van Kerkhoven zegt op

  wkerkhoven@zeelandnet.nl

  Als je iets wilt kopen (woning) weet ik wel iets buiten Pattaya in iedergeval stukken voordeliger.
  In Nederlandse taal en betrouwbaar.

  • koen zegt op

   neen bedankt… ik wil enkel huren….
   geeft me veel meer flexibiliteit …. als er plots een disco naast het gebouw komt, ben je vrij snel weg… een ramp als je gekocht hebt

   er is erg veel leegstand…. = lage huurprijzen

   nieuwbouw kopen ? wat met garantie, wet Breyne (Belgie) 10 jarige garantie periode…bestaat die ook in Thaiand voor nieuwbouw ?

   nieuwbouw kopen ? de vaklui zijn meestal mensen uit de buurlanden…. de kwaliteit is inferieur van hetgeen wij in Europa kennen….

   • Barry zegt op

    Beste Koen

    Huren inderdaad heel verstandig
    doe ik hier ook al 5 jaar in
    Pattaya al diverse malen om
    verschillende reden gewisseld
    van type woning en omgeving
    bevalt prima ik heb goede
    ervaring met Seabord en
    East coast real estate kijk
    maar op hun website aanbod
    enorm groot en divers
    succes

 10. John Chiang rai zegt op

  Zelf al is Koen hier reeds 10x op vakantie geweest,waarvan hij overigens ook nergens schrijft hoelang deze vakantie’s gemiddeld waren,je op den duur vestigen is totaal wat anders.
  Op een korte vakantie ben je vaak in gezelschap van toeristen,die eveneens voor een bepaalde korte tijd aanwezig zijn.
  Deze vakantie’s woon je meestal in een hotel,maakt misschien touren,en gaat hoofdzakelijk eten in restaurants.
  Iemand die werkelijk gaat immigreren,gaat op zoek naar een huurwoning,of koopt zich zelf een condo,gaat zich om het leven zo normaal mogelijk te maken, zelf verzorgen,inkopen op de markt,of een supermarkt,gaat op zoek na verenigingen,en vrienden die hier eveneens vast wonen,en probeert zoveel mogelijk een sociaal leven op te bouwen waarmee hij zelf denkt gelukkig mee te worden.
  Een korte vakantie is compleet anders dan je op duur vestigen,vandaar dat ik de vragen van Koen best begrijpen kan.
  Bovendien zou ik ook nog kunnen vragen na een goede ziekenverzekering,en waar hij zich in een noodgeval het beste vervoegen kann voor een goede medische verzorging.
  Allemaal dingen die voor een immigratie erg belangrijk zijn,en je meestal bij een normale vakantie helemaal niet meekrijgt.

  • koen zegt op

   mijn vakantie waren niet langer dan 2 weken…. in een hotel..

  • koen zegt op

   ik zou sowieso mijn officiele woonplaats in Belgie behouden….
   en elke keer 6 maanden -1 dag terugkeren naar Belgie
   zo blijf ik aangesloten bij
   ziekenkas
   hospitalisatieverzekering
   europ assistance….

   ik zou dus ENKEL een condo huren…

   • Herwin Buyl zegt op

    Beste Koen, 6 maand in Thailand verblijven en een dag terug naar Belgie, zal niet goed komen voor Uw vast adres in Belgie te behouden en dus ook niet voor het behouden van Uw Sociale zekerheid. (ziekenkas en Hospitaalverzekering.) Het is niet meer Euro Assistance, Nu is het “Mutas.”.! en ik hoop dat je ziekenkas niet bij de CM is, want die zijn gestopt met verzekeren tijdens een verblijf in Thailand sedert 01/01/2017. Ik kan het weten want ik ben daarom veranderd van ziekenkas, nu bij Bond Moyson. die verzekeren wel nog voor als je in Thailand verblijft. WEL niet langer dan 3 maand, vanaf de dag dat je opgenomen wordt in het ziekenhuis. In verband met het behouden van Uw adres in Belgie, ben je wel verplicht voor het gemeentebestuur te verwittigen als je langer dan 3 maand in het buitenland wil verblijven, (binnen 3 maand hoef je niets te doen.) doe je dat niet kan je na 6 maand worden uitgeschreven uit het bevolkingsregister, Verwittig je wel, kan je zelfs tot een jaar in het Buitenland verblijven maar na de 6 maand moet je opnieuw het gemeentebestuur verwittigen. Indien dit regelmatig zou gebeuren, (langer dan een jaar verblijven in het Buitenland.) zou het ook aanleg kunnen geven tot “Ambtshalve uitschrijving uit het Bevolkingsregister.” Indien het telkens 6 maand is dat je in Thailand zou verblijven, zal er ook geen probleem zijn. Ik verblijf nu om de 3 maand in Thailand, Jan, Feb, Maart en dan 3 maand Belgie, terug Thailand Juli, Aug, Sept. enzv. Ook voor mijn vast adres te kunnen behouden en dus ook mijn Sociale Zekerheid, want ik ben gehandicapt en de Jaarpremie’s voor een Ziekenzorgverzekering in Thailand is voor mij niet betaalbaar. Ik heb nu contact opgenomen met het gemeentebestuur en informatie gevraagd, of ik mijn vast adres kan behouden, als ik langer wil verblijven in Thailand tijdens de wintermaanden, ik zou dan vertrekken vanaf November tot eind Maart, en daarna nog eens vanaf Juni tot eind Augustus, dat zou dan 5 maand in Thailand zijn, tijdens de wintermaanden en opvolgend, 2 maand Belgie, 3 maand Thailand en terug 2 maand Belgie, totaal 8 maand in Thailand. Omdat ik gehandicapt ben en een uitkering krijg van het FOD, moet ik zelfs toestemming vragen aan de Staatssecretaris, nu dat deze ontslag genomen heeft, (Demir, NVA.) moet ik toestemming krijgen van de Vice Eerste Minister. Chris Peeters. Ik hoop dat je hier ook wat verder gekomen bent. herwin.buyl@gmail.com

 11. Henny zegt op

  Er is een Vlaamse club in Pattaya:

  http://www.vlaamseclubpattaya.com/

  Handig voor tips en contacten.

  • koen zegt op

   Doel van de Vlaamse Club Pattaya-VCP

   Vlamingen bijeenbrengen om te socialiseren en om informatie aan elkaar uit te wisselen
   nuttige informatie te geven door op de vergaderingen telkens een ander thema te behandelen
   workshops of opleidingen organiseren zoals een workshop over EHBO, een lessenreeks yoga enz.
   uitstappen en feestjes organiseren, bv. onze jaarlijkse Happening, Sinterklaasfeest enz.

   ******
   lijkt me wel interessant ! wie heeft ervaring met deze club ?

 12. Lung addie zegt op

  Beste Koen,
  heb jij je wel al eens afgevraagd wat je in Belgie zou doen als je met pensioen bent en dus niet elke dag meer naar Brussels Airport moet? Wel beste man, zowat alles wat je daar zou kunnen doen hebben dat kan je in Thailand ook, ik zie echt niet in waarom dit niet zou kunnen.

  • koen zegt op

   ja natuurlijk. ik zal ook in Belgie de “lege” gaten van ma tem vrijdag moeten opvullen als ik op pensioen ben. ik ben echter in mijn eigen land dat je toch goed tot zeer goed kent, ik kan vrienden en familie bezoeken, er zijn openbare zwembaden, wandelen is hier overal goed mogelijk, goede aangelegde fietspaden,…. enz enz
   ik heb mijn eigen cultuur en ik kan mijn eigen taal spreken…. EN in onze stad wordt er veel georganiseerd voor ouderlingen of zelfs alleenstaanden….
   ik vraag me af of dit in Thailand ook mogelijk is…

   je kan Thailand toch niet één op één vergelijken met Belgie… of vergis ik mij ? ik denk het niet….
   je hebt daar geen familie, je hebt daar geen vrienden, … je moet op dit vlak vanaf 0 beginnen…

   waarom ga ik dan naar Thailand hoor ik je al vragen ?

   ten eerste ik hou van het land, de stranden , de kust rond Jomtien, ik ben fanatiek verslaaft aan Thai food, de vele markten,… het sociale leven buiten… de levenskwaliteit …. buiten de geneeskundige zorg, is voor mij in Thailand beter dan in Belgie…
   voorbeeldje, één uur Thaise massage voor 250 baht…. dit kost me hier 3.000 baht…

   maar zoals reeds gezegd , is het verstandiger daar eerst één zes maanden testen….

 13. ton zegt op

  Mogelijkheid: lid worden van PEC: Pattaya Expat Club. Voertaal = Engels.
  Voor meer gegevens: http://pattayaexpatsclub.info
  De moeite waard: nuttige informatie, wekelijkse zeer diverse onderwerpen tijdens clubmeeting in hotel Pattaya, sociale contacten, tips op velerlei gebied.

  Mocht u contact willen onderhouden met Nederlanders: kijk dan eens bij NVTP: https://nvtpattaya.org

  Mocht u zich hier langere tijd willen vestigen, leer dan wat Thais: het wordt zeker gewaardeerd als u wat woorden kent (of meer dan dat); tenslotte vragen wij in NL van buitenlanders ook om in te burgeren.

  Succes en veel plezier in Jomtien.

 14. Martin zegt op

  Hallo,

  In Thailand weten ze wel degelijk wat wandelen (dun len) is. Weliswaar zijn er veel Thai die het liefste de bromfiets pakken als ze een paar meter moeten lopen. Het past echter om alle thai over een kam te scheren.

  Ook in Thailand zijn er sportieve mensen, die wandelen, fietsen, tennissen, voetballen, etc.

  Met vriendelijke groeten,
  Martin

  • Lung Theo zegt op

   Ze zijn er, maar ze lopen dun. En gelijk hebben ze, waarom wandelen en fietsen als het met de motor ook kan,

 15. Koen zegt op

  Ach, niet te veel piekeren, just jump. Ik heb al in mijn vijfde bezoek aan Thailand een villa gekocht. Die is meteen verhuurd tot ik emigreer over drie jaren. Als het goed voelt, gewoon ervoor gaan. Ik voel mij alvast veel happier in TH dan in BE. Good luck!

 16. nooitonline zegt op

  Hoewel ik inschat dat d’nne bels je dus beter zal kunnen informeren:
  soms denk ik wel eens-als mensen melden al 10x hier geweest te zijn: en dan weet je nog niet goed hoe het hier werkt? HUUR-zeker voor lange tijd-nooit iets online, probeer als t ff kan, en paar dagen en NAchten uit-wie weet ligt er een kippenslachterij naast waar het liefst rond 3-4 uur de kelen worden doorgesneden, of zo’;n wat met een abt die rond 5-6 uur alle gulle gevers luidsterk aanprijst. Het beste-goedkoopste-huur je via het kantoortje van het gebouw zelf, elke immo legt er zijn eigen opslag bovenop-richten ze zich vooral op frang, an veel meer opslag. Hoe verder van d’n beach, hoe lager de rent. Vaak, als je het net treft, ben je het bste af met overname van een contract van en landgenoot die vertrekt.
  Het voordeel van PTY-en steden als ChMai is-dat er 1000en andere farang zijn die dezelfde behoeftes hebben en dus clubs zat-al hebben veel belgen de neiging alles wat niet bels is wat te veel te wantrouwen.
  Enne-zeker, ook BE kent een soort inburgeringwet met de eis wat van 1 van de talen te leren. Dus waarom niet wederzijds?

 17. Frits zegt op

  Beste Koen, je stelt veel te veel vragen. Je wilt eerst 6 maanden om te “oefenen”, wel: huur voor kortere of langere tijd in Pattaya/Jomtien een appartementje of dergelijke. Zoek via Google. Er zijn talloze websites. Zie ook dit blog: https://www.thailandblog.nl/?s=Pattaya+huren&x=0&y=0. Gebruik de zoekfunctie linksboven.
  Ga vervolgens op onderzoek uit: hoe richt ik mijn dagelijks huishouden in, waar kan ik welke boodschappen tegen welke prijs doen, welke markten zijn er, welke bezigheden kan ik er doen, kan ik er contacten leggen, kan ik er een hobby vinden, Thai-les nemen, wandelen, fietsen, fitnessen, etc etc etc.
  Loop ook allerlei appartementsgebouwen binnen, meld je bij de lobby en doe navraag: grootte appartement, inrichting, gemeubileerd, voorzieningen, huurprijs, huurperiode, etc etc etc.
  Na een half jaar terug in België ga je voor jezelf na wat deze periode voor jou heeft opgeleverd?
  In die 6 maanden heb je tijd genoeg om antwoord te vinden op al jouw vragen, het geeft je een dagvulling, je hebt voor jezelf een duidelijke opdrtacht en doelstelling, lijk me sterk dat je je gaat vervelen, en in een leeg gat terecht komt.
  Laat je oren niet hangen naar anderen. Ervaar zelf de kwaliteit van het contact met hen die er al wonen. Je wordt maar al te snel gebruikt om hun verveling en leegte in te vullen/op te lossen.
  Afgelopen maanden ben ik zelf op dergelijke manier bezig geweest en heb ik voor mezelf een goed beeld gevormd van wat Thailand in al haar facetten mij te bieden heeft en of ik er wil verblijven. Zelf ga ik voor 8 maanden Thailand en 4 maanden Nederland.

 18. PaulW zegt op

  Beste Koen,
  Ik heb ook Jomtien gekozen waar ik sedert vorig jaar Mei woon. Ik heb altijd aan zee gewoond en is belangrijk voor mij. Ook kende ik hier al wat mensen. Dus de keuze was eenvoudig. Het weer is altijd goed en Jomtien, Pattaya heeft veel goede restaurants lokaal en westers. Ik hou van lekker en afwisselend eten. Ik doe regelmatig een lange beach walk s’morgens. Hetzij Jomtien beach road tot het einde (Waar een paar lekkere restaurants zijn voor de lunch), of met de bus naar Naklua Pattaya en dan te voet terug naar Jomtien.
  Huren is makkelijk en met een beetje onderhandelen prima prijs. Ik prefereer vooraleerst ook huren. Blijf ik flexibeler. Misschien in toekomst een andere plaats elders in Thailand.
  Vele goede condo’s hebben een fitnesss room uitgerust met alle apparaten. Bv Grande Caribbean, of Supalai Mare waar ik woon. Kan je 24 uur fitnessen, zit in de huurprijs. Mooi zwembad ook. Meeste goede condo’s hebben agencies in het gebouw waar je je kunt informeren voor de huur. Ik heb ook via een agency gehuurd in complex. Ging prima, goede service. Je kunt lid worden van een club, d’r zijn d’r genoeg. Fietsen doe ik ook. Eerst gehuurd, ga binnenkort een fiets kopen. Genoeg keuze vanaf baht 7000 tot “the sky is the limit”. Enfin, ik lijdt een mooi rustig leven hier. Prima naar m’n zin.
  Succes.

 19. Peter zegt op

  Er is daar in Jomitien ook een park mt veel bomen en dus schaduw. Daar kan je joggen of wandelen en er zijn daar soort vn fitnes toestellen aanwezig..

 20. Jan zegt op

  Beste Koen ,als ge dan toch wil testen voor Uw verblijf alhier,begin dan maar met een verblijf van Maart tot September ,want de winterperiode is hier het best te verdragen en koelt het op zijn minst s’nachts wat af en duurt het langer dat de hitte in de dag doorweegt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website