Beste lezers,

Ik heb een vraag over onze reis naar Thailand. Ik heb het zuiden van Thailand al een aantal keren bezocht nu wil ik graag een keer naar het Noorden. Van Bangkok naar Chiang Mai, daarna? Misschien Laos, Cambodja?

Heeft er iemand tips over het reizen naar deze landen? Trein/bus of toch een vlucht boeken?

Zijn er verder nog plekken in het noorden van Thailand die je zeker moet bezoeken?

Alvast bedankt!

Jorien

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Noorden van Thailand, Laos, Cambodja, wie heeft er tips?”

 1. jesse zegt op

  Tips genoeg…rondje Mae Hong Son bijv. Vanuit Chiang Mai naar Mae Sareang, Mae Hong Son en Pai…vanaf de laatste weer terug naar Chiang Mai met evt een stop in Chiang Dao. Deze trip beleef je het beste als je per motor reist.

  Wonend in Chaing Mai ben ik voor een feest van een vriending vorig jaar naar BKK gegaan met de slaap trein. 2e klas beneden bed is echt prima te doen (wel vaak een uur of langer vertraagd maar mooie reis lekker slapen en genoeg te kletsen met medereizigers) Daarna voor een visarun vanuit BKK met de bus naar Vientiane, daar een 2 dagen geslenterd en toen door met de bus naar Luang Prabang. Heerlijk rustig dorpje met veel Franse invloeden en prachtige natuur. Vanuit Luang Prabang heb ik een slowboat geboekt. 2 dagen heerlijk varen op de Mekong. Onderweg een overnachting in Pakbeng en aankomst in Huy Sai. Daarvandaan met een ponden naar Chiang Kong en dan de Green bus terug in Chiang Mai. HEERLIJKE ontspannende reis, goedkoop, veel gezien/gedaan en voor een hoogseizoen…bijna geen last van toeristische herrieschoppers. Vooral de route deze kant langs kan ik aanraden…doe je het andersom dan zit je in een stroom van toeristen die hetzelfde doen ( waarom weet ik niet maar geloof me…die boten die richting Luang Prabang gingen zaten tjokvol !).

  En dan wil ik zelf nog naar de ‘4000 eilanden’ maar dat is er nog niet van gekomen maar een ander kan je daar vast meer over vertellen. En als geld geen probleem kan je ook nog vliegen van Siam Riep naar Luang Prabang…en heeft Huh Sai de allerbeste kans om Gibbons te zien bij The Gibbon Experience…de rest van de roetsj avonturen zij leuk maar Gibbons zijn niet te vinden !

  Veel plezier !!!

 2. jesse zegt op

  …Huy Xai moet het zijn…

  B)

 3. Kees Sprengers zegt op

  Go to chiang Rai, by plane, bus, car. Then bus or Taxi to Chiang Khong. The bridge is finished, so you can cross thebridge (minibus?), and get visum on arrival.
  Sorry, ik vergat dat dit een hollandse website is.
  Van Houay Xai kun je per bus of minibus naar Luang Namtha. Je kunt daar soms ook per boot naartoe, een lange open boot die vijf toeristen of 8 tot 10 plaatselijke passagiers kan nemen. Vertok vroeger van de oude pont vertrekplaats, nu weet ik het niet zeker. Twee dagen, mooie trip. Maar alleen na ongeveer 1 mei, tot misschien November, als er genoeg water is.eerst een paar uur de rivier af, dan de Nam Tha op, overnachten in Ban Khonkham in het huis van de bootman, dan volgende dag door naar Luang Namtha.

  Daar is veel accomodatie, mijn favoriet altijd “the Boatlanding Guest House and Restaurant”, tegenover waar de boot aankomt. Ook daar het beste authentieke eten van heel Noord Laos.
  http://Www.foodfromnorthernlaos.com

  Vanuit LN vele trips, treks, voor een of meer dagen. Rafting, kakaks, fietsen. De provincie het het grootste aantal verschillende etniese groupen in heel Laos, sommigen nog helemaal gekleed in originele costuums.
  http://Www.pbase.com/kees5

  Geniet maar!

 4. Hubert zegt op

  Sedert enkele maanden is het veerpont in Chiang Khong en Huay Xai enkel te gebruiken door lokale mensen. De overgang van Thailand naar Laos of omgekeerd, gebeurt nu via de nieuwe brug, die op een 10-tal km ligt van beide plaatsen. Daardoor is het overnachten in 1- of beide plaatsen een duurdere aangelegenheid geworden door de bijkomende verplaatsingen met taxi of tuk tuk. De bussen die van Chiang Rai komen stoppen aan de afslag naar de brug, waardoor je op kortere afstand naar de Thaise grens kunt. Wij hebben de cruise naar Luang Prabang eind januari gemaakt met http://www.nagiofmekong.com/. Je kunt via e-mail afspreken waar ze je komen ophalen en helpen met de grensformaliteiten adisak.star@gmail.com. Wij betaalden 4.600 TB/persoon, eten, drinken op de boot en overnachting in Pakbeng inbegrepen. Ze hebben ook het vervoer vanaf de Mekong naar ons hotel betaald. Ik kan je ten zeerste http://www.tripadvisor.nl/Hotel_Review-g295415-d3478255-Reviews-Singharat_Guest_House-Luang_Prabang_Luang_Prabang_Province.html aanbevelen.

  Gisteren zijn we met de bus van Pakse via de 4000 eilanden (2 overnachtingen in Pon’s River Guest House (Don Khong, Laos) – Pension … – TripAdvisor) in Siem Reap aangekomen. We betaalden voor de bussen en 2 overzetten 300.000kip in traveloffice in Pakse. Achteraf belandde iedereen die met verschillende agentschappen hadden geboekt, op dezelfde bus richting Phnom Penh. De reis met een overvolle bus +- 60 personen duurde 11uur tot de slitsing Phnom Penh-Siem Reap. Dan nog een 3-tal uur tot Siem Reap, waar we ongeveer om 3AM aangekomen zijn aan het busstation. De slechte staat van de weg, de wegenwerken en 2-maal een kapotte schokdemper, waren medeoorzaak van het grote oponhoud.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website