Beste lezers,

Ik ben op zoek naar de juiste procedure voor het verkrijgen van een visum voor mijn toekomstige Thaise echtgenote. Ik lees veel over dit en dat maar heb nog nergens een duidelijke en verstaanbare procedure gezien. Hebben jullie een flow beschikbaar?

We zijn reeds op de ambassade in Bangkok geweest voor de nodige documenten, dus tot en met het huwelijk en de bijhorende vertalingen en legalisaties is alles begrepen en gekende materie.

Na het huwelijk willen we terugkeren naar België en ons daar vestigen, ik heb niet de intentie om in Thailand te wonen. Ik heb alles in orde en dan komt er de grijze zone van het visum van mijn echtgenote. Ik lees veel maar kan mijn weg niet vinden in de uitleg van iedereen’

Is er een duidelijke procedure beschikbaar via deze weg’ ?

Kijk uit naar uw antwoord.

Groet,

Rudi (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Na ons huwelijk in België gaan wonen met mijn Thaise vrouw, wat is de visumprocedure?”

 1. Jan Scheys zegt op

  Voor info contact opnemen met de Thaise ambassade in Brussel of Antwerpen.
  Het is hun job en hin taak mensen daarover te informeren.
  Er wordt hier veel verteld over “van horen zeggen” en zo maar daar zijn ze specialisten daarover en dan weet je het “zeker”.

  • Rob V. zegt op

   Beste Jan, Rudi wil met zijn Thaise lief naar België verhuizen. Dan zal hij uiteraard bij DVZ zijn licht op moeten steken mogelijk ook bij Kruispunt/agii (agentschap immigratie en inburgering). Maar dat kan nogal intimiderend zijn of een dik pak taaie stof, dus vermoedelijk zoekt Rudi iemand die in wat dagelijksere woorden kan uitleggen hoe en wat er komt kijken bij migratie. Vooral Nederland is er mijn migratiedossier op dit blog, voor België hoop ik dat er een lezer wat duiding kan geven om Rudi de goede weg op de wijzen.

   https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/NL/Pages/home.aspx
   http://www.agii.be/

 2. Foefie zegt op

  Goeiendag . Een vraagje je bent naar de belgische ambasade geweest , juist ? Wat hebben die mensen je verteld ? Niets ? Er zijn toch officele sites genoeg waar je al de informatie kan zien ! Uit eigen ervaring zal ik je het volgende wijs maken . Je moet gewoon met alles in orde zijn om uw toekomstige naar belgie te brengen ! En dan getrouwd of niet ! Moeten jullie de gewone procedure volgen ! Ten eerste moet zij verplicht eens in belgie ! proberen vloms (nederlands) te leren ? Twee sessies van een bepaald aantal maanden en dan krijgt ze een diploma !! En dan pas kan ze de inburgeringscursus volgen ! Wij zijn ondertussen bijna 5 jr bezig , hebben ondertussen al een prachtige dochter ! En het is nog niet 100% in orde . Erg maar het zij zo. Nog ne goeiendag verder .

 3. Stefaan zegt op

  Zorg voor een goede verstandhouding met burgemeester en schepen van burgerlijke stand in je gemeente. Ga al eens praten voor het huwelijk, en vraag of ze je kunnen steunen. Na het huwelijk meteen je huwelijk laten registreren in je gemeente. Als de gemeente je echtgenote registreert, dan zou er geen beletsel meer mogen zijn om een visum te bekomen.

  Hou rekening dat de Ambassade vaak de toelating voor een huwelijk weigert op basis van dat de relatie té kort wordt bevonden. Er bestaat nochtans geen regel wat als “te kort” wordt beschouwd. Gewoon volhouden en kalm blijven tot de toelating wordt gegeven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website