Lezersvraag: Wie heeft tips voor autohuur in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
18 augustus 2014

Beste lezers,

Begin november ga ik met mijn (Thaise) vrouw weer terug voor een 3-tal weken naar Thailand. Vanuit Bangkok moeten we naar Korat en zullen nadien nog naar Koh Chang/Pattaya gaan. Tot op heden hebben we dit transport altijd al met taxi’s gedaan doch ditmaal was ik van plan om een auto te huren en zelf te rijden.

Kan iemand me tips geven waar ik best een auto kan huren (luchthaven?) en welke verzekering ik moet nemen? Heb ik een internationaal rijbewijs nodig of is een Belgisch voldoende?

Kan ik ergens een gps kopen of beter huren? Andere punten waar ik moet op letten? Iemand een idee van de prijzen?

Alvast bedankt,

Paul

No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft tips voor autohuur in Thailand?”

 1. Carlo zegt op

  Hallo Paul,
  Leuk dat je zelf gaat rijden. Ik heb het zelf heeel vaak gedaan. Ik heb opet vliegveld in bkk altijd een auto gehuurd bij budget, is me prima bevallen.incl all-riskverzekering en afkoop eigen risico zul je voor een kleine auto tussen de 25 en 30 euro per dag bij hun moeten betalen, dat was altijd goedkoper als bv herz of Avis.
  Vragen ze meer ? Vraag dan gewoon om korting. Het is nu low seizoen .
  Misschien dat er verhuurders zijn die het goedkoper doen, thaise verhuurders, maar ik vertrouw dat nooit zo.
  Bovendien zal het verschil zo klein zijn dat dat ook niet de moeite waard is.
  Ook een gps kun je bij hun huren, maar die zou ik zeker van te voren reserveren, ik weet dat er maar een paar beschikbaar zijn.
  Wat je evt ook kunt doen is thuis een Tom Tom downloaden op je telefoon en/of tablet.
  Werk perfect ik gebruik die zelf al jaren.
  De weg van bkk naar Khorat is een goede weg, maar hou er wel rekening mee dat het Thaise verkeer anders is als bv in nl of België.
  Hier kun je min of meer voorspellen wat de andere gebruikers gaan doen.
  In thailand is dat niet zo. Je moet niet alleen voor jezelf kijken maar ook voor de mede weg gebruiker.
  Nog een tip wat betreft het links rijden.
  Als je weg rijd. Rij dan het eerste stuk achter een andere auto aan.
  Naarden aantal km is links rijden dan net zo gewoon als rechts rijden.
  Veel plezier gewenst,
  Carlo

 2. Peter zegt op

  Hi Paul,

  Een internationaal rijbewijs is verplicht.
  Ik kan het huren van een auto van harte aanbevelen.
  Met een auto ben je vrijer en kun je naar de mooiste plekjes rijden wanneer je dat wilt, zonder afhankelijkheid van anderen.
  Zelf heb ik afgelopen juli een auto gehuurd via rentalcars.com.
  Deze organisatie dealt namens jou met de grote verhuurders voor een mooie prijs. Resultaat voor ons was een mooie nieuwe Isuzu MUX van Hertz met een flinke korting t.o.v. het normale Hertz tarief.

  Peter

 3. Jack G. zegt op

  Kijk goed hoe je verzekert bent. Gisteravond bij groetjes van Max op TV weer een voorbeeld gezien dat autoverhuurders je dingen laten tekenen wat belachelijk is. Mensen kregen een rekening van 17.000 euro na een ongeluk met een huurauto in Zuid Afrika terwijl zij een auto dachten te hebben gehuurd met alle verzekeringen erbij en risico’s afgekocht. Bij de Anwb lagen meer van dit soort zaken uit diverse landen. Zij hadden daar bij het afhalen een formulier met kleine lettertjes ondertekend dat zaken uitsloot. Dus neem een goed verhuurbedrijf en lees even goed de kleine lettertjes.

  • Eric zegt op

   Dus huren bij een gerenomeerd ( wereldwijd ) bekende verhuur organisatie.
   Hertz, Avis, noem maar op.

   Voor een paar euro minder denken goedkoper uit te zijn.
   En documenten tekenen zonder ze te lezen is gewoon stom.

   Spreek je de taal niet en of ben je het ( veelal ) geschreven Engels niet maxhtig, teken die papieren dan niet. Regel het dan goed vanuit Nederland, inclusief vezekeringen.

   Schijnbaar zijn er nog steeds mensen die documenten tekenen zonder ze te lezen,…….

 4. Eric zegt op

  De auto net ingeleverd.
  Gehuurd bij Hertz Thailand.
  Nodig;
  Een rijbewijs;
  Een internationaal Rijbewijs ( hoe dat in Belgie te regelen, geen idee. in. Nederland bij de Anwb winkel);
  Een creditcard, er wordt ( naar gelang prijsklasse auto) een borgsom tussen 20.000 / 30.000 baht geblokkeerd op de creditcard;
  Ervaring / lef om in Thailand te rijden; er wordt links gereden en het verkeersgedrag is niet om over naar huis te schrijven.

  Tips. Ga na een lange vlucht niet gelijk in de auto zitten en dat hele stuk naar Korat rijden. Ik moest iets verder naar Chayaphum / Khon Kaen. Neem een hotelletje in de buurt van het vliegveld en rust daar een dag uit. Zwembad, ergens alvast lekker eten, wennen aan Thaise klimaat. / temperatuur.
  Laat de auto afleveren bij het hotel. Kost bij Hertz niks extra. Ze vragen wel of je een paar dagen voor aankomst in Thailand vast een lopie van rijbewijs, paspoort en creditcard wilt opsturen. Alles voorzien van handtekening, dan is alles zo geregeld.
  Indien je een Mastercard hebt hoef je geen verzekering te nemen voor afkoop eigen risico, dat zit in de voorwaarden van de creditcard inbegrepen. Maar voor het geld hoef je het niet te laten.

  Ben je met zijn tweeen en weinig bagage is een Toyota Vios of een Yaris groot genoeg.

  Veel rijplezier!

  • Eric zegt op

   En een aanvulling. gps is niet echt nodig. Indien je beschikt over een (bijvoorbeeld) Ipad of Samsung tabblet en of een smartphone dan zit daar doorgaans een versie van “maps” op.
   Die kun je ook gebruiken als routeplanner.

   Werkt prima. Wel zorgen voor een volle accu van dat apparaat.

 5. François zegt op

  Ter aanvulling op wat hierboven al aan nuttige dingen over het huren is gezegd: ik heb vorig jaar mijn eigen tomtom meegenomen, met de Z.O.Aziëkaart er op geladen. Perfecte oplossing.

 6. Frank zegt op

  Afgelopen voorjaar vier weken met een SUV door Thailand gereden. Van te voren on-line de reservering gedaan (bij Sixt), bij het ophalen van de auto op BKK bleek het een nogal oude wagen te zijn met de nodige ‘zichtbare historie’. Om gedonder over eventuele extra beschadigingen achteraf uit te sluiten het eigen risico afgekocht voor iets van 80 euro.

  Achteraf heel verstandig geweest, want de bijgehuurde GPS had de neiging ons de kortste weg te laten volgen, waardoor we regelmatig over gravelroads en zandpaden hobbelden. Een extra kras door een zwiepende tak heb je er dan snel bij. Om over krassen door apennageltjes nog maar te zwijgen 😉

  Rijden in Thailand viel me erg mee – je went snel aan het linksrijden, en als je eenmaal doorhebt dat je ook op snelwegen tegenliggers in de vorm van brommertjes met hele gezinnen erop en langzaam rijdend verkeer in de ‘fast lane’ hebt kun je daar rekening mee houden.

  Wel doe je gemiddeld 50% langer over een rit dan de navigatie (of Google maps) aangeeft door het slechte wegdek, controlepunten waar je even in de file staat en omleidingen. Goed om te weten als je een grote afstand in 1 dag denkt af te kunnen leggen.

  Voor de rest is het vooral: go with the flow. Thai zijn niet zo gefrustreerd als hier in Nederland, dus weinig getoeter en gefoeter. Een grotere auto (SUV) maakt het wel makkelijker om voorrang te nemen, want echte regels over wie wanneer eerst mag lijken er niet te zijn. Met een assertieve rijstijl en geduld kom je een heel eind – en vooral op plekken waar je anders niet zo snel komt.

  Internationaal rijbewijs had ik gehaald, maar er heeft niemand om gevraagd. De verhuurder niet en ook de politie onderweg niet. Eigenlijk is het ook een documentje van niks: een fotokopie met stempel en wat uitleg in verschillende talen, ik kan me niet voorstellen dat er iets officieels aan is. De ANWB rekent er twee tientjes voor en het is maar een jaar geldig… en dan klaagt iedereen maar dat je in Thailand wordt opgelicht 😉

 7. LOUISE zegt op

  Hallo Paul,

  Waar je ook gaat huren.
  Loop rond de auto en maak een foto van een eventuele beschadiging.
  Hoe klein dan ook.

  Let op dat er op je te tekenen papieren een FIRST CLASS VERZEKERING staat.
  Dit is vaak/meestal aangegeven met nummer 112.
  Dan ben je voor alles verzekerd.

  Staat er echter NUMMER 110, accepter dit niet.
  Alle schade rondom de auto komt dan voor jouw rekening.
  En een Eigen risico afkopen a 30 euries/dag, dus 3 weken zo’n 26.500.– bahtjes!!!!
  Te gek voor woorden.
  Vertel dat we hier in Thailand zijn en niet in Europa.

  En onder het rijden je meters in het dashboard in de gaten houden.
  Kan je een hoop ellende en oponthoud schelen.

  Wat je ook hebt, gps etc., koop ook een kaart er bij.
  Is nooit weg en kan goed helpen.

  Vergeet niet je international rijbewijs.

  Verder, begin alvast je nekspieren te oefenen, zodat je in November ongeveer de draai kan maken als welke een uil kan doen.

  Naar rechts afslaan??
  Ook in je Spiegel kijken of er geen mafketel op een motorbike nog even rechts langs je heen wilt razen.
  En uitstaande knipperlichten.
  Trek je daar niets van aan, want die staan meestal al een km of 2 aan naar dezelfde kant.
  Dus vertrouw daar nooit op, want voor 9 van de 10 thaise berijders, is dat ding gewoon per ongeluk aangeraakt en die staat nog steeds te knipperen als ze thuiskomen..

  Klinkt allemaal heel bedreigend, maar het went vanzelf, echt.
  Als je alleen die “uilennek” gebruikt bij elke splitsing of rechts- of links afslaan, ben je goed bezig.

  Een hele fijne vakantie.

  LOUISE

 8. BA zegt op

  Wat Frank zegt van die reistijd klopt. Als ik Khon Kaen – Pattaya rijd bijvoorbeeld dan moet je echt heel fors doorrijden wil je sneller zijn als de tijd van Google maps. Je staat namelijk regelmatig stil op kruispunten bij stoplichten enz.

  Verder als je van Korat naar Pattaya rijd, dan ga je over de 304, door de bergen. Dat kan je een hoop tijd kosten. Een deel is namelijk enkelbaans met tegenliggers en vrachtwagens hebben moeite om bij de heuvels omhoog te komen. Beetje afhankelijk van je rijstijl, maar als je daar inhalen wilt dan is een auto met wat vermogen wel prettig. Inhalen is er lastig omdat veel plaatsen blind zijn. Er gebeuren een hoop eenzijdige ongevallen op die weg vooral tijdens regen.

  Als je de auto oppikt, kijk naar de staat van de banden. Dat is belangrijk als het regent. Ze hebben in Thailand geen ZOAB asfalt zoals in Nederland dus je moet je snelheid wat meer matigen bij spoorvorming en heftige regenbuien.

 9. Rob zegt op

  Ik heb goede ervaringen met firma “Thai rent a car”. Het kantoor is vlak bij het vliegveld. Ze hebben een goede verzekering. De auto wordt bij het vliegveld klaargezet.
  Is het gereserveerde merk er niet meer, dan krijg je er een zelfde of beter merk aangeboden. Vaak een ruimere wagen.
  Het beste kun je je eigen TomTom meenemen. Voor €27,50 kun je er de kaart van Thailand op downloaden. Je heb dan spraak in het Nederlands en een eenvoudige bediening, die je overal brengt.
  Ook je kosten zijn dan beduidend lager als dat je er een in Thailand huurt. (Engelse taal)

 10. jan zegt op

  Prima ervaringen met Budget. Ik huur altijd een Toyota Pick up met back cover. Heerlijke wagen, je zit lekker hoog, plenty ruimte. Kost voor drie weken zo’n 1.000 Baht per dag, compleet verzekerd, zonder eigen risico.

  Je kunt ‘m ophalen op Bangkok international en eventueel (zonder extra kosten) inleveren in Pattaya.
  Neem je de volgende dag een taxi naar vliegveld Bangkok. Kost ca. 1.500 Baht en vertrek je op je gemak.
  Succes!
  Jan. .

 11. Nonkelwin zegt op

  Beste Paul,
  ik doe dit al jaren zoals beschreven door Eric.
  Na een lange vlucht boek ik een hotelletje vlakbij de Airport. Lad Krabang Road. Na het verteren van de jetlag, op de dag vooraleer we gaan rijden (bij ons is dat dan naar het Zuiden – Krabi) laat ik de auto afleveren. Deze is volgetankt (erom vragen) en volledig nagezien en samen gecontroleerd. Steeds bij hetzelfde lokale bedrijfje. Maneeda Travel. Vooraf uiteraard op zijn Thais de prijs negotiëren, die start meestal bij 1000 Bath/dag, maandtarieven zijn goedkoper. Het beste is om zelf te onderhandelen (als Belg moet je daar goed in zijn).
  First class Insurance en nooit problemen gehad, ook niet na ooit ook nog een aanrijding te hebben gehad.
  Voor die prijs krijg je een bijna nieuwe Toyota Vios 1500cc benzine. Ruim voldoende met zijn tweetjes, eenmaal bij de familie kunnen er gerust meerdere familieleden op de achterbank.
  Links rijden is geen enkel probleem, weet dat de bestuurder steeds op het midden van de baan rijdt en de passagier dus langs de rand van de weg zit.
  Rijden in Thailand is redelijk vermoeiend, je doet weinig echt lange afstanden aan een stuk door, een daggemiddelde van 300 km is voor mij voldoende, al is 500 natuurlijk ook haalbaar, maar dan ben ik stik kapot (vooral de concentratie is vermoeiend).
  Een GPS heb ik nog nooit nodig gehad, maar andere lezers hebben daar voldoende info over gegeven.
  Indien je een emailadres doorgeeft wil ik je meer details doorgeven.
  Maar ik kan het echt aanbevelen, want we genieten telkens weer enorm van die rit naar het zuiden, je stopt wanneer je wil en je rijdt waarlangs je wil.
  We doen het trouwens dit jaar ook weer (october – november).

  Veel succes,

  Nonkelwin.

 12. Patrick zegt op

  Skyscanner heeft een Rentals app die je kan downloaden . Geeft je een prijsvergelijking tussen alle aanbieders.
  In Thailand moet je je verwachten aan verkeerslichten op de autosnelweg, spookrijders allerhande ( fietsers, bromfietser , auto, vrachtwagen, ze doen het allemaal als spookrijder korter is dan omrijden)
  Plots overstekend verkeer op de autosnelweg
  Omwaaiende bomen
  Beschadigd wegdek.
  Rij defensief en alles valt wel mee.

  Oh ja, vergeet niet als je een tempel passeert is het gebruikelijk om je handen van het stuur te nemen, je hoofd naar de tempel te richte, een wai te doen en vervolgens weer normaal je rijhouding aan te nemen.
  Zonder te vertragen uiteraard.

 13. Patrick zegt op

  Nog een tip….
  Mijn Thaise levensgezellin stapt bij het tanken steeds uit de auto om erop te Walen dat er niets in de tank wordt gestopt of elders weggemoffeld dat er niet thuis hoort.
  Ze beweert dat er wel eens drugs wordt verstopt zonder dat je het weet, en bij de kontrole post is het bingo.
  Bovendien weigert ze kordaat om de sleutels aan de conciërge voor valt parking te geven. Ze beweert dat men in Thailand weleens de sleutels kopieert en de auto enkele weken of maanden later bij je komt oppikken …
  Ik vind het overdreven, maar het is haar land en haar auto, ze zal het wel beter weten denk ik dan.

  Overigens, Bangkok Chiang mai doe ik in 8 a 10 uurtjes, inclusief lunch stop. Bangkok hua hin doe ik in 4 uur omdat we aan de andere kant van Bangkok wonen en ik in Bangkok weleens verloren rij…

 14. Karel zegt op

  http://www.easyrentacar.com
  Hier heb ik regelmatig een auto gehuurd.
  Auto’s zijn niet ouder dan 3 jaar en hebben allemaal een first class a verzekering.
  Op hun website heb je regelmatig mooie aanbiedingen.

 15. Herbert zegt op

  Hallo
  Heb de laatste jaren altijd een auto ( Nissan Almera 1.4 automaat) gehuurd bij Thai rent a car en opgehaald en terug op Airport. Voor 4 weken incl. Verzekering en afkoop eigen risico €530. Zeer snelle en goede behandeling door personeel,spreken ook Engels en de formulieren ook in het Engels.

 16. Fritz zegt op

  Ben je lid van de ANWB dan krijg je een fikse korting bij Hertz, maar na een aantal keren ‘no have’ bij de bestelde 4×4 de laatste keer via Budget auto geregeld. Prima allemaal, nette nieuwe Honda CRV.

  Zelf rijden valt erg mee, maar vereist wel veel opletten. Maar je gaat vanzelf scherp rijden als overal ‘gevaar’ kan opduiken. Als je wil kun je best wel grote afstanden afleggen, oké, je ziet alleen maar snelweg, maar het rijdt wel vlot door.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website