Beste lezers,

Ik heb een vraag over vaccinering tegen Covid-19. Ik woon in Phuket en gehuwd met een Thaise sedert 1999. Als 78 jarige heb ik nog steeds geen benul van wanneer, hoe of waar ik mijn eerste spuitje ga krijgen en hoeveel het mij gaat kosten? Waar kan ik aan het juiste advies hierover geraken?

Wie geeft mij de nodige inlichtingen hierover? Iedere nuttige tip is welkom en ik dank u hiervoor.

Groet,

Paul

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Vaccinering tegen Covid-19 als je in Thailand woont?”

 1. fred zegt op

  Ik heb me onlangs aangemeld bij het BKK hospital in Pattaya per e-mail. Ik kreeg een mail retour dat ze me op de lijst gingen zetten. Zo gauw er vaccins beschikbaar zijn ( en of te koop ??) zouden ze me op de hoogte stellen. Er stond wel bij dat Thai voorrang krijgen en ze nog geen weet hebben van precieze data. Ja wie had het ook anders verwacht.

  • Rob V. zegt op

   Dat is inderdaad momenteel het officiële standpunt. Eerst komen de oudere Thai en andere Thaise risicogroepen aan de beurt, daarna anderen groepen. Wanneer? Dat valt nog niet te zeggen. Vanaf Juni start de vaccinatie voor Thaise oudjes en Thaise risico groepen. Vanaf augustus 18-60 jarige Thai en buitenlanders… weten ze nog niet.

   Wat we wel weten aldus uitspraken van hoge ambtenaren: “Thaise burgers krijgen voorrang boven buitenlanders” en “Iedereen woonachtig in Thailand, zowel Thai als buitenlander zal op een bepaald moment de kans krijgen zich te laten vaccineren”. Leeftijd of gezondheidsrisico lijkt dus ondergeschikt aan nationaliteit bij het vaccineren. Maar in Thailand kan dat morgen zo weer anders zijn, men is zeer flexibel en kan snel schakelen als de wind anders waait.

   Kortom: afwachten dus, maar buitenlandse oudjes zijn op dit moment niet de prioriteit van de Thaise regering. Informeer anders bij een ziekenhuis naar keuze, probeer de Thais talige Line vaccinatie app (หมอพร้อม,Moh-Phrom, die werkt voor sommige buitenlanders wel, voor andere niet). Met wat geluk kun je je inschrijven en ben je TZT aan de beurt voor een prik. Vandaag of morgen zal dat helaas nog niet zijn.

   https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-hoe-registreer-ik-mij-op-de-mor-prom-app/


   https://www.khaosodenglish.com/news/crimecourtscalamity/2021/05/06/officials-say-foreigners-in-thailand-will-get-vaccine-jabs-someday/

  • Victor zegt op

   Ik heb hier exact hetzelfde gedaan en mij ook laten inschrijven op onderstaande link

   https://www.medparkhospital.com/en/page/covid19-vaccine-survey

 2. Cornelis zegt op

  Het ziet er naar uit dat je voorlopig niets ‘krijgt’ of kunt kopen. ‘Eigen volk eerst’, heeft de Thaise overheid laten weten.

  • Cornelis zegt op

   De standpunten van de overheid veranderen hier dagelijks – nu lijkt het erop dat men de buitenlanders wèl in het vaccinatieproces wil betrekken, zo blijkt uit dit zojuist verschenen nieuw:
   https://forum.thaivisa.com/topic/1216187-foreign-residents-will-be-included-in-covid-19-vaccination-program-ccsa/

   • Rob V. zegt op

    Ja, Cornelis, maar wanneer buitenlanders mogen blijft de vraag. Hebben geen prioriteit. Zie ook Khaosod van vandaag: ófficials say foreigners will get vaccine jabs… some day..” (een reactie van mij hier boven zit nog vast in het spam-filter).

    • Cornelis zegt op

     Inderdaad Rob, het blijft volstrekt vaag en onvoorspelbaar.
     Ik ga volgende maand tijdelijk terug naar NL, en als ik daar toch ben, haal ik gelijk maar even de beide prikken.

  • Co zegt op

   Hoe langer ik hier verblijf hoe meer ik mij gediscrimineerd voel. Het is dat ik hier mijn zoon heb anders had ik dit land al lang mijn rug toegekeerd.

 3. Adrie zegt op

  Ik vertrouw het allemaal niet. Om me heen zie ik dat niet alle Thai zich aan de basisregels houden. Mondkapje dat wel, maar afstand houden en handen wassen maar matig. Ik denk dat wij farang nog lang niet aan de beurt zijn om vaccins aan te schaffen. Stel je krijgt corona zonder dat je het weet vanwege die zogenaamde asymptomatische klachten, en als je dan Thaise mensen besmet, dan loop je ook nog eens de kans aangezien te worden als iemand die de volksgezondheid in gevaar brengt. Als gezegd gaat worden dat je omzorgvuldig hebt gehandeld kan dat je verblijf ook nog eens in gevaar brengen.

 4. G.J. Krol zegt op

  Dat eerst de Thai gevaccineerd worden is niet meer dan normaal. Daar staat tegenover dat ook die Thai kan wachten tot Sint Juttemis voordat hij/zij wordt gevaccineerd.
  Tegen al diegenen die het hier niet mee eens zijn zou ik willen zeggen: U bent niet voor niets uit Nederland weggegaan naar een land met een andere cultuur.
  Het was die cultuur die een aantal mensen ertoe heeft gebracht om naar Thailand te verhuizen. Accepteer dan nu ook de consequenties van die keuze.

  • fred zegt op

   Normaal dat de Thai eerst worden gevaccineerd ?? Al eens over nagedacht hoe normaal dat in de wereld zou worden gevonden mocht men hetzelfde doen in NL of B ??? Ik vrees een revolutie.
   Er zijn dingen waar ik kan mee leven maar zulke flagrante discriminatie doet me rillen van verontwaardiging en onbegrip.
   Zelfs een hond of kat wordt gevaccineerd als het nodig blijkt. Hier gaat het over mensenlevens en dan is een discriminatie op gebied van nationaliteit absoluut onaanvaardbaar. De expats die hier verblijven verblijven hier op wettelijke basis en betalen hier hetgeen ze moeten betalen.
   Je bent hier dan even vader van een gezin met vrouw en 2 kinderen. Het ganse gezin krijgt een vaccin maar papa niet want hij is geen Thai. Weet niet….maar ik vind dat allesbehalve normaal.

 5. peter zegt op

  Precies, Thai rak Thai………vandaag voor andere zaken in 2 ziekenhuizen geweest. Gelijk even naar de “prik” gevraagd. Maar overal hetzelfde antwoord. Thai eerst.

 6. William zegt op

  Sta al vele jaren ingeschreven in het BKH als client.
  Volgens zeggen krijgen mijn vrouw en ik een oproep zo gauw de vaccinatie voor handen is.
  Eind deze begin volgende maand Moderna zelfs.
  Zal dan echt voor mijn vrouw staan en daarna mijn vrouw.
  3000 Baht twee spuiten is, vermeldt maakt dus 6000 totaal.
  Misschien dat dat net de goedkeuring weg draagt.

  Men zet verschrikkelijk veel kwaad bloed met dit beleid ‘Thai rak Thai’ helaas, maar te verwachten zoals wij in Europa vermelden ‘Elke medaille heeft een keerzijde’

  • Victor zegt op

   Heb je deze prijsbevestiging door BKHospital bevestigd gekregen??

   Ik ben gewend aan de diffuse berichtgevingen van de Thaise Overheid maar las vandaag nog op Thai VISA forum dat Thailand GEEN Moderna vaccin gaat inkopen. WEL zijn er onderhandelingen in een ver gevorderd stadium met Biontech Pfizer………

 7. John zegt op

  Als ik geweten had dat ik alleen een lopende ATM machine ( geld buidel ) was dan was ik nooit hier na toegekomen, het is me nu wel heel duidelijk geworden na al die jaren

  • Victor zegt op

   En na al die jaren hier ben je nog steeds niet gewend aan het feit dat verstrekte informatie (van de regering) dagelijks verandert? Zo ook in dit geval inzake de vaccinatie van buitenlanders……….

   Dat je een lopende ATM machine bent heb je dan toch echt aan jezelf te danken is mijn bescheiden mening. Aangenomen dat je je pincode niet hebt gedeeld 🙂

   REmigreren wellicht een optie als je er zo onder gebukt gaat?

 8. Victor zegt op

  Zie mededeling NL Ambassade

  https://www.facebook.com/netherlandsembassybangkok/posts/4217502101633907


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website