Lezersvraag: Hoe registreer ik mij op de Mor Prom-app?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 mei 2021

Beste lezers,

Geregeld zie ik nieuws verschijnen over de vaccinatie app in Thailand (Mor Prom). Zo ook vandaag dat verschillende expats zich reeds hebben geregistreerd via deze app op Line. Menig zoekwerk gedaan maar ik vind hieromtrent niks terug.

Zijn er lezers die het juiste antwoord kunnen geven?

Vriendelijke dank.

Groet,

Gino

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Hoe registreer ik mij op de Mor Prom-app?”

 1. Petervz zegt op

  Deze Line App หมอพร้อม vind je onder de “official account” in je Line App.

 2. KhunEli zegt op

  Dank voor de tip. Ik had gezocht in het Engels
  Wel lastig dat de taal Thais is, logisch natuurlijk in Thailand maar dan moet je wel de taal machtig zijn.
  Gelukkig kan je je ook in je ziekenhuis opgeven.

  • Boris zegt op

   Je opgeven in het Government Hospital in Chiang Rai voor Covid vaccinatie kan nog niet.
   Vandaag geprobeerd om me te registreren voor vaccinatie, maar neen: Falang cannot, come back July.

 3. KhunEli zegt op

  Dank voor de tip. Ik had gezocht in het Engels
  Wel lastig dat de taal in de app Thais is, logisch natuurlijk in Thailand maar dan moet je wel de taal machtig zijn.
  Gelukkig kan je je ook in je ziekenhuis opgeven.

 4. Tukker Jan zegt op

  Mor prom app via Line geopend, ben nu al 2 dagen samen met mijn vrouw bezig om mij te registreren, rose ID card, maar krijg steeds de melding, gegevens kloppen niet, wat er fout is weet ik niet, maar vul alles in zoals op de ID card staat,

  • Dree zegt op

   Waarschijnlijk niet voor een buitenlander zoals ik van mijn vrouw heb vernomen

   • Rob V. zegt op

    PeterVZ schreef gisteren dat de app prima werkt (met de roze ID kaart, waar je zowel je persoonlijke ID nummer als een nummer op de achterkant van de kaart voor nodig hebt):

    Citaat: “Petervz zegt op 2 mei 2021 om 13:40

    De line App MorProm waar je een afspraak kunt maken werkt prima. Gisterochtend liep het in eerste instantie vast omdat te veel op hetzelfde moment inlogden. In de middag was dat geen probleem meer.

    Je kan zelf kiezen waar je gevaccineerd wil worden, met een zeer grote keuze uit alle ziekenhuizen en lokale klinieken op tambon/amphur niveau. Het vaccin komt dus zeker dicht naar de patient toe, want in elk (sub) district is wel zo’n kliniek.
    En personen zonder smartphone kunnen zich via hun ziekenhuis, kliniek of eerste hulp vrijwilliger in het dorp aanmelden. ”

    https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/vaccinatie-app-mor-prom-loopt-vast-op-de-eerste-dag-van-introductie/#comment-627310

    • chris zegt op

     Het werkt niet prima. Kijk maar eens naar de sociale media.
     Een aantal ziekenhuizen hebben de slots voor afspraken niet geopend en menige Thai zit niet in het systeem. Ook niet zo raar in een land waar menige arme oudere geen ID of paspoort heeft, laat staan een smartphone.

    • edvato zegt op

     Hoe kan ik aan een rose ID card komen? Welke documenten moeten worden overhandigd?
     Bij voorbaat dank voor tips en adviezen.

   • Van Hauwaert zegt op

    Pink ID Card hebben Thai niet…Ik ben Belg en mijn registratie is gelukt en aanvaard.

  • hansman zegt op

   Heb dezelfde ervaring, alleen 2 uur ipv 2 dagen. Eesrt zat mijn VPN me in de weg, daarna opende LINE de MOR PROM toepassing. Alles ingevuld en denied; er werd ook hier geen reden aangegeven wat er precies fout is gegaan.

  • Van Hauwaert zegt op

   Probeer eens bij de eerste vraag naar een nummer, het nummer bovenaan de kaart, bij de 2 de vraag naar een nummer…het nummer achteraan de kaart

 5. Jochen Schmitz zegt op

  Beste Jan. Je bent niet alleen. Ook ik probeer nu al 2 dagen met mijn pink ID.kaart in te loggen en steeds wordt in het Thais gezegd gegevens zijn niet juist ingevuld
  Ik vul exact de gegevens van de pink kaard in en wat ik ook probeer het wordt niet geaccepteerd.
  Dus wij zullen wel iets fout doen en moeten wachten tot nader bericht. Ik heb alles via een Thaise onderwijzer laten controleren dus ik weet zeker dat er geen fouten zijn gemaakt. Afwachten maar.

  • fred zegt op

   Misschien gewon het feit dat je niet staat vermeld als Thai dan wel als buitenlander. Het lijkt een veelvoorkomend gegeven bij mijn vrienden het lukt ze niet. Het merendeel heeft helemaal zo geen kaartje wegens onbekend nooit om gevraagd nooit nodig gehad.

 6. Petervz zegt op

  Waarom een vaccinatie afspraak maken via de Mor Prom line App niet voor iedere “pink ID” kaarthouder werkt is me niet duidelijk. Mogelijk dat de buitenlandse houder van de kaart in bepaalde districten niet daadwerkelijk is opgenomen in de bevolkingsregistratie.

 7. chris zegt op

  Wat let de Thaise regering om de app in de prullenbak te gooien en het helemaal anders en opnieuw te doen, met als inspiratiebron Indonesie. Daar heeft men in een gratis (nou ja, wel goede PR) samenwerking met Traveloka (ja, de website waar je vliegtickets en hotels kunt boeken maar die nu nagenoeg niks te doen hebben) redelijk eenvoudig een systeem opgezet waarvan de kenmerken zijn:
  – elke vaccinatie lokatie wordt op de website gepresenteerd als een hotel
  – aangegeven wordt welke dagen daar gevaccineerd wordt door een team
  – de dag (of dagen) wordt opgedeeld in tijdseenheden die nodig zijn voor de vaccinatie (zeg 3 minuten)
  – het aantal prikkers komt overeen met het aantal ‘kamers’ (zeg 20 dokters/verplegers)
  – je hebt dus 60/3 * 20 = 400 mogelijkheden/slots/afspraakmogelijkheden per uur; 10 uur prikken betekent 4000 afspraakmogelijkheden per dag. (In Israel prikt men 24 uur per dag continu)
  – je vult je gegevens in zoals je dat doet bij het boeken van een hotelkamer met enige extra’s over je gezondheidssituatie
  – je kiest je afspraak tijd, bevestigt online en krijgt dan een voucher (met tijd en plaats).

  De Indonesische regering heeft begrepen dat als je als overheid wat wil, je zelf de meeste kosten moet maken en energie gebruiken en het voor de bevolking zo simpel en goedkoop mogelijk moet houden. Dan kun je op medewerking rekenen.

  O ja. In het geval van Thailand zou ik als vaccinatie-lokatie de tempel kiezen: altijd dichtbij, bekende lokatie, open ruimten (voldoende ventilatie), geen angst voor Covid-zieken zoals in een ziekenhuis of kliniek, lage kosten voor de bevolking (geen reiskosten), grotere bereidheid tot vaccinatie, grote dichtheid.
  En ja, dan nog genoeg vaccins…………………………………..

 8. Van Hauwaert zegt op

  Via de Mor Prom App op LINE, werkt wel enkel mots het gebruik van uw “Thai Pink ID Card”. Was een weinig ingewikkeld daar enkel in Thai, maar is toch redelijk snel gelukt en kreeg al heel snel bevestiging dat mijn registratie aanvaardt werd.

 9. Gerard Van Heyste zegt op

  Bij mij is het ook vlot gegaan. Ik zou ? verwittigt worden half juni, men start op 7 juni in Bang Saray of Sattahip , moet wel over een rose id kaartje beschikken !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website