(SOMRERK WITTHAYANANT / Shutterstock.com)

De nieuwe Mor Prom (Doctors Ready) app, die gebruikt kan worden door Thai om een afspraak te maken voor een Covid-19 vaccinatie is gisteren door de enorme belangstelling van gebruikers, vastgelopen. 

Personen ouder dan 60 jaar (11,7 miljoen) en mensen met een chronische ziekte (4,3 miljoen) kunnen met de app een afspraak maken voor vaccinatie. Al direct op de eerste dag liep de app vast. Toch is het bij 300.000 personen gelukt zich te registreren.

Bij ruim een miljoen personen lukte het niet zich te registreren omdat hun naam niet in het systeem voorkwam doordat ziekenhuizen nog niet alle gegevens van patiënten hebben ingevoerd.

Het ministerie van Volksgezondheid verwacht dat 70 procent van de doelgroep zich zal registreren, wat nog tot het eind van deze maand kan. De vaccinaties beginnen op 7 juni, naar verwachting duurt het 54 dagen om deze groep te vaccineren. De 60-jarigen kunnen zich in juli registreren, zij worden in augustus gevaccineerd. Later zal bekend worden wanneer de overige leeftijdsgroepen aan de beurt zijn.Er is veel kritiek op de late start van het vaccinatieprogramma.

Taweesilp Visanuyothin, de woordvoerder van het Centrum voor Covid-19 Situation Administration (CCSA), erkende het probleem, maar zei dat het systeem onder de verantwoordelijkheid van het ministerie valt. Zijn advies is om het morgen of later in de week te proberen om piekbelasting te voorkomen. Verder gaf hij aan dat ‘Mor Prom’ niet de enige manier is om je te registeren, dat kan ook via het plaatselijke ziekenhuis en via de gezondheidsvrijwilligers in het dorp.

Bron: Bangkok Post

12 reacties op “Vaccinatie app ‘Mor Prom’ loopt vast op de eerste dag van introductie”

 1. chris zegt op

  Zoals wel vaker het geval is, wordt er in Thailand maar wat gedaan maar niet eerst nagedacht.
  Nadat de regering de contracten voor de 30Baht regeling met ruim 100 ziekenhuizen en klinieken heeft opgezegd vanwege corruptie, zijn vele Thais niet meer gebonden aan hun ‘oude’ ziekenhuis maar moeten een nieuw ziekenhuis krijgen toegewezen. En er zijn niet genoeg ziekenhuizen die zaken met de regering willen doen omdat het gerucht gaat dat de overheid een slechte betaler is. Niks corruptie dus.
  Daarnaast gaat men er van uit dat alle 60-plussers een smartphone hebben en een ID. Dat is een verkeerde veronderstelling, voor de arme Thais en voor 60-plussers op het platteland.
  Ik begrijp niet zo goed waarom er niet voor een militair geinspireerde vaccinatie-strategie wordt gekozen. Met alle beschikbare ambulances gaat men naar de dorpen (met al die gezondheidsvrijwilligers) en vaccineert daar het hele dorp (esrt de 60plussers en de zieken, later de jongeren en gezonden) en komt na een aantal weken terug voor de tweede prik. “De prik komt naar u toe deze zomer”. Niks QR-code, inloggen, ID, en een hoop onnodige vragen. Dat zou ook nog eens de reputatie van het leger en de regering kunnen oppeppen zoals dat ook gebeurde met de legerhulp tijdens de overstromingen. En die oppepper kan men goed gebruiken.
  Maar nee hoor, weer een ander minder doordacht plan. Men kan zich blijkbaar geen enkele voorstelling maken dan een leven overdag in weelde en in de avond in Thong Lor.

  • Johnny BG zegt op

   @Chris,
   Goed plan.

   Jij kende toch wat vogels hoog in de boom en staat er ook nog een universiteit hopelijk achter je oftewel heb je enig idee waarom jouw idee niet uitgevoerd wordt?

   • chris zegt op

    ja. redenen:
    1. eigenwijzigheid
    2. niet durven te vertellen dat men wellicht een betere oplossing heeft. Nooit vertellen dat het plan van een buitenlander komt want dan is meteen verworpen.

  • Petervz zegt op

   De line App MorProm waar je een afspraak kunt maken werkt prima. Gisterochtend liep het in eerste instantie vast omdat te veel op hetzelfde moment inlogden. In de middag was dat geen probleem meer.
   Je kan zelf kiezen waar je gevaccineerd wil worden, met een zeer grote keuze uit alle ziekenhuizen en lokale klinieken op tambon/amphur niveau. Het vaccin komt dus zeker dicht naar de patient toe, want in elk (sub) district is wel zo’n kliniek.
   En personen zonder smartphone kunnen zich via hun ziekenhuis, kliniek of eerste hulp vrijwilliger in het dorp aanmelden.

   Ik ben het dan ook niet eens met hetgeen Chris hierboven schrijft. Dit is nu eindelijk eens eens systeem dat perfect geregeld is

   • chris zegt op

    Ik lees gewoon de pers:
    “The system faced delays in the morning as some hospitals did not open time slots in time for reservations, especially in Bangkok where only 24 of 160 hospitals had opened their time slots for a booking. Fortunately, after talking to them, by afternoon 134 hospitals had opened the slots.
    Around one million eligible people were not able to register yesterday due to their names not appearing in the system, as a result of “missing” data from the hospitals. In that case, they could register again later.:”

   • geert zegt op

    voor zover mij bekend, moet je als hier wonende buitenlander ofwel een ‘pink’ id (geen idee wat dat is) hebben of een social security nummer (en sommife zeggen dat het met een ssn alleen niet werkt). Nu, ik heb die dingen niet, en ik denk dat de meesten hier die niet hebben. Ergo: de darang wordt weer zwaar gediscrimineerd en mag ten hoogst achteraan de rij gaan aanschuiven.

 2. teun zegt op

  En welk vaccin wordt er dan gebruikt?

  • AstraZenica

 3. Tukker Jan zegt op

  Heb de “Mor Prom” vandaag toegevoegd aan mijn Line vrienden, dit alles samen met mijn vrouw doorgelezen want alles is het Thais, het registratie formulier ingevuld, met de gegevens van mijn rose ID card, o.k? nee dus, er schijnt iets niet te kloppen in mijn gegevens, alles nogmaals ingevuld in Thais schrift, driedubbele check, geeft weer de zelfde fout, heb het opgegeven, wacht wel op de privé Hospitals,

 4. Henk zegt op

  Om welk vaccin gaat het hier voor dd 60 + sers

 5. Douwe zegt op

  Ter aanvulling betreffende vaccinatie:

  https://www.thaipbsworld.com/as-vaccination-booking-opens-in-thailand-who-can-get-jabs-and-how/

 6. Ralph zegt op

  In afwachting van aankoop van meerdere vaccins en goedkeuring hiervan zijn nu ;
  Sinova , Johnson&Johnson en AstraZenica in omloop.{bron.Thai PBS World 18-4}.
  Laat je niet gek maken door de regelmatige stemmingmakers.
  De meeste info is trouwens te vinden op internet,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website