Lezersvraag: Post naar Thailand versturen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 mei 2021

Beste lezers,

Ik heb geboorteakte en uittreksel burgerlijke stand in NL aangevraagd en dit is ontvangen bij mijn zoon in Nederland. Dit zijn 3 A4-tjes.

DNL en EMS in Nederland sturen geen brieven (meer) naar Thailand. Is nu de enige optie aangetekend met PostNL? Zendtijd 6-8 dagen.

Of zijn er andere alternatieven?

Gaarne reactie.

Groet,

Jay

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 1.00/5. From 3 votes.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Post naar Thailand versturen?”

 1. Erik zegt op

  Jay, wat is er mis met PostNL? In dit blog komen alle verzenders regelmatig langs en er springt er geen een uit als supergoed of superslecht. Bij alle verzenders gaat wel eens iets trager dan anders, helemaal nu met corona.

  Als DNL en EMS geen brieven aannemen en jij per se met een van die clubs wil verzenden wel, máák er dan een pakje van…. Stop die brieven er in en flink wat bubbeltjespapier en je hebt een pakje… Kost wel wat meer…

 2. John zegt op

  Ik die alles met post.nl ook pakketten, het duurt soms wat langer nu ongeveer 14 dagen, ivm met de covid

 3. Jan zegt op

  Ga naar Primera en schaf een postpakketkarton aan. Stop de op te sturen documenten in een envelop, doe die in de als doos uitgevouwen karton, vul op met keuken- of krantenpapier, en verstuur als postpakket.

 4. Frans de Beer zegt op

  Wij willen mijn schoonzus graag laten overkomen. Ik heb alle benodigde documenten incl. een kopie van mijn paspoort aangetekend met PostNL verstuurd. Iedere dag het track en trace gecontroleerd, maar na 3 weken was het er nog steeds niet. Ben gaan bellen en men is een zoekactie begonnen. Aangezien er ook een kopie van mijn paspoort, samen met gelegaliseerde handtekening inzat heb ik de Gemeente Almere gevraagd of dit kwaad kon. Nu dat kon het en mijn paspoort diende per direkt geblokkeerd te worden en ik moest een nieuwe ad € 74,00 aanschaffen. Na 6 weken was hij nog steeds niet gevonden. Uiteindelijk is hij na ruim 2 maanden op plaats van bestemming aangekomen. Aangezien er een kopie van mijn inmiddels verouderde paspoort inzat hebben we hier niets meer aan en moet alles overnieuw. Ik heb PostNL nog gebeld en als het goed is krijg ik de verzendkosten ad € 19,50 terug.

 5. ruud zegt op

  Mijn postpakketje is al onderweg sinds 28-04.
  Ik heb geen idee, wanneer het in het vliegtuig naar Thailand zal stappen.

  En dan maar hopen, dat het geen 14 dagen in quarantaine hoeft.

  Een brief als postpakketje sturen is dus geen geweldig idee.

 6. Eric zegt op

  Als hij het scant en verstuurt via mail en je print het uit met een kleurenprinter dan ben je toch vandaag nog klaar ?

  • Jay zegt op

   Eric, die mogelijkheid ken ik maar ik weet niet of dat gelegaliseerd kan worden bij de ambassade in Bangkok. Moet dan in ieder geval voor en achterkant laten scannen en printen.

 7. Dimitri zegt op

  Vandaag mijn belastingsafrekening vanuit België ontvangen.

  De brief is 1 maand onderweg geweest, voor mijn geval een record!
  Voorgaande brieven hadden 3 maanden nodig om hier te geraken.

 8. TheoB zegt op

  Jay,

  Ik heb maandagmiddag 17-05 een brief – adressering met Thaise karakters – ingeleverd voor aangetekende verzending door PostNL (€19,30). Aan de balie waren ze vergeten de Thaise postcode te noteren voor de PostNL Track & Trace website, waardoor het voor mij niet mogelijk was om op https://jouw.postnl.nl/track-and-trace de zending te volgen.
  Na een paar dagen heb ik contact opgenomen met PostNL die mij vertelde dat ik de zending wel kon volgen op https://t.17track.net/nl en inmiddels op 19-05 9:03u door PostNL was verzonden naar Thailand. Tot op heden 25-05 23:40u geen nieuws. Vermoedelijk ligt het bij de Thaise douane te wachten op vrijgave door hen.
  Ik weet niet of ik het na vrijgave door de Thaise douane en behandeling door ThaiPost kan blijven volgen op haar weg naar de eindbestemming.
  PostNL gaat uit van 6 tot 8-9 WERKdagen tussen aanname en afleveren.
  Zorg dat jouw familie het correcte adres met Thaise karakters (behalve het woord ‘Thailand’ natuurlijk) op de envelop zet/plakt, dat zorgt voor een vlottere bezorging van de brief. Vraag een Thai om het adres te typen als je dat zelf niet kunt en stuur dat via internet naar jouw familie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website