Lezersvraag: Medical insurance voor Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
4 april 2021

Beste lezers,

Ik wil in oktober voor 3 maanden terug naar Thailand, bij de voorwaarden staat vermeldt dat je een “medical insurance” moet afsluiten met een minimaal bedrag van 100.000 dollar wat dan in deze polis specifiek vermeldt moet staan.

Ik heb op Google gezocht en de adviezen voor Thailand nagekeken, maar kan een verzekering alleen voor 1 jaar afsluiten, zover mijn kennis rijkt.

Zijn er personen die mij hierin kunnen adviseren of een bedrijf kunnen aanbevelen die verzekeringen verstrekt voor de tijd je in Thailand bent?

Groet,

Hans

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

17 reacties op “Lezersvraag: Medical insurance voor Thailand”

 1. J.R zegt op

  thai general insuranse association kun je boeken voor 1 maand daarna je verplichte verzekering
  +/- 2500bath

 2. Joep zegt op

  Deze kwestie is al uitgebreid aan de orde geweest:

  https://www.thailandblog.nl/visumvraag/thailand-visavraag-nr-213-20-ambassade-wil-mijn-vgz-zorgverzekering-niet-aanvaarden/#comment-614655

  De beste optie lijkt mij OOM verzekeringen – 150 Euro per maand

  https://www.reisverzekeringblog.nl/covid-19-verzekeringsverklaring-thailand/

  Als je er speciaal om vraagt, krijg je een verklaring in het Engels waarin precies de bedragen staan die gevraagd worden door de Thaise Ambassade. [Staat ook vermeld op de website]

 3. Arnold48 zegt op

  ik heb het via hun geregeld: https://www.reisverzekeringblog.nl/covid-verzekering-voor-thailand/ ging snel en de prijs was prima. Als je belt dan zorgen ze dat de 100.000 dollar op de polis komt te staan. En was oke voor de Thaise ambassade.

  • hans zegt op

   Bedankt voor de info Arnold

 4. Frank zegt op

  Sommige ziektekosten verzekeringen hebben dit in hun pakket. Ik ben bij Anderzorg en heb van hun een verklaring gekregen in het Engels dat ze alle kosten dekken die te maken hebben met covid. Op het vliegveld in Bangkok kreeg ik de opmerking dat er geen 100.000 dollar vermeld stond maar toen ik zei dat ALLE kosten gedekt waren gingen ze accoord en kon ik verder.
  Dus voor mij was het gratis. Ik zou dus eerst even vragen bij je ziektekostenverzekering.
  Veel succes

  • Roland . J zegt op

   Frans , heb je ook een verklaring gekregen voor in/out patiënt verzekering bij jouw Ziekenkostenverzekering ?
   Alvast Bedankt .

   • Roland . J zegt op

    Sorry tikfout , het moet Frank zijn .

   • Frank zegt op

    Weet niet wat je er mee bedoelt. maar ik had alleen dat formulier nodig en een test binnen 72 uur plus fitt to fly

 5. Benny zegt op

  Gewoon contact opnemen met AA Insurance. De beste en voordeligste oplossingen. Het certificaat word na het invullen van het aanmeldingsformulier onmiddellijk verstrekt. Doordat wij kantoren hebben door heel Thailand ook altijd de beste aftersales. Onze aangeboden reisverzekeringen hebben een lagere premie dan de hier in de post vermelde en dekken naast COVID ook voor ziektekosten en ongevallen. http://Www.AAInsure.net

  • Marcel zegt op

   CORRECT

   Goedkoopste voor 90 dagen = 127 euro
   150.000 euro verzekerd
   Covid 19 Dekking
   Alle eisen voor aanvraag COE

   Nederlands sprekend (broker)
   Word geaccepteerd

 6. Erik zegt op

  Als je boven de 75 jaar bent (en ja die mensen bestaan echt) dan is het een heel ander verhaal. Meestal word je niet geaccepteerd en je betaalt heeelll veel . Meer dan 1000 euro voor 3 mnd. En dat ondanks het feit dat je verzekering ALLE kosten dekt. Maar de gewenste verklaring in het Engels NIET wil afgeven. Bedankt nog VGZ en IZZ!!!

 7. edvato zegt op

  Kan AAinsurance in Hua Hin van harte aanbevelen. Uit eigen ervaring kan ik melden, dat ze je met raad en daad bijstaan in geval van calamiteiten. Zijn ook goed bereikbaar en geven direct antwoord. Ook erg prettig dat je gewoon in het Nederlands kan communiceren.

 8. Chris zegt op

  Beste Hans,
  Ik woon in België, 62 jaar, en sluit bij KBC verzekeringen altijd een polis reisbijstand af, met inbegrip medische kosten tot ongeveer 500000 baht, voor 67 euro per jaar, maar dit geldt enkel voor maximum 4 maanden. Je kunt wel verlengen tot 6 maanden voor een verwaarloosbaar bedrag.
  En het werkt wel degelijk want verleden jaar ben ik geopereerd in Bangkok Hospital, Huahin, en alle kosten (meer dan 200000 baht), inclusief medicijnen en opvolging, werden zonder problemen terugbetaald door KBC.
  Hetzelfde voorgehad met een kleine ingreep, zonder opname, in 2019, alles terugbetaald, ongeveer 20000 baht.
  Trouwens, je zou voor minder willen opgenomen worden in Bangkok Hospital, een en al luxe, perfecte verzorging en zeer lekker eten. Elke dag komen ze Uw menu opnemen met keuze uit 10 soorten.
  Succes!

  • Freek Vermolen zegt op

   Je gaat pas in oktober. Dan kan alles anders zijn. Ik heb een 3 maanden verzekering afgesloten bij : tune insurance voor 3 maanden kosten 8000 baht. Maar zoals gezegd oktober is ver weg. Ik zou wachten tot september en dan de actuele eisen bekijken

 9. Gio zegt op

  https://www.axa.co.th/axa-sawasdee-thailand-travel-insurance

  • HAGRO zegt op

   Heb je deze zelf recent gebruikt, Gio?
   Stonden de bedragen erop vermeld?
   $100.000,- 400.000,- THB en 40.000,- THB
   Wat koste deze verzekering jou, over hoeveel maanden?

 10. Patjqm zegt op

  Zeer voordelig en zeer goede service bij AA Insure. 40€ per maand.
  https://www.acs-ami.com/en/travel-insurance/globe-traveller/?part=aa-chonburi


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website