Lezersvraag: In de buurt van Chiang Mai kokospalmen plaatsen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 februari 2020

Beste lezers,

Wij willen in de buurt van Chiang Mai kokospalmen plaatsen en dan die die kokosmelk noten hebben. Vraag, ik zie ze nergens in de omgeving en wat zijn de voorwaarden om ze te poten?

En waar zijn ze in deze regio te verkrijgen?

Groet,

Albert

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: In de buurt van Chiang Mai kokospalmen plaatsen”

  1. Ruud NK zegt op

    Albert, als je ze niet ziet in de omgeving zou dat een rede hebben. Misschien is het klimaat niet goed b.v. in het koude seizoen. Vooral in het zuiden zie je cocosplanten en ook in het wild, Ander klimaat lijkt mij. Ik zou er niet aan beginnen.

  2. Maarten zegt op

    Bij ons in Chiangrai, district Chiangwai, staan kokosnoot-bomen zeer hoog wel meer als 10 meter , wel oud , waarvan kokosnoten komen met melk, mijn vrouw heeft ook kokosnoot bomen, en nu 1 jaar geleden ook kleinere geplant die kleiner zijn en kennelijk na een jaar of 10 ook kokosnoten geven,gekocht in Chiangrai bij een tuinmarkt met verschillende verkopers maar deze boom is kleiner, is een kokosnoot die men in de grond plant met uitlopers,had dit trouwens in nederland ook, maar binnen, een kokosnootboom heeft ook uitlopers heb er een foto,s van, gr maarten

  3. Wout zegt op

    Ik heb er een aantal In Chiangmai gekocht op de Kham Thiang garden market achter de tesco lotus aan de superhighway 11. Je kunt ze in verschillende grootte kopen, de verkopers zijn daar maar de bomen worden van elders aangevoerd. Vanaf een jaar of 5-7 groeien er kokosnoten aan. Ze moeten in goede grond gezet worden, niet de ophoog grond die ze in Chiangmai tot 20 meter diep afgraven en bouwpercelen mee ophogen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website