Beste lezers,

Ik wil een Non O visum op basis van huwelijk aanvragen. Ik ben in Nederland getrouwd met een Thaise. Voor de 1-jaarsverlenging in Thailand heb ik daarvoor een geboorteakte nodig om het huwelijk te registreren, maar moet ik daarvoor een afschrift van de akte aanvragen (die is in het Nederlands), of is een meertalig (internationaal) uittreksel ook goed (dat is een samenvatting van de geboorteakte in meerdere talen)?

Voor de huwelijksakte heb ik overigens een meertalig (internationaal) uittreksel al in mijn bezit. Hopelijk is dat ook goed.

Daarna moet het nog gelegaliseerd worden bij de CDC en Thaise ambassade in Den Haag heb ik gelezen. Maar ik wil niet voor verrassingen komen te staan als ik straks in Thailand ben, want dan wordt het veel gedoe om alsnog papieren uit Nederland te regelen.

Dus de vraag is of ik een afschrift of een meertalig uittreksel moet hebben?

Groet,

Louis

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

5 reacties op “Lezersvraag: Huwelijk registreren in Thailand”

 1. Bert zegt op

  De meertalige uittreksels zouden voldoende moeten zijn.
  Maar vergeet niet om die in Nederland al te legaliseren op het min van Buitenlandse Zaken.
  Daarna bij de Thaise ambassade ook nog een keer laten legaliseren en dan pas in Bangkok vertalen en nogmaals legaliseren bij Foreign Affairs.

  • Louis zegt op

   Dank je voor je duidelijke reactie en de te volgen route. Ik ga de meertalige aanvragen.

 2. guido zegt op

  een meertalig uittreksel laten legaliseren bij buitenlandse zaken vervolgens beëdigd laten vertalen daarna laten legaliseren in de Thaise Ambasade dit samengevoegd document aanbieden bij buitenlandse zaken in Bangkok
  grtz

  • Louis zegt op

   Dank je voor je reactie. Ik ga de meertalige aanvragen. Vertalen kan ook in Bangkok heb ik begrepen en lijkt me een stuk goedkoper.

 3. RonnyLatYa zegt op

  Gebruik ook de zoekfunctie (links boven) en vul in “huwelijk registreren”.
  Krijg je eerdere vragen en reacties te zien over dit onderwerp


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website