Lezersvraag: Hoe bewijs ik dat ik gevaccineerd ben?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 juni 2021

Beste lezers,

Ikzelf ben reeds 2x gevaccineerd met het Pfizer vaccin, laatste was op 5 mei 2021. Her en der, ook voor de CoE, vraagt men bewijs van vaccinatie. Maar wat is dat bewijs? Er komt hopelijk op tijd een Europees bewijs, EU COVID-19 certificate. Maar zal dit geldig zijn voor Thailand?

Hopelijk zal dat bewijs er zijn zoals beloofd op 15 juni 2021? Op myhealthviewer.be kan je na het inloggen met het Electronisch identiteitsbewijs zien dat er twee datums staan en met welk vaccin, maar dit is meer informatief voor zichzelf dan een officieel document.

Wie weet meer…..?

Groet,

Rik

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Hoe bewijs ik dat ik gevaccineerd ben?”

 1. Harry Romijn zegt op

  Indien u in NL gevaccineerd was, heeft U een “printout” bij het vaccinatiestation gekregen. En als u wel toestemming gegeven heeft, dat het RIVM op de hoogte gesteld mag worden, kunt u dat via Rijksoverheid en met uw DigiD alsnog ophalen.
  Indien geen kennis over u bij het RIVM… tsja, dan kunnen ze ook moeilijk verklaren, dat u gevaccineerd bent.

  Hoe dit in België gaat ? Geen idee.
  En een EU vaccinatiebewijs per 15 juni ? ? Hoewel er heel erg veel druk uitgeoefend zal worden door de “vakantiebestemmingen: het is en blijft ambtenarenwerk. En die kennen de woorden: “haast, spoed, gauw, vlug, snel” totaal niet.

  • Henk zegt op

   Er wordt veel verzonnen: op de website van de Rijksoverheid valt absoluut niet in te loggen, vandaag niet, gisteren niet en morgen ook niet. https://www.rijksoverheid.nl/ is een informatiesite, geen communicatiekanaal. Ook de site van het Ministerie van Volksgezondheid heeft geen inlogmogelijkheid en het RIVM ook niet. Op de site van de GGD valt met DigiD wel in te loggen maar je ziet niet meer dan de mededeling dat je met wat waar geprikt bent. Je kunt er een screenprint van maken, maar sat is het dan. Over België laat ik me niet uit. Die hebben het al moeilijk genoeg.

 2. Rolly zegt op

  In België hebben we een gele vaccin boekje dat erkend is door WHO en ook door Thailand .
  Heeft hier ook dezelfde kleur als in België . Maar of immigratie het gaat accepteren ?

 3. Uheefthetal zegt op

  aannemend dat U bij een GGD bent geprikt: dan heeft U, dat is de enige standaard, beide keren een blad gekregen met daarop een soort geprint stempel, waarop de precieze soort injectie, batch en datum staan.
  DAT is tot heden het enige bewijs dat elke GGD verstrekt. SOMmige GGD’s zijn zo bereidwillig het desgevraagd ook in dat gele WHO-vaccinatieboekje te noteren, maar las zojuist de krant dat daar weer grote verschillen in bestaan. Die minister Hugo schijn nmm zo ongeveer alles verkeerd of tegendraads te besluiten wat maar kan. Kijk bvb naar oosterbuur Duitsland: daar zetten ze voorlopig vooral in op juist dat gele boekje! Dat app/QR op telefoon komt uiterlijkt per 1/7 en heeft vooralsnog enkel status IN de EU-het gaat daarbij vooral om de afleesapparatuur van die code, die zal TH hoogstwaarschijjnlijk niet hebben. Maar omdat in die hele EU nog veel landen zijn die flink achterliggen op dat digitale mobile gedoe, komt er vast&zeker ook een papieren variant op.

 4. Bo Meekers zegt op

  Beste ,, ben uit Belgie en heb mijn tweede prik Pfizer gekregen op 26 mei.
  bij de éérste en ook bij de tweede prik krijg je een kaartje mee dat tweemaal is door geprikt met een toestelletje .
  Op het kaartje staan alle gegevens vermeld en is ook een bewijs dat je tweemaal je vaccin hebt gehad.

  Grt. Bo

  • joskeshake zegt op

   Hallo, ik ben ook al 2 maal gevaccineerd in spoor Oost Antwerpen, en ik heb daar ook bewijs gevraagd, maar niemand kon me helpen, tot mijn thuisverpleging me aanraadde om in te loggen op ”Cozo” en daar zie je alles van je medische geschiedenis en is ook af te printen.

  • Rik zegt op

   Idd, op het Belgische kaartje staat alle tekst in het nederlands en er staat ook klein gedrukt “dit is geen officieel document”
   Maar we kunnen het proberen ja…

   Rik

 5. Robertus hendriksen zegt op

  Heel eenvoudig met het gele boekje heb je een bewijs.

  • TheoB zegt op

   Heel eenvoudig, het gele boekje is GEEN bewijs. Het is enkel een hulpmiddel voor jezelf en medici om te zien waartegen en met wat je ingeënt bent.
   Het gele boekje is tot op heden volgens mij wel het beste middel om wereldwijd aan te tonen dat je gevaccineerd bent tegen corona.

 6. Tejo zegt op

  Stikker in het gele boekje mag niet meer van de minister van schoenen. Eerste prik 13/4 kon het wel en bij de tweede op 20/5 verboden door die vent!

  • BangkokFred zegt op

   Gisteren1 juni eerste prik bij GGD gehaald in Amsterdam was in de wachtruimte een balie waar de gele boekjes werden voorzien van sticker en stempel dus verschilt echt per priklocatie.

   • Chander zegt op

    Op priklokatie Arena Boulevard was dat een week geleden niet mogelijk.

    • BangkokFred zegt op

     Priklocatie Rai wel, werd meteen verteld dat je het boekje in de wachtruimte na je prik kon laten invullen en stempelen

 7. Roel zegt op

  Ik heb op 30 mei mijn 2e prik (Pfizzer) (GGD prik locatie) gekregen en op mijn verzoek met stikker en al in het gele boekje laten zetten, tevens een papieren exemplaar gekregen waarop beide prikdatums zijn vermeld.
  Maar zoals eerder gemeld kun je hier geen enkele wettelijke status
  aan verbinden.

 8. Antoine van de Nieuwenhof zegt op

  Hier in duitsland ook het gele WHO-boekje, gisteren met Jansen geent worden, sticker met Q-Rscan erin datum en klaar


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website