Lezersvraag: Girlfriendly condo’s Jomtien Beach

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
27 mei 2021

Beste lezers,

Ik ben van plan om 2022 dit keer naar Jomtien Beach te gaan. En wil als eerste keer, een condo boeken voor een week en Jomtien beach verkennen. Ook kijken of me dit gaat bevallen. Indien wel dan blijf ik langer zo niet, ga ik weer terug naar Pattaya.

Ik heb tot op heden alleen hotels geboekt. Ik ga meestal vier weken naar Thailand.

Alleen is mijn vraag, ik kan zo geen website vinden net als met girlftriendly hotels zo ook voor girlfriendly condos. Dus beroep ik me op de ervaren reizigers die voor mij tips of site links hebben.

Graag jullie reacties.

Groet,

Thaiaddict73

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Lezersvraag: Girlfriendly condo’s Jomtien Beach”

 1. Eric Donkaew zegt op

  Bij mijn weten zijn alle condominiums in Jomtien Beach girlfriendly. Ik zou me er geen zorgen over maken.

 2. Liam zegt op

  Beste addict,
  Volgens mij heb je bij een condo zelf de sleutel tot het girlfriendly maken van het leefgebied, dus vind je geen speciale categorie hiervoor op internet. Het vaccineren etc gelieve u wel aan deskundigen over te laten.

 3. willem zegt op

  In principe zijn alle gehuurde condo’s friendly for iedereen die je wilt meenemen. Is namelijk jouw beslissing. Alleen kan een condo vanuit het management stellen dat je geen overlast bezorgd. Maar dat lijkt me normaal.

  Je huurt een huis/condo net als in Nederland. Waarbij officieel het alleen is toegestaan voor maandhuur. Minimaal 30 dagen. Minder dan 30 dagen wordt als hotel beschouwd en dan moet de verhuurder de nodige vergunningen en voorzieningen hebben.

  Probeer het in eerste instantie eens op Airbnb. Daar wordt wel vaker de eis van 30 dagen niet serieus genomen. Vaak met stilzwijgende instemming van het condo management.

 4. Rinus zegt op

  Een condo is een appartement. Jij huurt het en doet dus wat je wil. Er is geen balie ofzo.
  Hoewel technisch het niet toegestaan is een condo te huren voor minder dan 1 maand.
  Waarbij er bij langer ook een meldplicht bestaat.
  Je zal zien dat er bij de ingang van het gebouw een briefje hangt(ook in Engels) met een waarschuwing over de Thaise wet.
  Maar al decennia lang is dat het zelfde. Check alleen of de condo inclusief is. Dat kan weleens irritant zijn.

 5. Bob jomtien zegt op

  Bezint eer ge begint. Voor het huren van een condo bestaat officieel een termijn van 29 machten tenzij het condominium een hotel vergunning heeft. Een weekje gaat dus niet.
  De condo verhuurder dient een tm30 in te vullen met alle data en copie paspoort

  Mijn condo in view talay 5 is voor alle gezinten friendly.
  bob115@outlook.com voor info

 6. Thaiaddict73 zegt op

  Hallo,.

  Ik wil bij deze allen die reactie hebben geplaatst bedanken
  Verder noteer ik het op voor het geval. Dat je voor een week niet kunt boeken tenzij hotelvergunning, wist ik niet. Wel jammer. Maar wel begrijpelijk. Over het wel of niet girlfriendley wilde ik het toch wel zeker weten al lijkt het idd logisch dat je dan zelf beslist. Ik twijfelde ook om deze vraag dan ook te stellen hier. Alleen wil je niet voor verassingen komen te staan. En idd geluidsoverlast zit ook ik niet op te wachten en dat is dan ook een terechte regel.
  Nou dan ga ik jomtien week verkennen in een girlfriendly hotel. Ik ben namelijk van plan en dat is nog velen jaren weg. Om tegen deze tijd als gepensioneerde, en vrij ben om te gaan en gaan en staan waar ik wil. om dan 3 maanden in thailand te verblijven. En tuurlijk Pattaya heeft ook condos. Alleen zoek ik dan een wat rustiger plaats. Verder heb ik vast nog meer opties zoals resort. Pattaya heb Ik nu wel enkele keren bezocht. En naklua.

 7. Mickey zegt op

  Al een paar keer in Jomtien een condo gehuurd voor 1 of 2 weken. Het zou mij echt verbazen als er iemand van de bewoners of bewaking je zou aanspreken ivm bezoekers, toch wanneer iedereen zich een beetje normaal gedraagt en de andere bewoners respecteert. Geen (nacht)lawaai, niet in zwemkledij rondlopen in het gebouw, niet roken/eten/drinken aan het zwembad : Airbnb zou veel minder weerstand krijgen als de doorsneetoerist zich een beetje gedroeg.
  Zoals overal in Thailand is er dus ook in sommige condo’s in Jomtien (niet onterecht) protest tegen het ongebreidelde Airbnb-verhuur. Maar in mijn (beperkte) ervaring verdwijnt de overgrote meerderheid van die condo’s uit het Airbnb-aanbod.
  Op korte termijn is er wschlk een overaanbod op Airbnb, dus van de kant vd verhuurder denk ik niet dat je veel problemen kan verwachten.
  Succes!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website