Beste lezers,

Ik lees in Bangkok Post dat Thailand al ver is met het maken van een vaccin voor covid-19. Ook in andere landen natuurlijk. Zelf ben ik 76 jaar en zit in de risicogroep, te zwaar, suikerziekte en hoge bloeddruk. Lees ook dat een vaccin niet zonder gevaar is en dat eigenlijk pas na vele jaren blijkt of een vaccin veilig is, gezien de bijwerkingen. Nu wordt het heel snel gemaakt en misschien wel stappen overgeslagen. Het zou niet best zijn als het middel straks gevaarlijker is dan de kwaal.

Nu mij vraag, zijn er mensen in de risicogroep die dit Thaise vaccin al direct zouden nemen als het klaar is? Of beter wachten tot er iets uit Europa of de VS komt? Of helemaal geen vaccinatie er het er maar op gokken?

Groet,

Arend

17 reacties op “Lezersvraag: Durf jij een Thais vaccin tegen Covid-19 te nemen?”

 1. Hendrik zegt op

  Als je 76 jaar oud bent, overgewicht hebt, hoge bloeddruk en diabetes is het niet verkeerd om je daar druk en zorgen om te maken in plaats van om een vaccin tegen covid-19. Tegen de tijd dat je voor zo’n vaccin in aanmerking komt ben je 4 jaar verder, en misschien al overleden aan die gerelateerde genoemde risico-factoren. Laat ik het zo formuleren: ga meer kwaliteit geven aan je laatste levensfase in plaats te proberen die te verlengen. Ook ik begon overgewicht te krijgen en dus hoge bloeddruk. De cardioloog in Korat zei me te kiezen: doorgaan met nog meer overgewicht, nog meer kwalen, dientengevolge medicatie en toch de kans op vroegtijdige dood, of: zorgen voor een normaal gewicht passend bij lengte en leeftijd, een gezonde levensstijl, minimale medicatie en minder zorgen.
  Ik koos voor dat laatste en na 24 maanden tijds weer op 80 kg, volledige afbouw van medicatie, geen nicotine en zeer matig alcohol, heerlijk gezonde maaltijden, veel bewegen en rustig sporten, en bovenal: een tevreden echtgenote. Als je weet wat je wilt maakt corona minder kans jou te vellen.
  Thailandblog plaatste onlangs een artikel over hoe dr. Erwin Kompanje over corona denkt. Neem dat eens ter harte: https://www.thailandblog.nl/achtergrond/coronabeleid-is-inhumaan-zegt-klinisch-ethicus-dr-erwin-kompanje-video/

 2. Hans van Mourik zegt op

  Zou er.geen.probleem mee hebben.
  Heb in 1998 aan verschillende testen gedaan,o.a met injectie tegen prostaat kanker in Assen en nog verschil medicijnen in Zuidlaren.
  Eerst ga je naar Groningen,daar wordt je gekeurd op je bloed en of je gezond bent,als je goed gekeurd wordt ga je naar betreffende instelling,elke dag voordat je het medicijn of injectie wordt het bloed afgenomen,na de medicijn wordt je geregeld bloed afgenomen en wordt gevraagd hoe jij je voelde.
  Sommigen krijgen een placebo sommigen de echte,niemand weet wat men krijgt ook het personeel niet,die het toedient
  Nadat alles klaar is ga je weer naar Groningen om uit keuren en nemen ze weer bloed van je af,men blijft net zolang onder behandeling totdat je bloed weer dezelfde waarde hebben.
  Er waren zelf doktoren die hier aan meedoen.
  Heb vertrouwen in de medische wereld,die testen worden eerst gedaan om te kijken wat de bijwerkingen zijn,dus alleen bij gezonde mensen
  Ze.nemen echt geen risico,zodra ze merken dat iemand er last van heeft.beeindigen ze de test

 3. Hans van Mourik zegt op

  Testen op vaccins of medicijnen is alleen puur op de bijwerkingen.
  Daarom willen ze het alleen doen bij gezonde.jongere mensen en alleen tot een bepaalde leeftijd.
  Heb ervaring mee.
  Hans van Mourik

 4. Henk Hauer zegt op

  Indien de test op 5000 mensen succes vol zal zijn. Zou ik dit vacin gebruiken.

 5. Constantijn van Ruitenburg zegt op

  Om de dooie dood niet. Thai zeggen de vreemdste dingen als het over medicatie gaat en geloven het nog ook. No way!!!

 6. albert zegt op

  Er zijn op dit moment meer dan 17000 wetenschappelijke artikelen met heel veel suggesties voor eventuele vaccins,alleen vele onderzoeken kloppen niet en zeker in Thailand niet ,want ze hebben een kleine populatie die besmet is en dat is niet representatief .
  Kortom ,oppassen en in Thailand is ar nauwelijks wat dus lekker daar blijven in de buitenlucht.

 7. Jan S zegt op

  Ik ben 82 jaar en mijn kwaliteit van leven is voor mij belangrijk. Ik sta zeker niet in de voorste rij om een pas uitgevonden vaccin op mijn lichaam uit te laten proberen. Het liefste wil ik met het Corona virus mild besmet worden om op die manier anti stoffen in mijn lichaam te creëren.
  Trouwens ik ben niet bang voor de dood, geboorte en dood zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
  Als mijn lichaam versleten, oud en gebrekkig wordt stap ik er met plezier uit om terug te gaan naar bron.
  Eerlijk gezegd ben ik heel nieuwsgierig en beschouw het als mijn laatste avontuurlijke reis.

 8. Guy zegt op

  Een vaccin tegen corona-virussen , de target van de medische wereld .
  Vaccins vinden, testen, produceren is niet nieuw op aarde en iedereen weet dat daarvoor tijd nodig is,

  Ook Thailand zou theoretisch een vaccin kunnen ontwikkelen. Dat dient dan uiteraard ook wereldwijd bekend gemaakt en getest te worden op zijn veiligheid en deugdelijkheid.

  Afwachten dus en zeker niet geloven in eenzijdige aankondigingen van bepaalde regimes, geloof in de Wetenschap en volg de bekendmakingen wereldwijd

  Dan pas beslissen om je te laten vaccineren – als je ernstig besmet/ziek bent en testpersoon/proefkonijn kan worden dan is het uiteraard wel te overwegen. Beter een kans dan geen kans uiteraard.

  Persoonlijk denk ik,geloof ik erin , dat men eind 2021 wel een of meerdere vaccins zal hebben.
  Virale middelen die helpen de ziekte te bestrijden kunnen er veel eerder komen – zijn er wellicht al maar dienen nog bewezen te worden.

  Na corona komt natuurlijk wel een ander ”’beestje” – de natuur zit vol dingetjes die leven en de natuur, daar is ook een zoogdier onderdeel van.

 9. ruud zegt op

  Ik denk niet, dat Thailand de kennis en de apparatuur in huis heeft, om een vaccin te ontwikkelen.
  Maar Thailand is nu eenmaal graag de “hub” voor van alles en nog wat.

  In de praktijk hoor je er na een tijdje niets meer over en dan komt er weer een nieuwe hub.

  • Frank zegt op

   Thailand is op medisch gebied geen derde wereld land hoor. Vele komen vanuit de hele wereld voor de goede behandelingen en zorg.

 10. Klaas zegt op

  Om gewoon een antwoord te geven op je vraag: “Durf jij een Thais vaccin tegen Covid-19 te nemen?”
  Is mijn antwoord kort en bondig: “NEE”

 11. endorfun zegt op

  Hoe lang zoekt men al op een vaccin tegen verkoudheid, of een medecijn ? Hoe lang zoekt men al op een vaccin tegen HIV, of een medecijn ? Hoe lang zoekt men al op een medecijn tegen griep, en het vaccin moet elk jaar worden aangepast, dus ook maar 1 seizoen geldig. Ik maak me dus geen enkele illusie of er kortelings (555) een vaccin komt. Veel beloftes natuurlijk, kwestie van de “bevolking” gerust te stellen, en de prijzen van sommige aandelen op te drijven.
  Beter je conditie goed verzorgen, en social distancing respecteren, al de rest is onzin.

 12. jacky zegt op

  ik zou nog even wachten is onmogelijk dat er nu een zou uitkomen ze spreken in belgie half 2021 dus even nadenken he

 13. Frank zegt op

  Ze hebben een vaccin gevonden en positief getest op muizen en nu komt de tweede fase, het testen op chimpansee. Thailand gaat niet over een dag ijs hoor. Je kunt via officiële wegen voorlopig echt niks krijgen. Eerder de illegale middelen uit India, op zwarte markt. Maar blijf daar af.

 14. fred zegt op

  Ik vind het altijd geweldig dat men altijd heel snel een goed werkend vaccin vindt dat werkt op apen muizen ratten en andere dieren maar dat die vaccins nooit lijken te werken bij mensen…
  Ik denk dat die farma industrie een echte miljarden business is die men ook voor geen haar kan vertrouwen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Fred, dat heb ik ook al wel eens gedacht. OK, heb er allemaal weinig kennis over maar toch…

   Lijkt inderdaad altijd uitstekend te werken tot men bij de toepassing op mensen komt.
   Ik denk wel eens dat men schrik heeft dat het voor mensen ook te goed zou kunnen werken.
   Aan mensen die niet meer ziek worden heeft men tenslotte ook niks.

   “Ik denk dat die farma industrie een echte miljarden business is die men ook voor geen haar kan vertrouwen.”
   Daar moeten we niet aan twijfelen denk ik. De schrik zit er ook goed in dat men het goedkoop zou moeten of kunnen produceren.
   Eerst gaan ze wel overal zeuren voor overheidssteun of andere giften via allerlei omhalingen bij de bevolking, maar als men dan met dat gekregen geld een remedie heeft gevonden, gaat men aan diezelfde mensen wel de hoofdprijs aanrekenen om dat medicijn te verkrijgen.

 15. Khunchai zegt op

  Thailand en Thai ze hebben in ieder geval iets gemeen met zowel eten als medicijnen het is niet alleen cultuur maar ook een obsessie. Ik heb ooit ergens gelezen dat het medicijngebruik in Thailand per hoofd van de bevolking het hoogst is in heel de Wereld. Bijna alle medicijnen zijn zonder doktersrecept bij de apotheek te verkrijgen. Als ik zie wat mijn vrouw voor soorten medicijnen heeft (meegebracht uit Thailand) wist ik niet eens dat het bestond. Als het gaat om een medicijn tegen COVID19 uit Thailand (als het al bestaat) zou ik het zeker niet nemen. Tevens is suggestie net zo als bijgeloof wijdverbreid in Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website