Lezersvraag: Van Koh Samui naar Phuket met de boot, kan dat?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
20 maart 2015

Beste lezers,

Op 10 mei willen wij vanaf Koh Samui naar Phuket. Sommige zeggen neem het vliegtuig. Maar wij willen per boot. Is dat een aanrader?

Wij zelf logeren daar dan in een resort in het zuiden. Moet ik rekening houden met een lange reistijd of valt het wel mee?

Met vriendelijk groet,

Hans


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Van Koh Samui naar Phuket met de boot, kan dat?”

 1. arjen zegt op

  Dat zal.vast een hele mooie tocht zijn. Je moet als je als je de tocht zuidwaarts maakt om Singapore heen. Dat zal.dus gauw een kleine 3.000 km over het water zijn. Over land is het 300 km, maximaal

  goede reis!

  Arjen

 2. Peter zegt op

  Met de boot van Koh Samui naar Phuket? Dat is een leuke. Jammer dat ze dat Khra Kanaal nog steeds niet gegraven hebben door zuid Thailand. Het is nu ongeveer net zo ver varen als van Nederland naar Griekenland.

 3. arjen zegt op

  Heeft de vraagsteller wel eens de kaart van Thailand bekeken? Of van dit deel van Azië?

  Heb je enig idee waar Koh Samui en waar Phuket liggen?

 4. tinus zegt op

  Daar zit nog een stuk land tussen, dus van oost (golf van Thailand Samui) naar west (Andaman zee Phuket) moet je of een bus nemen of een taxi of je moet vliegen vanaf Samui. Wat je wel kan doen is met de ferry naar Suratthani en van daaruit overland naar krabi en vanaf krabi kun je weer een ferry naar phuket nemen hier heb je ook nog de gelegenheid om Koh Phi Phi te bezoeken (tussenstop) voor een paar uur of een nachtje,en dan doorvaren naar phuket. Wel omslachtig maar dan zie je wel wat. Vlucht vanaf Samui naar phuket duurt een uur.

 5. samanda zegt op

  Moderator: Lezersvragen graag naar de redactie sturen.

 6. Henk b zegt op

  Heeft de vraag steller, wel eens de kaart van Thailand gezien, misschien zit hij wel op het verkeerde eiland, een vergissing is toch mogelijk, Of niet ?

 7. Aroyaroy zegt op

  Gun die mensen toch een boottocht, indien zij een tijdje op zee willen doorbrengen, alles kan, alles mag.
  Goeie trip Hans.

 8. Jan zegt op

  Ja datheb ik een paar weken geleden ook gedaan. Je gaat met de boot van Nathon naar Surtthani. Daar staan bussen te wachten naar diverse plekken waaronder Phuket. Er staat een mannetje te roepen waar de bussen staan.

 9. Jan zegt op

  Sorry, het is de ferry van Nathon naar Don Sak. Combinatiekaartjes kan je overal kopen.

 10. Lung addie zegt op

  Een goede vraag, alleen niet voldoende informatie.
  Wat wil Hans? Zo snel mogelijk van Koh Samui naar Phuket? Dan is het eenvoudig: het vliegtuig natuurlijk. Daar is een behoorlijk prijskaartje aan verbonden want vliegen van en naar Koh Samui is relatief duur tegenover andere binnenlandse vluchten. Dit komt doordat Samui Airport eigenlijk privé is ( BKK airways ). Duurtijd ongeveer een uurtje vliegen… moet geen 2 uur vooraf op de luchthaven zijn want het is een binnenlandse vlucht … een uurtje vooraf is ruim voldoende voor de check in ….

  Met de boot dan maar. Ik ga van de veronderstelling uit dat Hans wil weten hoelang het duurt met de boot, en daarmee bedoelt hij vast niet volledig al varende van Koh Samui naar Phuket want dat zou wel een lange tocht worden. Dus met de ferry van Koh Samui naar het vaste land, Don Sak en vandaar dan verder met de bus naar Phuket … Reken daarvoor op een dagtrip. In de ochtend vetrekken en op het laat van de namiddag ben je er.
  Gaan we nu van de veronderstelling uit dat Hans een eigen boot heeft en die wil meenemen naar Phuket. Ja, dan kan hij de ronding maken door van de Golf van Tailand, langs Maleisia en Singapore om, naar de Andaman Zee te varen … een lange weg en zeker niet doen met een kleine boot in december-januari want dan heb je heel sterke wind in het Zuiden.
  Is het een yacht dan hij ook naar Don Sak varen, daar zijn boot uit het water laten halen, op een trailer zetten en over land naar bv Kra Buri laten brengen. Van Kra Buri kan je via de rivier naar Ranong varen en vandaar heb je toegang tot de Andaman Zee en Phuket. Niet te doen in het droge seizoen zoals de meimaand wegens te weinig diepgang. In het regenseizoen is dit doenbaar met een diepgang van maximum 1meter. Hans zal dan wel enkele dagen onderweg zijn maar veel gezien hebben.

  Veel reisplezier,
  Lung addie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website