Beste lezers,

Kan iemand mij helpen met het invullen van het M5 belasting formulier? Ik ben woonachtig in de buurt van Phitsanulok en ben getrouwd in december 2017.

Ik heb helaas tweemaal een herseninfarct gekregen dus kan niet meer afreizen naar Nederland.

Hulp gevraagd. Telefoon 0952467220, e-mail [email protected] of [email protected].

Groet,

HJG

4 reacties op “Kan iemand mij helpen met het invullen van een M5 belasting formulier?”

 1. Peter zegt op

  HJG

  Heb iemand eerder geholpen. Immers het invullen is maar een half uur werk. En i leuk werk.

  Maar wat bleek. De persoon had geen jaar opgaven van de diverse instanties waar inkomen van was.Wist niet het sofi nummer van zijn vrouw. Etc Etc Etc. Kortom een paar maanden bezig geweest met het brieven schrijven en opvragen van de noodzakelijke gegevens. Immers brief schrijven wachten op antwoord en dan ontdekken er waren nog meer inkomsten.

  Dus uit eindelijk was het niet helpen met het invullen van een belasting formulier maar het op orde brengen van een verwaarloosde administratie. Na een paar maanden werk geen dank je wel gehad.

  Dus HJG wat bedoel je met hulp belasting formulier. Bedoel je je hebt een adminstrateur nodig wat maanden werk kan zijn of iemand die de alle benodigde aanwezige gegevens in een aangifte moet invullen wat een half uurtje werk is.

  • Lammert de Haan zegt op

   Beste Peter,

   Als ik jouw verhaal lees dan kan ik maar tot één conclusie komen: je hebt het totaal verkeerd aangepakt.

   Ik verzorg jaarlijks zo rond de 30 aangiften Model-M. M’n klant stuur mij een e-mail met “leesbevestiging” met daarin z’n DigiD-gegevens. We spreken van te voren af rond welke tijd dit bericht wordt verstuurd. Een half uur na de leesbevestiging wijzigt hij z’n wachtwoord.

   In de tussentijd kan ik voldoende gegevens opvragen bij de Belastingdienst omtrent het genoten jaarinkomen en bij “Mijn overheid” om de inschrijving in het “Register Niet-ingezetenen” te achterhalen voor de juist datum van emigratie.

   Vervolgens vraag ik voor hem/haar een M-formulier aan bij de Belastingdienst.

   Het invullen van het M-formulier vraagt inderdaad niet zoveel tijd. Meer tijd gaat echter zitten in het samenstellen van een rapport met daarbij als bijlage een berekening van de te verwachten uitkomst voor de inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen. Dit laatste is beslist noodzakelijk daar ik, zolang als er gewerkt wordt met het M-formulier (een papieren aangifte) nog niet heb meegemaakt dat dit in één keer correct is afgewerkt door de Belastingdienst/kantoor Buitenland. En als een klant niet weet wat hem te wachten staat, dan accepteert hij of zij nogal gauw de latere voorlopige aanslag. Niet zelden zit de Belastingdienst er echter enkele duizenden euro’s naast. € 5.000,– komt vaker voor dan € 1.000,–.

   Maar, eerlijk is eerlijk: dat komt net zo vaak in het voordeel als in het nadeel van de belastingplichtige voor. En als het in zijn of haar nadeel is, dan dien ik onmiddellijk een verzoek in (met een uitvoerige berekening, ook van de verschillen) om herziening van de voorlopige aanslag. Tevens verzoek ik om uitstel van betaling. Niet zelden moet deze procedure nog 1 of 2 keer worden herhaald.

   En zo gaat er al met al behoorlijk wat tijd zitten in het verzorgen van een papieren M-biljet.

   Het maken van zo’n berekening is nl. nogal specialistisch werk. Gelukkig heb ik dit geautomatiseerd.

   • Korstiaan Kraak zegt op

    Beste Lammert,
    Zou graag gebruik willen maken van jouw expertise om mijn M-formulier in te vullen.

    Groetjes,
    Kor Kraak

    • Lammert de Haan zegt op

     Beste Kor,

     Stuur me een e-mail. Dan krijg je bericht terug en kun je vervolgens de benodigde informatie bij mij aanleveren. Dat zal echter maar heel summier hoeven te zijn.

     Mijn e-mailadres is: [email protected]

     Met vriendelijke groet,

     Lammert de Haan, fiscalist (gespecialiseerd in internationaal belastingrecht en sociale verzekeringen).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website