Beste lezers,

Mijn dochter woont al jaren in Thailand. Sinds een paar maanden heeft ze veel pijn in haar onderrug. Er is een MRI gedaan, daar is niets verontrustends op gevonden. Ze is dus aangewezen op therapie.

In Nederland ga je dan naar de fysio of chiropractor. Zij is in Thailand voor behandeling gegaan, maar daar wordt alleen maar met allerlei apparaten gewerkt, in plaats van het zoeken naar het probleem met kundige handen.

Wellicht is er een westerse behandelaar bij haar in de buurt. Zij woont in de stad Chonburi tussen Pattaya en Bangkok?

Ik hoor het graag.

Groet,

Freek

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

8 reacties op “Is er in Thailand een Westerse behandelaar voor onderrug klachten?”

 1. Erik Kuijpers zegt op

  Freek, niets erger dan lage rugpijn! Ik ben zelf behandeld wegens klachten aan de wervel L4 door een Thaise arts/chiropractor in Ubon Ratchathani die ook zitting houdt/hield in Khon Kaen en Udon Thani. Ben zijn naam en kaartje kwijt…. Hij deed alles met zijn handen en dan hoor je je lijf kraken…

  Zoek eens bij the Thailand Chiropractic Association; er zit vast wel een westerse arts/chiropractor in Bangkok, of zoek bij google naar chiropractor Thailand.

  Overigens kunnen de klachten ook uit benen en/of voeten komen dus zoek eventueel ook naar een podoloog of podoposturaaltherapeut; een Nederlandse podoloog heeft praktijk in Pattaya/Jomtien, Rudolf van der Lubben, zijn praktijk heet The Walker Podology en hij heeft mij van diverse klachten afgeholpen. In dit blog is eens over hem geschreven: https://www.thailandblog.nl/ondernemers-bedrijven/uitgelicht-the-walker-podologie-co-jomtien-pattaya/

 2. Kees 2 zegt op

  Ik heb ook al heel lang rugklachten (L5-S1) en houd dit op acceptabel niveau mbv versterken rompspieren en vooral de lage rugspieren. Daarnaast is belangrijk de lage rug met oefeningen ‘los’ te maken. Een enkele keer ‘slaat’ een spier ‘vast’, dan helpt een harde massage van die spier.

  Manuele therapie niet meer nodig.

 3. Pat zegt op

  Beste, Ik heb jaren lage rugpijn gehad, ook nog na een operatie (L4-L5). Dank zij regelmatig bezoek van een ostheopaat, waarbij de frekwentie mettertijd minder werd en dagelijkse oefeningen ( mix van yoga en stretching en spieroefeningen) ben ik inmiddels zo’n 20jaar rugpijnvrij. . Mvg Pat

  • Erik Kuijpers zegt op

   En die zit in Bangkok: https://osteopathcentre.com/

 4. maarten vasbinder zegt op

  Een simpele methode is een lumbaal steun kussen. Onder andere te koop op Amazon. Een uur per dag op de rug gaan liggen met het kussen onder de pijnlijke plek. Een handdoekrol werkt ook, maar minder goed.
  Het kussen doet hetzelfde in een uur als de chiropraktor of fysiotherapeu, namelijk druk uitoefenen, om de ronding van de rug te verbeteren. Daarbij oefeningen om de rugspieren te versterken. Wandelen is zo´n oefening.
  In de praktijk levert dit veel succes op, Zelfs bij een lichte protrusie.
  Uiteraard werkt dit niet in alle gevallen.

  Vriendelijke groet,

  Dr. Maarten

 5. Al zegt op

  Helaas hier de zelfde ervaringen vwb lage rugpijn met 6 verschillende fysio therapeuten in Bangkok.
  Ik heb meerdere sessies gehad bij allen en ze gebruiken hier allen inderdaad voornamelijk apparaten voor. Tevens vragen ze allen westerse prijzen of meer nog dan in Nederland.
  Alle therapeuten die ik heb gezien, hadden allen 5 sterren op google…
  Verder nog een osteopaat en een chiropractor in bkk met 5 sterren geprobeerd met hetzelfde uitblijvende resultaat… Als laatste ben ik bij een orthopedische dokter langs gegaan in Jomtien hospitaal maar die schreef enkel zware medicatie voor dus… ik ben ook erg benieuwd naar bruikbare tips.

 6. Arnolds zegt op

  Mijn vrouw had ook 2 jaar lang pijn aan haar onderrug met uitstraling naar haar been.
  Ze kon helemaal niet meer lopen of zitten ,alleen maar hele dag liggen. Ik heb haar in 2 jaar naar verschillende clinics gebracht met vrij goede reviews ,maar niemand heeft haar kunnen helpen.
  Ze ging naar ziekenhus Pat Rangsit en Bhumipol maar geen verbetering. Uiteindelijk werd ze gebeld door een kennis van de sportschool van mijn zoon om naar het botten ziekenhuis Prasat te gaan in Bangkok.
  Ze moest vragen naar dokter Pakzet. De arts neemt tijd en legt alles rustig uit.Deze arts heeft mijn vrouw ontzettend goed geholpen ,mijn vrouw is bijna voor 97% af van haar pijn en ze kan nu alles doen. Alleen heeft ze af en toe nog een beetje last van tintelingen in haar been ,maar totaal geen pijn meer.
  Ziekenhuis Prasat is een gemeente ziekenhuis, en maak een afspraak op zaterdag het kost je 500 bath extra. Door de weeks moet je 4 tot 5 uur wachten voordat je aan de beurt bent.
  Geeft de parkeerwachters 40 bath ,dan krijg je een parkeerplaats 5 min van de ingang.
  Ik hoop dat je dochter ook hier geholpen wordt.( MRI scan meenemen).

  Groeten
  Arnolds

  • henryN zegt op

   Uiteraard ben ik geen arts maar de symptomen die U beschrijft lijken op “spinal stenosis”. Vooral die uitstraling naar haar been is iets wat ik zelf ook lange tijd heb ondervonden. Het betekent dat er zenuwen worden afgeklemd. Had geen pijn als je voorover op de fiets zat. Ook had ik pijn over m’n rechter bil en uitstraling naar de rechterkuit ( daar was niets mee aan de hand!)en lopen werd steeds moeilijker en moest ik af en toe gaan zitten.
   Met physiotherapie kan je die afgeklemde zenuwen niet genezen heb ik ondervonden.
   Nogmaals ik ben geen arts en kan het wat anders geweest zijn bij Uw vrouw omdat ze van haar pijn is verlost zonder operatie blijkbaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website