Lezersvraag: Inentingen Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 september 2013

Hallo,

Hoe zit het met inentingen voor Thailand? Kan er niet veel wijs uit worden. Ik heb al wat rondgekeken op Google. De ene zegt dit en de andere zegt dat! Volgens mij veel verkooppraatjes van de farmaceutische industrie…

Hoe hebben jullie dat gedaan? Zoals de mensen die daar wonen. Die halen toch ook niet steeds een spuit? Dan blijf je bezig.

Kan er iemand iets zeggen over welke inentingen echt belangrijk zijn of kan ik zo naar Thailand? Ik ga echt de oerwouden niet in. Gewoon een beetje aan het strand en in de kroeg.

Bedankt.

Rene


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Inentingen Thailand”

 1. Azië Exper zegt op

  Beste Rene,

  Je hebt voor Thailand wel wat inentingen nodig. Het is alleen wel afhankelijk van waar je precies naar toe gaat in Thailand. Je hoeft niet per se de jungle in om Difterie of Hepatites A op te lopen.

  Wij zijn zelf groot voorstander van SGZ. Hier kan je op verschillende plekken in Nederland goed advies krijgen over de inentingen die je nodig hebt. En vaak wordt dit door je verzekering gedekt. Kijk op http://www.sgzopreis.nl/ voor meer informatie. Je kan een afspraak maken met een consulent die je precies kan vertellen wat je wel of niet nodig hebt.

  De Thai zelf lopen ook het risico om ziek te worden maar ze hebben nou eenmaal geen zorg zoals wij dat hier hebben. Daarnaast hebben ze vaak geen inentingen nodig omdat ze een veel betere weerstand hebben dan wij. Zij zijn het drinkwater en de omstandigheden gewend. ‘Wij westerlingen’ zijn wat dat betreft nogal verwend en zijn daardoor veel gevoeliger voor deze ziektes.

  Op http://www.azie-expert.nl/inentingen-thailand/ kan je ook niet wat informatie vinden over de inentingen.

  Ik hooo dat je hier wat aan hebt. En alvast veel plezier in Thailand 🙂

  Groeten,
  Azië Expert

  • cor jansen zegt op

   Kom al sinds 2000 in regelmatig in Thailand en ook
   voor langere tijd, en heb geen enkele inenting gehad,
   als je wat overkomt ga je toch wel naar een arts, en krijg je
   de in entingen toch wel.
   Voor mij een geld deuntje ven de farmaceuten.

   Groeten Cor Jansen

 2. Farang tingtong zegt op

  Hallo Rene,

  De kans dat je hier iets kan oplopen is gewoon groter dan in Holland, ook als je alleen maar op het strand ligt of in de kroeg zit, ik ken daar genoeg voorbeelden van.
  Wat ik je kan aanraden maak een afspraak bij de plaatselijke GGD en laat je daar adviseren dit zijn tenslotte de deskundigen,en ga niet af op alle dan wel niet goed bedoelde adviezen hier op dit blog.
  Ook word je dan uitleg gegeven over andere ziektes en infecties die je kan oplopen in Thailand, en wat of je moet doen om je hier tegen te beschermen.
  Ikzelf kom al tientallen jaren in Thailand en ik heb mij vanaf de eerste keer op advies van de GGD laten inenten voor DPT (10jaar beschermd), en Hepatitis A (15 jaar beschermd) de keus ligt bij je zelf het kosten mij ongeveer 70 euro en dat is mijn gezondheid mij wel waard.

  Fijne vakantie

 3. ger zegt op

  ik kom al jaren in thailand en door het hele land gereisd maar nog nooit een spuit gehad of gehaalt alleen een flesje muggenmelk voor aankomst en de rest koop ik daar wel (goedkoper) groetjes ger

  • Jacob zegt op

   Ger,

   Ik ben ook niet ingeend en kom ook al jaren in Thailand. Nu woon ik er ruim 12 jaar en ben bijna overal geweest in Thailand, met auto en big bike. Heb alleen gele koorst omdat ik naar Ethiopie ben geweest en het voor te kunnen binnenkomen verplicht was. Ik ben in veel landen geweest en ik vroeg wel eens bij aankomst wat echt nodig was voor dat betreffende land. Altijd niks.Ook voor India was geen inenting nodig en ik ben daar toch ook in afgelegen gebieden geweest. Andhra Pradesh bijvoorbeeld.

   • Roswita zegt op

    Diegene die niet zijn ingeënt, hebben al die tijd misschien wel geluk gehad. Ik ken in mijn naaste omgeving in ieder geval 2 gevallen van mensen die daar iets opgelopen hebben eentje kreeg tetanus na een val in Bangkok, doordat de wond niet goed schoongemaakt was en de ander heeft typhus gekregen door het binnenkrijgen van vervuild water. Ikzelf ben in ieder geval voor 10 jaar ingeënt (DTP & Hepatitus) Wat Malaria betreft, die heb ik eerste keer aangeschaft, maar nooit geslikt. Dat is ook afhankelijk waar je naar toe gaat in Thailand. Wat ik je wel aan wil raden is altijd muggenspray met deet bij je te hebben. Die kun je trouwens net zo makkelijk in Thailand kopen. (waarschijnlijk goedkoper dan in Nederland) Veel plezier in Thailand.

 4. nadenken zegt op

  dat is voor ieder verschillend- hangt bvb af van welke prikken je al hebt gehad, of dit je 1e tropenreis is of niet, of je allergieén oid hebt, etc. Daarom niks zelf dokteren-maar een echte arts het laten beoordelen- in NL is daar al jaren een standaard vragenlijst in de computer voor. (daarom nadenken: dat kan ieder toch zelf bedenken?)
  Verder hangt het er nog vanaf hoe lang je in TH of tropen denkt te blijven: nogal verschil of het een 10daagse enkel toeristenplekken is of vrijwilligen voor maanden in de rimboe.
  De praktijk uit het reisburo/reisverzekeringswezen leert, dat mensen zich vooal-geheel ten onrechte-zorgen maken over malaria, maar dat juist andere mogelijke kwalen veel vaker voorkomen. Maar het allermeest voorkomend zijn ongevallen door motorrijden.

 5. Erwin Fleur zegt op

  Beste Rene,
  De meeste inentingen krijg ik altijd van de muggen zelf.
  Ik zelf doe het niet , maar het is inderdaad wel aan te raden.
  Hier is een link over inentingen.
  http://www.thuisvaccinatie.nl
  Met vriendelijke groet,
  Erwin

 6. jon zegt op

  Reacties zonder hoofdletters worden niet geplaatst. Zie de blogregels.

 7. Chris Hammer zegt op

  De diverse GGD’s proberen je voor van alles te laten inenten. Maak een s een afspraakje met het tropencentrum van het AMC te Amsterdam. In een gesprekje wordt je gevraagd, waarheen je gaat, hoe je reist enzovoort. Dan geven ze een gepast advies en desgewenst de hoogst noodzakelijke inentingen.
  Ik was er met mijn medisch inentingenboekje in 2008. Had daar een leuk gesprek met een arts, die mij adviseerde in 2014 terug te komen, nadat ik had uitgelegd waar ik leefde en hoe. Kosten “Niets”.

 8. frank vd einden zegt op

  Ga naar je huisarts en haal dtp en hypetitus a/b dan ben je klaar laat je maar informeren bij je dokter en anderen weten het altijd beter.
  M.V.G. frank vd einden.

 9. Chantal zegt op

  Dtp en hepatitis a wordt aangeraden. Kost nog geen 100,- euro en de meeste (aanvullende) verzekeringen vergoeden dat gewoon. Geen reden om je niet te laten inenten lijkt mij. Rabies (hondsdolheid) is niet nodig. Gewoon bij apen (met jongen) uit de buurt blijven enzo.

 10. adje zegt op

  Waarom deze vraag op stellen op de Thailand blog? Gewoon op google intoetsen “inentingen Thailand ” en je krijgt alle informatie die je nodig hebt.
  Ik vind dat de reactie wel wat kritische mag zijn met het plaatsen van een lezersvraag. En anders maar laten betalen voor de vraag. Dan kan het geld naar het goede doel “Operation Smile”

 11. Elly zegt op

  Ik kom al jaren in Thailand en heb mij op advies van de Tropenafdeling in het AMC laten inenten voor DTP (10 jaar geldig), Hepatitis A (15 jaar geldig) en voor Buiktyphus (Thyphim 3 jaar geldig). Ik hou dit goed in de gaten. Mijn ziektekostenverzekering Agis (comfortpolis) vergoed tot 100,- per jaar. Dus voorkomen is beter dan genezen. Ik heb van vrienden gehoord dat veel ziektekostenverzekeringen deze vaccinaties vergoeden uit hoofde van preventie. Dus waarom dan een risico nemen.

 12. Neushoorn zegt op

  Ik zou me zeker laten vaccineren tegen Hepatitis A en B. Dat moet je maar één keer doen en dan ben je in principe levenslang veilig. Dat is dan toch maar een kleine moeite. Hepatitis kan je in deze landen snel oplopen en heeft zware gevolgen. Tegen hepatitis C kan je je niet vaccineren. Dit kan je gelukkig enkel krijgen door bloedtransfusies. Niet door sexueel kontakt. Bovendien zou ik me ook zeker vaccineren tegen tyfus. Deze vaccinaties zijn altijd raadzaam. Of je nu naar Thailand gaat of niet.

 13. LOUISE zegt op

  Hallo Rene,

  Onze eerste tropenreis, info bij GGD, advies voor tig inentingen, kassa!!!!!!
  gedoe allemaal en na thuiskomst nog 2-of 3 weken pillen slikken.
  Hebben we dus nooit meer gedaan.
  Het enige wat we toen hebben gedaan (25 jaar geleden) is DTP en HEPATITUS A.

  Als ik het me goed herinner zit er tussen 1 van deze prikken een half jaar, wanneer je hiervan dus een tweede prik moet halen.

  Daarna hebben wij nooit meer een prik voor wat dan ook gehaald.
  We wonen nu bijna 8 jaar in Thailand
  Zorg dat je een goede muggenspray bij je hebt, waar een hoge concentratie DEET in zit.
  Ook als je naar de kroeg gaat, spuit je eerst in.

  Heel veel plezier in Thailand.
  Groetjes,
  Louise

 14. ruud zegt op

  Wat betreft die vaccinaties moet je doen waar u zich goed bij voelt.
  Als u de rimboe in gaat loop je flinke risico’s, maar als u in de vakantieoorden verblijft zijn de risico’s klein.
  Als u zich echter ongerust maakt over ziek worden, kunt u beter die vaccinaties nemen, om te voorkomen dat die ongerustheid uw vacantie bederft.
  Ik ben vorig jaar gevaccineerd tegen hondsdolheid, om dat ik was gebeten door een hond.
  Verder ben ik niet gevaccineerd en slik geen malariapillen.
  Je kunt je niet overal druk over maken.
  Laatst kwam ik een nest 10 cm lange baby-slangen tegen in de tuin.
  Tegen de moeder daarvan – die ik niet heb gezien – kan ik me toch ook niet laten vaccineren en een grote betonnen vlakte van mijn tuin maken doe ik ook niet.
  Als het mijn tijd is om te gaan, moet dat maar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website