Beste lezers,

Ik zit met vragen ivm met plannen om in Thailand te gaan wonen.

Heb nu een Thaise vriendin, maar als ik een huis op een resort koop van 2 miljoen Bath, dan wil ik het huis wel op mijn naam of op beide. En niet zoals je leest dat het alleen op haar naam komt.

Hoe moet ik handelen, heeft iemand advies?

Met vriendelijke groet,

Geertjan

41 reacties op “Lezersvraag: Kan ik een huis in Thailand kopen op mijn naam of beide namen?”

 1. chris zegt op

  Deze vraag is al een paar keer aan de orde geweest op dit blog. Het antwoord is heel kort en krachtig: NEEN.
  Er zijn mensen op deze blog die beweren dat allerlei juridische constructies (lease, zaken kortsluiten via testamenten, contracten met je Thai partner en haar familie) hetzelfde resultaat opleveren als juridische eigendom. Ik ben er vrij zeker van dat – als er later stront aan de knikker komt – de buitenlander die een deel van zijn geinvesteerde geld terugwil GEEN gelijk krijgt van de rechter. Immers: de basisregel in dit land dat geen onderneming, geen land en geen onroerend goed in handen mag zijn van buitenlanders (met uitzondering van Amerikanen). Allerlei constructies om deze regel te ontwijken zullen door de rechter als wetsontwijking worden aangemerkt.
  De wet zegt zelfs dat als de Thai vrouw niet kan aantonen dat zij een huis zelf zou kunnen betalen (en dus financiele,steun heeft gehad van een buitenlander) het onroerend goed kan worden verbeurd verklaard.

 2. Jan Dekker zegt op

  Je moet wel heel erg zeker zijn van je vriendin voordat je 2 miljoen uitgeeft. Een huis op jouw naam is tricky. Er zijn ‘manieren’ maar gaten worden steeds gedicht. Bovendien is het zo dat, zodra de relatie over is, de regering alle onroerend goed in beslag kan nemen omdat het geld voor de aankoop niet door haar geleverd is.
  Er zijn een paar hele goeie advocatenkantoren hier, o.a. Siam Legal, die je verder kunnen helpen.
  Maar nogmaals.. bezint eer gij begint.

  Succes!

  • Hans K zegt op

   Ik ken een nederlander die op (op papier) via de advocaat/notaris zijn partner een hypotheek heeft verstrekt. Volgens zijn zeggen kan hij bij een scheiding de achterstallige rente en hypotheek opeisen. In de praktijk zou het erdan op neerkomen dat bij een scheiding zij het huis moet verkopen om hem te betalen.

   Of dat werkelijk hout zal snijden, weet ik ook niet.

   Verder alle betalingen die je voor het huis doet, materialen etc. opnaam van jouw zetten evenals de bewijzen van betalingen.

   Vertrouwen in mekander is goed, ik heb echter al te veel farang kaalgeplukt en gedesillusioneerd terug zien keren naar hun vaderland.

 3. Hans Bos zegt op

  Het huis op jouw naam is geen probleem, maar de grond op jouw naam is in Thailand onmogelijk. Via een ‘company’ is tegenwoordig een onbegaanbare weg. Je kunt de grond van je vriendin leasen voor 30 jaar, Beter is nog een ‘usufruct’, een lease op jouw leven en eventueel mede-tekenende kinderen of andere personen. Maar dit alles blijft een risico. Ik heb het al zo vaak op dit blog geschreven: huren is beter.

 4. harry bongers zegt op

  Beste Geertjan.
  Wat ik nooit begrijp hier dat ze altijd maar bang zijn hun centen te verliezen.
  Omdat ze niet zeker zijn van hun vrouw\vriendin.
  Hoe kun je nu met deze instelling een hechte echte relatie opbouwen?
  Ik heb alles op mijn vrouw haar naam staan dat heet vertrouwen ook in nederland zijn er veel die aan het kortste eind getrokken na een scheiding.
  Ik weet natuurlijk niet hoelang jij al een relatie heb maar ik 15 jaar.
  En heb het volste vertrouwen in haar.

  Veel succes.

  Harry

  • Mathias zegt op

   Beste Harry, U bent 15 jaar samen, das makkelijk praten om dan een vingertje naar iemand te wijzen. Is wel een wezenlijk verschil, 15 jaar samen of net een Thaise vriendin hebbende. Zijn genoeg welwillende die alles kwijt zijn geraakt, dus een beetje voorzichtigheid lijkt mij volkomen op zn plaats! Dat heb helemaal niks met vertrouwen te maken. Zo als Chris al vermelde, als puntje bij paaltje komt ga je nat, lekker hee 2 miljoen bht foetsie.

  • Marco zegt op

   Moderator: alleen op de lezersvraag antwoorden.

 5. alex ouddiep zegt op

  Ik gebruik de volgende opzet.

  De grond is voor dertig jaar gehuurd voor een nominaal bedrag, met mogelijkheid van verlenging.

  Het huis staat op mijn naam, maar los van de grond heeft het geen economische waarde.

  Bij mijn dood vervalt het huis aan mijn erfgenamen.

  Ik ben met deze constructie tevreden.

  • Steven zegt op

   Een lease voor dertig jaar kan ,maar de verlenging na dertig jaar kan men niet wettelijk afdwingen onder Thais recht.dus die 30+30+30 is eigenlijk een fabeltje .

 6. chris zegt op

  beste Tjamuk.
  Huwelijken blijken niet altijd de tand des tijds te kunnen doorstaan. Dat heeft niks te maken met vertrouwen (in het begin van de relatie). In Nederland was ik 19 jaar (op huwelijkse voorwaaden) getrouwd. Bij de scheiding hebben we alles netjes 50-50 verdeeld (zoals we hadden afgesproken toen we trouwden). Als ik hier een huis koop op naam van mijn Thai vrouw en na 19 jaar ga scheiden heb ik niks. Gewoon een kwestie van de wettelijke regels.
  Regels met wie dan ook maak je niet voor de tijden dat alles goed gaat. Die maak je voor de tijden dat het verkeerd gaat. En dan moeten die regels glashelder zijn.

 7. Roland Jacobs zegt op

  Hi Everybody ,
  Vaak lees ik op dit block , dat er menige Nederlander een huis wil laten bouwen ,
  of kopen en dan vraagt hij , of Hij het huis op zijn naam kan zetten .
  Maar Mijnheer , het allereerste wat je vraag als je een Huis wil laten bouwen ,
  of Kopen , is het aan je Vriendin , Zij weet donders goed hoe het in mekaar zit
  met een Huis laten bouwen of kopen. En dan lees ik Huren kan ook , maar een
  Thaise Vrouw trapt daar niet in . In Nederland wanneer je trouw dan huur je een huis ,
  en misschien later ga je dan kopen , maar waarom meteen een huis laten bouwen ,
  of kopen ? Ik ken genoeg Thaise Meiden/Vrouwen die graag met een biuitenlander
  wil samen wonen en ook in een huur huis.Ja dat zal wel aan het thaise cultuur liggen,
  hebben wij Nederlander dan geen cultuur ?

  MVG ….. Roland.

 8. kees zegt op

  Ik heb alles gewoon op mijn vrouw haar naam gezet.(10 jaar gelden)
  Niet meer geld er in gestoken dan dat ik wil verliezen mocht het fout gaan.
  Maar gaat het fout is het voor haar en dat is prima.
  geen gezeik over verdeling na scheiding. Mijn geld is van mij en het huis is voor haar.
  Duidelijkheid voor beiden zou ik zeggen en op vertrouwensbasis gemaakt.

 9. kees1 zegt op

  beste kees
  Helemaal met je eens. Ook wij hebben 18 jaar geleden een huisje gekocht.
  alles op naam van Pon geen enkel probleem. Mocht het mislopen is het voor haar.
  Ik zou het niet anders willen. En het probleem van geld verdeling hebben we ook niet
  Wand we hebben geen geld. Ieder nadeel heeft zijn voordeel denk ik dan maar
  Dat je in het begin van een relatie wat voorzichtig ben dat begrijp ik wel.
  Mede door al die verhalen die de ronde doen.
  Alhoewel ik er altijd wel een beetje moeite mee heb. Ik zie het toch als een kwestie van wantrouwen van je partner. Alles draait dan zo om geld. Hemel en aarde bewegen
  Om in Gods naam dat huis maar op je naam te krijgen. Mocht het mis gaan
  Dat ze er dan maar geen cent aan overhoud.
  Niet echt een goede basis om te beginne lijkt mij. Als je er dan zo bang voor bent.
  Huur dan de eerste jaren wat. Het lijkt me dat je daar met je partner in alle redelijkheid toch wel over praten kan. Maar ja wie ben ik

  Met Vriendelijke Groet Kees

 10. Jan Dekker zegt op

  Klopt Kees1, Alles draait hier om geld. Dat is in de meeste gevallen zo.Er zijn verhalen te over van farang die alles maar dan ook alles verloren hebben en nu als een zombie door de straten van Pattaya, Chiangmai, Bangkok en waar dan ook ronddwalen.
  Het heeft mij ruim vijf jaar geduurt om een vrouw te vinden die niet op geld uit was. Ik ben nu Heel erg gelukkig getrouwd met Na.
  Zij had haar eigen huisje, wat wij een varkensstal zouden noemen, om maar een voorbeeld te noemen, er stond een oude motorbike in de huiskamer voorzien van een muizennest.
  We hebben alles opgeknapt en nu een droom woning met 2500 meter grond. En ja, bij haar durf ik alles op haar naam te zetten. Bij al die andere miepen die hier de revue zijn gepasseerd absoluut niet. Hoe lief ze ook in het begin waren.

 11. Bangkokker zegt op

  Moderator: graag een reactie op de lezersvraag.

 12. jan geluk zegt op

  De wet zegt zelfs dat als de Thai vrouw niet kan aantonen dat zij een huis zelf zou kunnen betalen (en dus financiele,steun heeft gehad van een buitenlander) het onroerend goed kan worden verbeurd verklaard.En dit gebeurd al in Bangkok.
  Dat is de waarheid.Ik woon al lang in Thailand en dat kan gewoon niet dat een niet Thai een huis en grond koopt..

  Het is zelfs zo als een Thaise vrouw een huis koopt met geld gefinancierd door een Farang ,dan moet die farang bij de bank die het financiert een verklaring tekenen dat het geld voor aflossing niet van hem afkomstig is.
  Maar ja dat is een wassen neus,zo lang ze je niet controleren.
  Thailand veranderd elke dag er worden nu al stortingskaarten verstuurd van snelheids controles boetes die je dan per post moet betalen.Komt nog bij als je een Uitkering uit NL hebt bvb aow of uvw dan kan de Nederlandse belastingdienst het huis zelfs al je gehuwd bent belasten als vermogen.Want voor de Nederlandse wet is man en vrouw een.Minister kamp heeft dat al aangekondigd en de belasting dienst stuurd reeds brieven naar Nederlanders in het buitenland of hij of zijn vrouw een huis bezitten.
  En er is zelfs een beloning door de staat van Thailand ingesteld dat wie aan kan tonen dat de Thaise het huis met geld van de farang heeft gekocht dat dan die tipgever 20 % krijgt van wat het waard is en dan neemd de staat het inbeslag.
  Dus het blijjft gokken en alle andere verhalen over constructies etc verwijs ik naar fabeltjeskrant.

 13. harry bongers zegt op

  Hoi Kees.
  Helemaal met jou eens mocht het misgaan staan ex en kind niet in de kou.
  Maar wat ik niet begrijpt dat er altijd mensen op het blog zijn die gelijk maar beginnen over thaise vrouwen zijn hebberts{zegge ze niet rechtstreeks maar bedoelen het}
  Maar als je een relatie start begin je toch niet met het idee mocht het misgaan.
  Start je met eerdere vrouwen [nederlandse] ook je relatie met dit idee?

  vriendelijke groet .Harry

  • Hans Bos zegt op

   Harry, in Nederland staat een wetswijziging op stapel die huwelijkse voorwaarden overbodig maakt. Iedere partner behoudt wat hij of zij in het huwelijk inbrengt (mits je dat jaarlijks bijhoudt). Ook in Nederland strandt één op de drie huwelijken en je wil niet meemaken wat dat voor financiële rampen met zich meebrengt.
   Dus geldt ook in Thailand dat je het zekere voor het onzekere moet nemen, hoe veel je ook van elkaar houdt. Zeker in een land met een totaal andere cultuur als het gaat om het aangaan van verbindingen.
   Ik ben in Nederland twee keer getrouwd geweest op huwelijkse voorwaarden. De tweede keer heeft mij dat behoedt voor een financiële ramp. Tegenover twee huwelijken die niet stranden, staat er immers één dat wél op de klippen loopt.

 14. Moderator zegt op

  Alleen een reactie op de lezersvraag a.u.b. De vraagsteller vraagt niet om moraliserende adviezen!
  Reacties die geen antwoord geven op de lezersvraag worden niet geplaatst.

 15. Hans Bos zegt op

  Elke keer duikt dit broodjeaapverhaal weer op. Ook Amerikanen mogen in Thailand geen grond bezitten. Trek het maar eens goed na. En de zin over het verbeurd verklaren kan ik na acht jaar Thailand ook niet plaatsen. Ik ben het bij de regelgeving nog nooit tegengekomen.

 16. Leon zegt op

  Ik zou het anders regelen.
  Leen het bedrag bij de bank en betaal alleen rente.
  En dat geld zet je dan vast voor 2 jaar zodat je op nul uitkomt

  Als er dan opeens een probleem is heb je je centjes nog 😉

 17. Harry zegt op

  Al sinds 1993 kom ik zakelijk in Thailand. Veel op blogs gelezen o.a. thaivisa.com (Engelstalig). Nee, een buitenlander kan NOOIT grond bezitten in Thailand.
  Meer dan twee jaar te maken gehad met een rechtszaak met aandelen zogenaamd in Thaise handen. Uiteindelijk kwamen die Thais erachter, en wilde een deel van het bezit van die onderneming hebben, want.. het is per WET verboden, dat Thai’s enkel aandelen houden voor de buitenlander. Gevolg: 51 % van de aandelen waarde + dividend over al die jaren kon uitbetaald worden. Dus ook de constructie via een Co. Ltd. is niet waterdicht ondanks alle verhalen van makelaars en advocaten.
  Alles op naam van de Thaise vriendin/echtgenote is leuk, zolang de relatie zo blijft bestaan. Relatie beëindigd = geld kwijt. 30 jaar lease, en.. ruzie = hel in TH.

  In een relatie met een NL vrouw weet ik, dat mijn recht – bij gemeenschap van goederen resp huwelijkse voorwaarden – altijd blijft bestaan.
  In TH mag je blij zijn, als je je kleren mee mag nemen, vraag Karel Noe uit België wonend in Pattaya. In België officieel getrouwd, kind van 7 en 1 en komt terug uit Chiang Mai tot de ontdekking, dat zijn vrouw die dag in Pattaya getrouwd is. Alles weg: twee huizen (o.a. mijn inboedel incl kleding van mijn vrouw, mijn maten waren duidelijk te groot, dus in plastic zak voor het hek), restaurant, auto-verhuurbedrijf, parket import.

  Aan de andere kant: samen met mijn Thaise zakenrelatie bezit ik sinds 2006 de door haar gebruikte condo. Zij heeft recentelijk in overleg de boel verkocht en 50%, incl. dus de nu hogere waarde, aan mij teruggegeven. Er staat geen letter op papier.

 18. Rob zegt op

  Hoi geertjan
  Ik heb 7jaar geleden grond gekocht ,en ik heb dit gedaan met een compagnie .
  Het is wel zo 51% moet op Thaise personen staan maar ik ben directeur 49% eigenaar.
  En de Thaise tekenen de papieren maar ze tekenen gelijk ook de verkoop van de aandelen.
  Dus bij problemen met hun ,verkoop ik de aandelen aan andere thaise die niet moeilijk doen.
  Dit met hulp van een vriend die hier al 20 jaar woont.
  Deze had een betrouwbare advocaat en een goed kantoor die alles regelde.
  Als ik advies of problemen heb word ik heel goed geholpen
  En ik betaal alleen de kosten voor de aangifte en advertentie en de belasting
  Ik ben nu ver klaar met bouwen ik doe alles zelf met een klein groepje birmezen(sorry ik wil echt geen thaise werknemers ze kunnen niet tippen aan de birmezen)
  En ik heb geen relatie met een thaise vriendin
  En ik doe elk jaar netjes aangifte en ik heb nergens problemen mee
  Dus het kan wel alleen je hebt wat meer kosten ,maar je hebt wel de zekerheid dat je vriendin niet je huis inpikt
  Ik weet wel dat hier mensen zijn die de onzin verkopen als je vriendin niet vertrouwd dan bla bla bla(maar met geld is haast niemand te vertrouwen en zeker thaise niet bijna draait het altijd om geld)
  Maar ik zeg altijd wat je niet doet in je eigen land ,moet je zeker hier ook niet doen
  Ga jij in Nederland een huis kopen en gelijk op je vriendin haar naam zetten
  Ik denk het niet .
  Ze zeggen niet voor niks scheiden is lijden.
  Welke idioot gaat een huis op een ander mans naam zetten en hopen dat ze je niet buiten gooien
  Je moet het zo zien ze kunnen nooit 2 miljoen bath zo makkelijk bij elkaar krijgen
  Als een blauwe maandag bij een farang gaan zitten
  Je kan ook een boekje kopen daarin staat in hoe het gaat.
  Ik heb het alleen in het engels gezien.
  De titel was How to buy land and ( or make)house in thailand .
  Ik heb het uitgeleend en niet meer terug gezien.
  Maar het is goed hulpmiddel
  Als je het adres wil hebben van het kantoor dan hoor ik het wel
  Veel geluk met je koop van het huis

 19. Hurm zegt op

  Grond in erfpacht en huis op je eigen naam. Dat us de beste oplossing. Anders kun je alles kwijtraken.
  In alle andere gevallen is alles voor 51% van je thaise vriendin en bij uit elkaar gaan krijgt degene met de het meerderheids eigendom de zeggenkracht over je onroerend goed.
  Bestudeer de thaise propertywetgeving op internet voor je stappen onderneemt.
  Succes!!

  • Jan VC zegt op

   Dag Hurm, Waar en bij welke instantie breng je dit in orde? Wij hebben grond op naam van mijn echtgenote en zelf wil ik daar een huis voor ons op bouwen. Alvast bedankt voor je informatie.
   Jan

 20. Guus zegt op

  Zet het op haar naam maar neem direct een zeg 30-40 jarige lease op jou naam gaat het fout kan ze het niet verkopen.

 21. m.mali zegt op

  Wat ik hier niet lees, is dat het mogelijk is dat jouw naam ook in het chanot kan staan als je officieel getrouwd bent voor de Thaise wet.

  Bij ons is dat dus wel gebeurt, wat mij het recht geeft van 50% en mijn vrouw 50%.
  D.w.z. dat ik nooit wat kan ondernemen zonder haar handtekening en dat zij nooit wat kan ondernemen met mijn handtekening….

  • Jan VC zegt op

   @m.mali, Wij zijn getrouwd in Bangkok zonder specifiek huwelijkscontract. Als punt drie op ons contract staat: Geen van beide partijen wenst vastlegging van bezittingen. Alles werd officieel gemaakt in België en bij een Belgische notaris werd ons contract in die zin gewijzigd, dat mijn bezittingen mijn eigendom zijn en dat de verworvenheden tijdens ons huwelijk van ons beiden zijn. Over de eigendom van mijn vrouw in Thailand werd nergens melding gemaakt. Is dit wat jij bedoeld met beider naam vermeld in een chanot?
   Alvast bedankt voor je informatie. Welke stappen dienen dan verder gezet te worden?
   Groetjes,
   Jan

 22. Jan VC zegt op

  Aan Harry Bongers,
  Ook ik schrik een beetje van het getoonde wantrouwen in veel genoemde relaties! Mijn vrouw heeft drie jaar samen met mij in België gewoond. Vanaf de eerste dag heeft ze zich zoals een “furie” op de Nederlandse taal gestort! Al na zes maanden volgde ze een voorbereidende cursus van verzorgende voor anderstaligen. Na die zes maanden begon ze aan de eigenlijke cursus van verzorgende samen met Nederlandstalige studenten! op 31/10 kreeg ze haar diploma! Ze is 47 jaar oud en was steeds de oudste van de klas….. Wat ben ik fier op haar! Ze kan nu aan de slag en heeft intussen al een aanbieding die kan starten vanaf januari 2014. Alles heeft bewezen hoe zij aan mijn zijde bereid was om alles te doen voor een verder gelukkig leven samen. De beslissing die we nu samen nemen heeft een andere wending genomen. Een wending die zij zeker niet verwachtte. Hoe kan ik beter voor haar zorgen dan nu zelf ook een stap te zetten voor HAAR toekomst. We gaan ginder op haar grond een huis bouwen. Ik ben een stuk ouder dan zij en zal waarschijnlijk eerst sterven…… tegen mijn zin uiteraard! Zij zal achterblijven maar heeft dan intussen wel een overlevingspensioen en een huis waarmee ze het de rest van haar leven goed zal kunnen doen.Intussen moet ik niet iedere dag wachten op haar thuiskomst na haar werk en zijn we de ganse tijd in de mogelijkheid samen dingen te ondernemen….. Genieten van onze eens eindigende toekomst samen. Iedereen moet zelf beslissen wat zijn relatie waard is! Ik ben nu reeds jaren gelukkig met haar en zij met mij! Argwaan past daar niet in, waarmee ik niet wil zeggen dat je niet voorzichtig moet zijn. Mijn vrouw heeft bewezen uit het goede hout gesneden te zijn. Ik mocht haar ontmoeten en zij mij. Mooi evenwicht niet? Ik wens het jullie allemaal toe!
  Groetjes,
  Jan

 23. Freddy zegt op

  Contract van 30 jaar op papier, dient voor niets, na 2 a 3 dagen loop je zelf weg, ze brengen hun volledige familie mee, slapen in je badkamer, in je living op terras in de keuken etc, politie erbij, identiteit kaarten worden gecheckt en conclusie: “Can not do nothing Family !” waar ben je dan met je 30 jaar, ga maar eens na wat je te wachten staat als je vrouw eerst komt te overlijden.

 24. Steven zegt op

  Misschien moet u de nieuwe heruitgave van dat boekje eens opnieuw kopen en lezen,het oprichten van een bedrijf met als enkel doel het opzetten van een loophole om als buitenlander land te bezitten is verboden in Thailand en er word de laatste jaren tegen opgetreden.

 25. A. van rijckevorsel zegt op

  In Thailand heb ik een goede vriend die net als ik een aantal maanden pr jr daar woont. Hij was tot voor 3 jr geleden keurig getrouwd met een Thaise dame al 30 jaar!!! Hadden samen div. panden in BKK, grote villa in de buurt van Rayong ,mooie auto en 2 condo’s. Zijn vrouw kwam uit een echte hiso familie. Helaas kwam zij 3 jr geleden vrij plotseling te overlijden. Resultaat voor hem : nog 1 condo in bezit (stond op zijn naam) en mt veel moeite zijn auto die hij kon “verstoppen”.. Dus met ander woorden. Je hebt geen zekerheid. Hij was 30 jr getrouwd.Haar familie uit BKK welgesteld. En toch hebben ze alles ‘ingepikt”. Ze hadden geen kinderen, anders nog een troost dat het voor de kinderen is

 26. goort zegt op

  Dag allemaal,

  Allemaal waar, sommige relaties kunnen er wel tegen, sommigen niet. En al die verhalen dat t alleen in Thailand mis kan gaan zijn natuurlijk onzin, in Nederland, Engeland noem maar op gaat t zelfde mis als de dames willen. Waarom denk je dat men in Nederland nu de wet wil aanpassen zodat bij een huwelijk standaard getrouwd gaat worden op “huwelijkse voorwaarden”?

  Ik heb daar over gedacht, ik heb een prima relatie, en die begrijpt heel goed dat t net zo leuk is om een mooi appartement te kopen “foreign name”. En verder geef ik haar met veel plezier een bankpas en creditcard, maar hier in Thailand moet je nooit de kat op t spek binden. Kan alleen maar tot nieuwe gedachten leiden!

  Succes met je beslissing,
  G

 27. jacob abbink zegt op

  Moderator: reageer op de lezersvraag.

 28. Mark Otten zegt op

  Moderator: op een lezersvraag reageren met een wedervraag is niet toegestaan.

 29. Nico zegt op

  beste Rob,

  Je heb nu een bedrijf, waarschijnlijk een LTD. in het bedrijf ben je een huis aan het bouwen.
  De regering heeft gezegd, dat ze deze constructie zien als niet wettig. Ze zijn nu bezig (vooral in toeristische gebieden) om al dit soort constructies te controleren.

  Een bedrijf produceert of handelt in producten. Als de doelstelling is, alleen het beheer voor eigengebruik, dan zien ze dit als niet wettig en krijgen al die mensen een navordering ter grote van de waarde van het onroerend goed + een boete omdat ze geen werkvergunning hebben.

  Siam heeft nu Thailand, HET LAND VAN DE THAI.
  Nog steeds drinkt dit niet door bij sommige farangs.

  Ze verzinnen allerlei (eigen bedachte) regels.

  Er zit niets anders op, dan grond op naam van een Thaise kopen, een huis bouwen naar je eigen wens en dan een huur (lease) contract van 2 maal 30 jaar. (daarna leef je toch niet meer)

  Of American worden. (die mogen wel grond kopen).

  groetjes Nico

  • Hans Bos zegt op

   Dit is de laatste keer dat ik reageer op het onzinverhaal dat Amerikanen grond mogen bezitten in Thailand. Lees maar: http://www.bangkok-attorney.com/us-citizens-and-property-in-thailand.html

 30. richard walter zegt op

  -in amsterdam binnenstad bestaat ook de erfpacht nog.

  waarom denken sommige falangs dat thais nog in het stenen tydperk leven??
  In Nederland koop je een huis via een notaris.
  In Thailand heb je een lawyer en registratie by het land office nodig.

  ga eerst gehuurd samenwonen, pacht dan als falang grond en bouw een eenvoudig huis.
  Het probleem is bovendien dat niet altyd vaststaat wie de eigenaar vd grond is.
  ik heb en relatie van 15 jr. die afloopt maar vindt dat het verlies vh eenvoudige huis na 10 jaren spytig maar zowat.

 31. jan geluk zegt op

  Snap niet dat een ervaren blogger van TB dit niet weet.Twerwijl het uitgebreid op dit blog heeft gestaan
  Je bent neem ik aan op de hoogte wat tb hier over eerder publiceerde.Het is echt geen broodje aap verhaal de Thaise regering verbeurd echt de grond als aantoonbaar is dat het onder valse voorwensen is verkregen.Voorbeeld een Thaise schone verdiend maximaal 9000 th bath per maand.Haar lover uit Europa geeft haar elke maand 20.000 bath om het huis aftelossen.Maar de bank zegt voor dat de Thaise een lening krijgt toon aan dat je zo veel en zoveel verdiend bij je baas om de lening af te lossen.
  Wat doet die vrouw die gaat naar haar baas geeft hem een x bedrag bvb 10.000 bath en hij geeft haar een verklaring dat ze niet 9000 bath pm ontvangt maar 19.000 bath
  Dan zegt de bank oke ze verdiend genoeg we verstrekken haar een crediet.En zo wordt de zaak bedonderd.Tot dat de farang zegt es doet mich lait i go.Dan zijn de apen gaar.
  Ik bedoel maar en spreek uit ervaring.

 32. desmedt.carl zegt op

  Het eenvoudigste is een appartement,condo te kopen wat perfect kan op je naam een testament opmaakt hier in Thailand dat bij jou overlijden naar je Thaise vouw of vriendin gaat… Geen enkel probleem en iedereen tevreden.

 33. m.mali zegt op

  Vind het nog steeds vreemd dat er geen enkele reactie komt op het feit dat jouw naam dus ook in het channot kan staan als je officieel met een Thaise getrouwd bent.
  Hebben jullie daar nooit aan gedacht of is er niemand officieel getrouwd, zodat dit een goede oplossing is voor je probleem om wel of niet een huis te kopen met je Thaise vrouw?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website