Beste lezers,

Weet iemand een gespecialiseerd (oog)ziekenhuis voor een staar operatie? Bij voorkeur in Chiang Mai maar elke uitstekende oogspecialist is een optie.

En zijn er ook ervaringen met dit soort operatie?

Groet,

Bob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Weet iemand een gespecialiseerd (oog)ziekenhuis voor een staar operatie”

 1. Dick zegt op

  Rutnin in Bangkok heeft uitstekende reputatie

 2. Dick zegt op

  Heb het 6 jaar geleden laten doen aan beide ogen in Bangkok Hospital in Phuket waar hun gespecialseerde oogkliniek staat. Fantastische jonge arts(Captain) opgeleid in USA binnen 2 dagen achter de rug en beter zicht dan ik ooit had. BETERE APPARATUUR DAN MEESTE KLINIEKEN IN NEDERLAND en Thaise zorg. Nederlandse zorgverzekering betaalde operaties en nazorg maar weigerde multi-focus te betalen voor 1 oog: als u nog last heeft bij het lezen kunt u een leesbril aanschaffen! Nee dus de lens heb ik maar zelf betaald. Blijkt een competentie-strijd te zijn tussen verzekeraarclub en Ned.Genootschap van Oogartsen die vinden dat multi-focus nu de norm is.
  Ben nu 77 en lees nog steeds zonder bril en kan ook uitstekend verzien. Alleen ‘s avonds minder goed zicht omdat lenzen wat absorberen.
  Sterkte.

 3. HansNL zegt op

  Mijn advies?
  Voor wat het waard is dan.
  Zoek je heil in de eye clinic van het hospitaal behorend bij een overheidsuniversiteit.
  Vergeet prive hospitalen en klinieken.
  Heb ervaring in beiden.
  Kwaliteit in de Uni net iets beter.
  Prijswijs?
  25000, 42000, 64000 baht
  Mag je zelf raden welke prijs waarbij hoort.

 4. horst zegt op

  Ik had laatste jaar een star operatie in het sripat hospital Chiang Mai.
  Ik heb 40.000,– Baht betaald en ik ben tevreden.

 5. janbeute zegt op

  Ik zelf heb op 7 Januari dit jaar dus , nu ongeveer alweer 3 weken geleden een staar operatie ondergaan aan mijn rechteroog in het goverments hospital in Lamphun .
  De operatie werdt uitgevoert door een knappe vriendelijke 27 jarige vrouwelijke oogchirurg .
  De apparatuur in de OK room is modern .
  En het resultaat was perfect .
  De kosten incl 2 nachten in een redelijke privekamer waren 13000 bath .
  Er is wel een wachtlijst .
  Ook zou je naar het Sirivej hospitaal kunnen gaan ook in de stad Lamphun .
  Een bejaarde Thaise buurman van mij heeft zich daar een week eerder laten behandelen .
  En het resultaat was ook goed .
  Sirivej is een klein prive hospitaal en doet veel aan cataract operaties , en is niet zo duur ook .
  Wil je naar het chiangmai ram oid dan zit je al gauw rond de 40000 en up bathjes .
  Sirivej heeft ook een website .

  Jan Beute .

 6. วิล zegt op

  Dr.Somchai
  In het BPH Pattaya.
  Een zeer kundige man!
  Somschait@bph.co,ph.
  Succes

  • cor zegt op

   Alleen de prijzen zijn daar bij de beesten af.
   Multi focale lenzen kosten daar voor 2 ogen maar liefst 200,000.00
   Als ik die prijzen hier zo zie dan vraag ik me af of dat wel klopt.
   Groetjes van Cor

 7. je thai zegt op

  bumrungrad hosiptal bangkok behoort tot de absolute top Groet Eelko

  • Nicky zegt op

   Toen wij in Bangkok woonden gingen we ook altijd naar het Bumrungrad. Mijn man heeft daar ook zijn ogen laten laseren. Ik vond echter op het laatst, dat de dokters heel weinig tijd namen voor hun Patienten
   In Chiang Mai, gaan we altijd naar het Bangkok Hospital. Wat een wereld van verschil. Rustig de tijd nemen voor een babbeltje met de patient, Heel proper , goed opgeleide Engelssprekende artsen, En goedkoper dan in Bangkok. En de prijzen kan je altijd opvragen bij de balie. Is ook altijd bij de receptie een Farang aanwezig om te helpen

 8. Facttester zegt op

  Ik heb 4 maanden geleden een staaroperatie ondergaan in het veel te dure Bangkok Pattaya Hospital, eerst het ene oog en 4 weken later het tweede oog. 120,000.- Baht per oog, mijn verzekering heeft alles netjes betaald. Maar ik heb spijt als haren op mijn hoofd dat ik niet gekozen heb voor multifocale lenzen. Nu moet ik honderd keer per dag (!) mijn leesbril op en af zetten en dat ding constant met me meesjouwen. Je kunt maar één keer kiezen, dus wees slim!

  • Peter zegt op

   Ongeveer een jaar geleden ook staar operatie met lens implantatie laten verrichten in het Bangkok Pattaya Hospital door Dr Bundit. Eerst het ene oog en twee dagen later het andere.
   Deze operatie zou mij ook in totaal 240.000 bath gaan kosten,maar aangezien mijn verzekering het VGZ alleen de staar operatie wilde betalen en niet de noodzakelijke lens implantatie ( ik was al 40 jaar lenzen drager en had een hardnekkige oogontsteking opgelopen die elke keer terug kwam) moest ik die extra kosten voor eigen rekening nemen.
   Heb dit alles met de chirurg besproken en tot mijn grote opluchting heeft hij de prijs van de totale behandeling verlaagd naar 95.000 per oog totaal dus 190.000 ( de financiele afdeling was het er niet mee eens en vertelde mij dat het niet kon voor die prijs, ik terug naar de arts en vroeg hem nogmaals of dat de werkelijke prijs was , wat hij nogmaals bevestigde en zo geschiede.
   Kreeg van VGZ ongeveer 1850 euro uitbetaald zijnde 80% van de kosten in Nederland omdat Het BPH niet door hun als behandel ZH erkend werd???? Van mijn Unive reisverzekering heb ik 20% uitbetaald gekregen ong 500 euro. Vreemd dat mijn verzekering niet alles betaald en bij Facttester wel alles vergoed is??? Maar ben heel erg tevreden met deze behandeling door Dr Bundit Leetanapon M.D. in het Bangkok Pattaya Hospital.Thanks Mr Bundit.

   • cor zegt op

    Facttester was in Thailand verzekerd in Hua Hin

   • Facttester zegt op

    @Peter, ook ik ben ongeveer 4 maanden geleden in het BPH door dokter Bundit geopereerd. Prima dokter, niks op aan te merken, behalve dat zijn advies om geen multifocal te nemen door mij eeuwig berouwd wordt. Ik heb nu “Symphony” lenzen en dat is het nieuwste merk op dit gebied. Behalve scherp ver zien kan ik ook alles lezen vanaf 60 cm. Binnen die afstand heb ik een leesbrilletje nodig van 39 Baht, daarmee kan ik goed lezen maar het irriteert mij mateloos om de hele dag bril op, bril af te moeten zetten, want ik zit vaak te e-mailen, internetten, boeken te lezen, in de winkel de prijzen van artikelen te bekijken, na het eten de bonnetjes moet bekijken, etc. Etc. En daar heeft Dr. Bundit mij helaas niet voor gewaarschuwd… De multifocal zou namelijk altijd een gevaarlijke krans om koplampen te zien geven, waardoor dat gevaarlijk is in het verkeer ‘s avonds. Maar mijn Symphony lenzen hebben deze ‘halo-krans’ ook, dus ware een multfocal beter geweest. Nu is dat te laat en kan ik die nooit meer laten implanteren. Jammer en grrrrr!
    Bij mij was de rekening eerst gewoon 120.000 Baht voor 1 oog, bij de tweede operatie had mijn verzekering (April Ambassadeplan) laten weten natuurlijk hetzelfde bedrag te zullen vergoeden. Het BHP belde mij voor de operatie op met de blijde boodschap dat mijn verzekering de operatie zou vergoeden. Direkt na de operatie moest ik plotseling toch nog 14.000 Baht bijbetalen, omdat “de operatie helaas wat duurder was uitgevalllen”!! Ik heb dat geweigerd te betalen en Dr. Bundit heeft dat later, na mijn protest, weten te herstellen. Het toont alleen maar aan wat een onredelijke geldwolven dat zijn in het BPH! Ze proberen kennelijk alles om je een poot uit te draaien.

 9. brabantman zegt op

  Beste ziekenhuis in Azie voor oogaandoeningen: Rutnin Eye Hospital, Asoke, Bangkok.
  Komen mensen uit de hele wereld. Ziekenhuis enkel en alleen gespecialiseerd voor het menselijke oog.
  In verhouding met andere behandelcentra ook nog het voordeligst.

 10. Tom Ladendorff zegt op

  Ik ben geholpen in het Phuket Bangkok ziekenhuis.
  Fantastisch artsen en enorm succesvol. Mijn arts: mevrouw Khemawat
  Ik heb mijn gehele leven een bril gedragen. Zie nu zelfs beter zonder bril

 11. cor zegt op

  Hallo Bob

  Ik wil je een goede raad geven, en denk er goed over na want je kunt maar een keer de keuze maken.
  Zelf heb ik meerdere jaren gewerkt voor een ziekenhuis als agent.
  Hierbij heb ik heel veel ervaring opgedaan bij mensen die lenzen gekregen hebben.
  Laat je beslist niet verwarren door andere en maak alleen de keuze voor multifocale lenzen van ReSTOR en dan wel alleen de blanke. Neem beslist geen gele lenzen want die werken in het donker net als een zonnebril en maken het veel te donker.
  En let op want onder multifocale hebben de artsen ook nog twee opvattingen.
  Neem ALTIJD EN ALLEEN DE MULTI-FOCALE LENZEN VOOR TE LEZEN EN VOOR VERAF!!!!!!!!!.
  Laat je niet ompraten voor de nieuwste lenzen, die zijn dan voor de tussenafstand en veraf MAAR DAN HEB JE ALTIJD NOG DIE LEESBRIL NODIG.

  • Facttester zegt op

   @Cor, Zie mijn reactie hierboven. Mijn “Symphony lenzen” zijn voor zo’n tussenafstand! Ik ben het dus roerend met je eens!

 12. Peter zegt op

  Ik had juist begrepen dat je met Trifocale lenzen juist goed ziet dichtbij – tussenafstand – en veraf ??
  FYEO in Eersel in Nederland doet deze operatie en is er zeer positief over.
  Kost wel iets van 6600 euro.

  Peter


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website