Lezersvraag: Ik zoek goede gedetailleerde wegenkaarten van Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
7 augustus 2014

Beste lezers,

Ik maak tijdens mijn verblijf vaak uitstapjes met de auto in Noord-Thailand, specifiek rondom Chiang Mai, en soms lijkt het wel een puzzelrit, ondanks dat mijn Thaise vrouw naast me zit, die de richtingsborden wel kan lezen.

De wegenkaarten, die ik gebruik hebben slechts een schaal van 1:850.000 resp. 1:750.000 en die vind ik veel te grof. Vaak gebruik ik afdrukken van google maps, die uitermate gedetailleerd zijn, maar waar voor sommige deelgebieden ook de gedetailleerdheid ontbreekt. Bovendien heb ik niet altijd de gelegenheid om afdrukken van Google Maps te maken.

Kortom ik houd me aanbevolen voor opaven van gedetailleerde wegenkaarten en waar ik die in Thailand kan verkrijgen. Voor goede wandelkaarten met betrekking tot Noord-Thailand (omgeving Chiang Mai, Doi Inthanon) hou ik me ook aanbevolen.

Bij voorbaat dank voor de tips.

Henk

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Ik zoek goede gedetailleerde wegenkaarten van Thailand”

 1. Johnw zegt op

  tomtom
  garmin
  smartphone met navigatie google maps

  succes verzekerd.

 2. erik zegt op

  Thinknet en Pnmap zijn bekende namen. Hun websites zijn niet in het Engels maar je hebt een Thaise vrouw die kan helpen. Op de websites staat de schaal helaas niet aangegeven.

  De Thinknet kaart NO Thailand is op schaal 550.000, fijner heb ik hier nog geen kaart gevonden of het moet een stadskaart zijn maar die zoek je niet. Thinknet geeft de wegen met 4 nummers goed aan, de ‘witte’ wegen met 5 nummers staan alleen maar ingetekend en verder zijn alle kaarten al verouderd als ze eindelijk in de winkel liggen dus je staat soms voor verrassingen.

  Chiang Mai heeft goede boekhandels, wellicht kun je daar eens zoeken. Zoek eens op websites van motorclubs.

 3. Tino Kuis zegt op

  De beste kaarten kocht ik in Suriwong Book Center in Chiang Mai. Mooie kaarten van het gehele Noorden op een schaal van 1:370.000 en deelkaarten (Samoeng) 1:70.000. De uitgever heet PN Map http://www.pnmap.com. Daar kocht ik ooit in een grijs verleden topografische kaarten van Phayao op een schaal van 1:50.000 (die zijn uit 1987 en door de militairen gemaakt, een kaart van de grensgebieden kon ik toen niet krijgen). Kleine groen-witte kaarten. Ik heb ook nog een topografische kaart uit de zestiger jaren van Chiang Kham en omgeving. Daar staan een aantal dorpen op van bergvolkeren die nu van de aardbodem zijn verdwenen. De Thaise staat gaat nog steeds ruw om met de bergvolkeren en andere bosbewoners.

  • Henk Fonteijn zegt op

   Als vraagsteller bedank ik voor de tip. Ik zal volgende week een bezoek brengen bij Suriwong Book Center voor de aanschaf van deze meer gedetailleerde “papieren” wegenkaarten, waarnaar ik primair op zoek was. Nietemin vind ik de reacties met de te bezoeken websites m.b.t. tablets (Android) eveneens waardevol.
   Hierbij al dank voor!

   Henk, Saraphi

 4. Eric zegt op

  Net een flinke tocht gemaakt. Isan. Gewoon met de Ipad en de app met kaarten in combinatie met de gps die daar op staat. Alles gevonden. Prima geregeld. Zelfs zonde Thaise vrouw die borden zou moeten lezen?

 5. henk J zegt op

  Buiten de “papieren” wegenkaarten zijn er ook diverse apps voor een goede route planner.
  Een zeer gedetailleerde app voor zowel Apple als Android is Nostra map.
  Download in de appstore en gebruiksvriendelijk en gratis.

  Voor meer info kun je ook de website bezoeken:
  http://Www.nostramap.com

 6. Geert zegt op

  Ik gebruik al jaren Garmin street maps, kost voor de SD kaart een duizend baht of samen met je Garmin GPS ongeveer 4000 baht…

  Ik gebruik de SD kaart met de Thaise software in mijn Europese Garmin, de Nuvi 200 klasse heeft een beetje weinig geheugen om lange reiswegen op te slaan maar de Nuvi 750 heeft er geen problemen mee.

  Ik gebruik ook soms nog de wegenkaarten van Roadway in Thai en Engels die langs de autostrades in de shops worden aangeboden voor 99 baht, is een leuk naslagwerk om achteraf te kunnen zien waar je in Thailand reeds was. Deze kaarten zijn 1cm gelijk aan 12km.

  Tomtom is ook te koop in Thailandversie maar uitsluitend te koop in Thailand.

 7. Piet zegt op

  voor de omgeving van Chiang Mai zijn er 3 prima kaarten te verkrijgen nl.
  1. Golden Triangle loop, 1:360.000 dus richting Chiang Rai Gouden driehoek
  2. Mae Hong Son Loop, 1: 375.000 idd naar Mae Hong Son en omgeving
  3. Mae Sa Valley (the Samoeng Loop, 1: 65.000
  deze kaarten worden uitgegeven door GT Rider (www.gtrider.com)
  zeer gedetaillleerd, met veel bezienswaardigheden op de kaart aangegeven

  ik gebruik ze nu al ruim 2 jaar en ze bevallen primas

 8. uglykid zegt op

  Heb maps besteld via internet van de Mae Hong Son loop (1:375.000) en de Golden Triangle ( 1:360,000) via http://www.gt-rider.com/ , deze zijn geplastifiseerd en volgens mij ook in de boekhandel in C.M. verkrijgbaar aan 250 bath per stuk

 9. boodhaa zegt op

  Ik gebruik tomtom-thailand en kom zo overal. Ik heb ook Sygic maar die is minder nauwkeurig.
  Het voordeel van Sygic is dat je later als je thuis bent de kml bestanden kunt openen in google-earth en zo ziet waar je bent geweest.

 10. Robert zegt op

  Als je niet elektronisch wilt/kunt navigeren…. er zijn Michelin kaarten van Thailand. Die zijn behoorlijk gedetailleerd. Als ik het mij goed herinner, heb ik hem toen gekocht in Airport Plaza bij de boekhandel in Robinsons.

 11. Viktor zegt op

  Hallo, ik heb een Tom Tom live world. Deze werkt perfect. Alleen alle zandwegen herkent hij niet. Maar van stad naar stad of dorp werkt perfect. Succes.

 12. gerardbijlsma zegt op

  Ik volgende week ook weer im thailand.ik gebruik mijn Nokia Lumia 1520.gratis thaise kaarten

 13. Cindy zegt op

  Hoi je kunt ook veel gedetailleerde kaarten kopen bij de Dungkamon book Centre aan de Th. Kotchasan ( oude centrum NO) in CM

 14. Martin zegt op

  Beste Henk,
  4 Jaar geleden militaire stafkaarten gekocht in de DK Bookshop Chiangrai, schaal 1:50, nu helaas niet meer voorradig. Misschien wel nog bij de gelijknamige bookschop Chiangmai.
  Maar ook te bestellen in Bangkok. Tel 02-222-9196( 02-222-8844)
  Te bestellen per serie van 4 stuks(+- 4x 120 ฿). Iedere kaart beslaat een oppervlakte van 15 km, dus iedere set 30 x 30 km,of 1 graad NBr/Zbr. Geheel Thailand zal pakweg een 1000 kaarten omvatten!
  Ze zijn genummerd van I. II(t.zuid. van 1), III(o.vvan II) en IV( O. v. I)Rond de stad Chiangrai zijn de nr ‘s
  4948. Ten noorden(Maechan liggen de nr’s 5048, ten oosten 4949 enz.
  De serie 4948 ligt op OL. 99 gr 30 minuten.- 100 gr. 00 min. en NBr.19 gr 30 min – 20 gr. 00 min.

  Aldus, zet een grote pot koffie, neem een overzichtskaart van thailand met Chiangrai en Chiangmai erop, Teken de serie nr’s 4948 in aan de hand van Noorderbreedte en Oosterlengte. Merk het gewenste gebied van Changmai, bereken de nr’s van Changmai en bestel de gewenste kaarten via jouw Thaise echtgenote.
  Lukt dit niet, zie dan de mogelijkheden hierboven genoemd.

  Succes Martin

  • LOUISE zegt op

   Morgen Martin,

   Leuk, zo’n serie militaire kaarten, maar om er mee te kunnen werken is naar mijn mening iets anders.

   Al zouden wij alle koffiebonen uit Thailand hebben, wij komen echt op de noordpool terecht.
   Wij hebben NUVI GPS.
   Dat geval hebben we pas laten updaten hier in TECOM, 3e etage, vanaf escalator rechtsom draaien, tot achteraan doorlopen en 15 meter naar rechts zit een klein winkeltje die dit doet.
   Wij hebben 500 baht betaald.
   Haha, en kwamen er toen ook achter dat dat ding al 7 jaar oud is.

   Kaarten zijn en blijven verrassingspakketten.

   LOUISE


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website