Lezersvraag: Wat zijn de bouwkosten voor een huis in Isaan?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
19 december 2013

Beste lezers,

Op 4 maart vertrek ik voor 6 weken naar Thailand met mijn Thaise echtgenote. Het is de bedoeling dat wij in deze 6 weken de fundering willen bouwen van ons toekomstige huis in de Isaan zo’n 130 km boven Ubon Ratchathani.

Nu heb ik veel gezien en gelezen over ervaringen van andere Nederlanders en ik wil hun vast bedanken voor alle tips en mogelijke valkuilen.

Mijn schoonouders zijn op dit moment op zoek naar enkele goede aannemers, die ik hoop te spreken in de eerste dagen van onze reis om een keuze te kunnen maken.

Ik ben echter op zoek naar informatie om ook prijzen te kunnen vergelijken.
Wie kan mij helpen aan de prijzen van:

 • Loonkosten van bouwmedewerker per dag
 • 1 zak cement van 40 kg ( bij afname van 500 zakken)
 • 1m3 zand ( bij afname van 100 m3)
 • 1m3 kiezels ( bij afname van 50 m3)
 • Beton ijzer 4 meter lang,
  • 10 mm diameter
  • 12 mm diameter
  • 16 mm diameter
 • De huur van een betonmolen per dag
 • Riolering pijp
 • Waterleiding pijp
 • Elektriciteit pijp

Daarnaast ben ik zoek naar kokos-vezels voor de tuin. Ook daarvan denk ik 30 m3 nodig te hebben.

Al vast bedankt voor al jullie reacties en fijne feestdagen !!

Fred uit Groningen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Wat zijn de bouwkosten voor een huis in Isaan?”

 1. luckyone zegt op

  betonmolen : gewoon kopen zo duur zijn die niet na bouw van het huis gewoon weer vekopen
  is gewoon goedkoper

 2. Lex K. zegt op

  Dat wordt toch echt persoonlijk bouwmarkten aflopen en prijs/kwaliteit vergelijken, de prijs varieert per dag en stad, in een stad met veel bouwmarkten kom je snel aan een betere prijs.
  Cement heb je in diverse kwaliteiten ( sterktes) afhankelijk waar je het voor gaat gebruiken.
  Laat je familie ajb geen prijs afspraken maken met aannemers, het beste is als je er zelf van de 1e steen bij bent, laat ze ook geen aannemer uitkiezen, de sociale druk om iemand uit familie of kennissen kring uit te kiezen is vrij groot.
  ik wens je veel sterkte en succes en weinig paramol

  Met vriendelijke groet,

  Lex K.

  • guy zegt op

   Wij hebben een tiental jaar geleden ons huis laten bouwen in het dorp van mijn vrouw (dichtbij Mahasarakham). De aannemer die ons viavia werd aangeraden werkte uitsluitend met personeel dat hij plaatselijk en tijdelijk recruteerde, ttz in het dorp zelf en de omliggende dorpen. Het betrof werklui waarop hij op regelmatige basis beroep deed en die in het gewone leven een andere beroepsbezigheid hadden: er zaten gewone boeren tussen, er zaten mensen bij die hun werk in de fabriek enkele weken lieten voor wat het was, er zat zelfs een leraar bij … . Het grote voordeel van deze werkwijze is dat je niet met wildvreemde arbeiders werkt die desgevallend van de andere kant van de Isaan komen, maar met mensen die je nadien zo goed als zeker nog zal ontmoeten. Zij hebben er dus alle belang bij om goed werk af te leveren, is het niet om hun “eer” hoog te houden, dan wel om op de personeelslijst van de aannemer te (blijven) staan. In ons geval was er geen enkel probleem en is er niks aan te merken op de kwaliteit van het geleverde werk.
   Hiermee wil ik enkel de aanbevelingen van Lex K. een klein beetje nuanceren … .

   • LOUISE zegt op

    Hallo Guy,

    Dit is inderdaad de beste oplossing, daar je deze mensen gewoon ook dagelijks tegen kan komen.
    Zal denk ik ook een wat meer “animo” bij de werkers bezorgen.
    Had dit nog niet gehoord, maar lijkt mij wel de beste oplossing.

    LOUISE

 3. Wim zegt op

  1 zak cement kost ongeveer 100 bath, hier wordt niet veel winst opgemaakt dus verwacht niet dat je veel korting zal krijgen voor 500 zakken.
  Een veel eenvoudiger oplossing is een cementauto laten komen. Eerst de fundering uitgraven de bewapening plaatsen en dan in een dag het cement storten.
  Een pvc rioleringsbuis kost 500 bath, waterleiding 25 bath per pijp, electriciteit 25 bath per pijp.
  Dagloon van een bouwvakker ligt tussen de 200 en 500 bath per dag, hangt af van zijn vakmanschap.
  Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen.

 4. jm zegt op

  Hallo Fred een tip voor jou, een aantal weken geleden was er een inzending hier over een verslag van een huis bouwen met fotos erbij , daar was een reactie op dit verslag ingezonden van een man uit Ubon die sinds september bezig is een huis te bouwen, mischien kun je met hem in contact treden via deze blog en kan hij je verder helpen aangezien je niet al te ver van Ubon zit, zijn huis wordt eind december opgeleverd en mischien kun je van zijn aannemer gebruik maken ??? Dat was een inzending van 6 December mischien kun je het terug lezen,veel succes

 5. Fred Helleman zegt op

  Hallo beste mensen,

  Super bedankt zover voor al jullie reacties. Ik ben erg blij met alle tips en aanbevelingen. Ik ga inderdaad zelf de prijsafspraken maken met de aannemer, ndat ik ook heb gekelen naar huizen, die al eerder door hem gebouwd zijn. Ik ga zeke even op zoek naar de eerdere reactie.

  Ik hou jullie op de hoogte!!

 6. Cees zegt op

  Ik heb 4 jaar geleden mijn huis gebouwd en mensen gehuurd per dag voor wat ik nodig had ik ben geen bouwvakker maar met de hulp van google kwam ik achter een hoop dingen. Ik heb de stenen van mijn huis zelf gemaakt met mijn vrouw niet omdat we het zo leuk vinden stenen te maken het zgn interlocking blocks het idee is verder uitgewerkt van een oorspronkelijk americaans idee de universiteit van Sarakam heeft daar aan gewerkt het voordeel van deze stenen is het bouwt supersnel en voor de afwerking en bouw heb je mindercement nodig in vergelijk met het bouwen met rode steentjes hadden wij meer dan 60% minder cement en zand nodig het voorstel om de fundering te laten storten is het beste advies. Zo ook de septic tank word meestal gemaakt van betonnen ringen in Thailand ik kreeg advies van een bedrijf uit Nederland om hem te metselen met de kleine rode steentjes en er een overloop in te maken het werkt perfect alle electra kan je moejte loos in de stenen laten lopen.
  en al koop je 1000 pak cement geen korting ik betaalde deze week voor TPI groen 94 Baht bij Global house

  Succes Cees Roi-et

 7. Ben Korat zegt op

  Nou Fred je hebt een berg goede tips gekregen vooral over de funderingwant die is zeer belangrijk. Ik als aannemer zijnde en eigenaar van een huis in Korat heb nog een hele goede tip voor je. Gebruik gasbeton blokken voor je muren dat isoleerd waanzinig goed en dat zal je in de toekomst aardig wat electra besparen op airco, s en je dak van dakpannen voorzien met isolatie folie eronder veel succes.

  Mvg. Ben korat


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website