Lezersvraag: Bootverbinding van Pattaya naar Hua Hin, bestaat die nog?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
2 april 2015

Beste lezers,

Wij hebben de derde vakantiereis geboekt naar Thailand. Via Dubai (stopover) komen we begin juni aan in Bangkok. Na een paar dagen Bangkok gaan we met een minibusje naar Pattaya. Vervolgens hebben we een hotel geboekt in Hua Hin en gingen ervan uit dat we met de boot/ferry die oversteek konden doen. Hadden dat gezien op internet.

Nu kijken we nogmaals en ook op Thailandblog (2011) en zien dat er al een aantal jaren geen bootverbinding meer is tussen Pattaya en Hua Hin.

Mocht het inderdaad zo zijn dat er geen bootverbinding meer is, is dan alleen de mogelijk open om met busje, via Bangkok naar Hua Hin te reizen?

Met vriendelijk groet,

Johan


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Bootverbinding van Pattaya naar Hua Hin, bestaat die nog?”

 1. Fons zegt op

  Nee dat gaat niet meer .Wij hebben dat twee jaar geleden ook willen doen via 333travel maar die boot gaat niet meer Met vriendelijke groet.

 2. Steve zegt op

  Beste, de bootverbinding bestaat al lang niet meer. Of er moet er zéér recent een terug gekomen zijn.
  Er rijden mini busjes vanop Pattaya south road (bijna tegen Sukhumvit road) voor 400 Bath per persoon.
  Bureel bevind zich op de linkse kant richtin Sukhumvit.
  Je kan ook met de grote bus naar Bangkok Ekhemai, dan per taxi naar het Bangkok zuid busstation.
  Vandaar regelmatige verbinding naar Hua Hin.
  Een taxi rechtstreeks rekent algauw 3.000 Bath of meer.

  Veel succes,
  Nadia en Steve

  • B.Moss zegt op

   Nog korter kan het.Ga naar bus station en neem de bus naar airport neem daar de bus naar HuaHin van Bell Travel.Dat scheelt veel tijd.

   • Danzig zegt op

    En dan kun je ook nog voor mijn optie kiezen: met de bus van North Pattaya Rd rechtstreeks naar Sai Tai in Bangkok en van daaruit met de bus naar Hua Hin. Dat is zelfs de goedkoopste optie.

 3. Davy zegt op

  Zoals hierboven reeds verschillende keren vermeld …. die boot verbinding is er al een hele tijd niet meer. Maar, ik ben op dit ogenblik in Pattaya en ik hoor hier van expats dat er sprake is om die opnieuw te organiseren.

  Al eensnoverwogen om, de trein te nemen….ik ben van Chumphon naar Bangkok gereisd (met stop in Hua Hin) met een slaaptrein. Dat is zeker een aanrader.

 4. robert vereecke zegt op

  Eind 2011 werd de bootverbinding opgestart met een Catamaran. Na 2 weken werd de operatie stopgezet : te hoge tarieven, 3000 bath voor een retourticket en teveel technische problemen met de boot vooral bij een woelige zee.
  Het Ministerie van Transport heeft beslist om een nieuwe verbinding op te starten van Cha-Am (20 km ten noorden van Hua Hin) naar Pattaya. Streefdatum : 2017 of 2018. De bedoeling is om Cruise Line passagiers vanuit Pattaya en Rayong excursiemogelijkheden aan te bieden naar Hua Hin en de mooie en ongerepte stranden van Prachuap Khiri Khan. Cha Am heeft een grote vissershaven waar het gemakkelijk is om een kleine ferryhaven uit te bouwen.

 5. Wim zegt op

  Beste Johan je kan ook vliegen vanaf U-Tapau Sattahip-Pattaya naar Hua Hin Airport.
  Succes Wim.

 6. bob zegt op

  Van vliegveld naar pattaya met de bus vanaf het airport, vertrek vanaf de laagste verdieping< nabij het uitstekende restaurant, Vertrek ieder uur overdag. Terug van Pattaya foodmart busstation naar airport en daar overstappen op bus naar Hua Hin. Beide kantoortjes liggen op airport naast elkaar.

 7. Peter Fly zegt op

  Hallo ..er is een rechtstreekse bus verbinding van busstation Pattaya noord naar het Zuiden ,maar stopt op verschillende plaatsen. om mensen op te pikken… eerste uur dus …en rijdt dan kortste route onder Bangkok door naar Cha Am…Hua Hin ..en zo verder..er zijn 6 V.i.p. plaatsen voor 1200 baht en de rest van de normale plaatsen 600 baht……Rencent meegemaakt….

 8. Ton zegt op

  Enkelen jaren geleden (4?) hebben wij de boottocht van de marina ongeveer 25 km. bezuiden Pattaya naar een haven ongeveer 20 km.bezuiden Hua Hin gemaakt.
  Een mooie nieuwe motorcatamaran met catering aan boord,het tot in de puntjes verzorgd.
  De tocht duurde circa 4 uur en koste 1500 bath.
  We hadden deze tocht geboekt bij een reisbureautje in Pattaya ,we werden keurig met een busje opgehaald bij een shoppingmall.
  Het grenste aan het perfecte , het werd door farang geregeld,ik dacht Australiërs.
  Visite kaartje mee genomen van dit bureautje ,een jaar later kwam ik weer in de buurt ,bureautje verdwenen ,bootje verdwenen.
  Jammer , Jammer , Jammer .
  Geruchten gaan dat er weer een boot zal ,ja geruchten,verteld door mensen welke nooit met de boot mee geweest zijn en toen deze wel voer er niets van afwisten.

  Wie weet er echt wat van ,zit er een nieuwe boot aan te komen ?
  vriendelijke groeten van een” zeeschuimer”


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website